KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Çalışanların hakkını koruyan bir yasa istiyoruz

Türk Sağlık-Sen İl Yönetim Kurulu Adına İl Temsilcisi Salih Kızılboğa, “Çalışanların hakkını koruyan ve genişleten bir yasa talep ediyoruz” dedi.

Çalışanların hakkını koruyan bir yasa istiyoruz
13 OCAK 2010 ÇARŞAMBA 08:25
0
1588
0
AA aa
Türk Sağlık-Sen Bingöl İl Temsilcisi Salih Kızılarslan, tam gün yasası ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklaması yaptı. Yaptığı açıklamada, Türkiye'de sağlıkta uzun süredir gündemde olan Tam Gün Yasa Tasarısı Meclis Genel Kurulu gündemine geldiğini belirten Kızılarslan, “Kısa zamanda görüşülerek yasalaşması beklenmektedir. Türk Sağlık-Sen olarak öncelikle ifade etmek isteriz ki devlette millete hizmeti kutsal bir görev olarak görüyoruz. Bu kutsal görevde de hekimlerimizin tam gün çalışmasını olumlu buluyoruz. Fakat yasa tasarısı bu haliyle eksiklikler ve adaletsizliklerle doludur. Biz yamalı ve sorunlu bir tam gün yasası yerine doğru düzgün, çalışanların hakkını koruyan ve genişleten bir yasa talep ediyoruz. Yasa bu haliyle bizim beklentilerimizi karşılamaktan çok uzaktır. Tam gün çalışma ile tam gün yasası farklı anlamlar içermektedir. Bu nedenle Türk Sağlık-Sen olarak tam gün çalışmaya evet, fakat bu haliyle tam gün yasasına hayır diyoruz. Bu yasada istediğimiz değişiklikleri bir mektupta dile getirdik” diye konuştu.
“Bu mektup yıllardır sorunlarına çözüm bekleyen bir sağlık çalışanının sizlere sesini duyurma çabasıdır” diyen Kızılarslan, “Kamuya bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan sağlık çalışanıyım. Devletimizin verdiği görevle milletimize en iyi hizmeti sunmaya çalışıyorum. Sağlık çalışanı olarak şiddet, adaletsizlikler ve olumsuz çalışma şartları altında tüm zorluklara rağmen görev yapıyorum. Fakat bu özverili çalışmam karşısında mali ve özlük haklarımda yeterince iyileştirme yapılmaması beni olumsuz etkilemektedir. Sunduğum hizmeti daha kaliteli hale dönüştürecek, çalışanlarında yeni kazanımlara sahip olacağı bir sistem arzu ediyorum. Bunun için kamuoyunda Tam Gün Yasası olarak bilinen “Üniversite ve Sağlık Personelinin Tam Gün Çalışmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” adlı yasa tasarısının bir fırsat olacağını düşünmekteyim” şeklinde konuştu.
 
Bingolonline Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın