KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Çalbay: 'insanlık dışı eylemi kınıyoruz

Cinsel istismar ve tecavüz soruşturmasıyla ilgili açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Cevdet Çalbay: 'Ak Parti olarak bu tarz çirkin ve insanlık dışı eylemleri kınıyor ve failler hakkında devam etmekte olan yargı sürecinin kamuoyunun vicdanını rahatlatacak şekilde neticelenmesini ümit ediyoruz' dedi.

Çalbay: `insanlık dışı eylemi kınıyoruz
19 HAZİRAN 2013 ÇARŞAMBA 21:25
0
2397
1
AA aa

Bingöl'de olduğu gibi Türkiye kamuoyunda da geniş yer bulan ve sosyal medya da en fazla yorumlanan konular arasında giren Bingöl'deki cinsel istismar ve tecavüz soruşturmasıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay, yaşananları ‘vahim' olarak değerlendirirken, olaya karışanları da ‘insanlıktan nasibini almamışlar' diye nitelendirdi.

“Yerel basında yerel bir haberde Bingöl'de 16 yaşındaki bir kız çocuğunun 2 yıl önce 5 uzman çavuş tarafından cinsel istismara uğratıldığı, yönündeki haber hepimizin adeta kanını dondurmuştur” diyen Çalbay: “Örfüne ve geleneğine bağlılığıyla bilinen bir yörede bu tarz ahlaksız ve insanlık dışı bir eylemin gerçekleşmesi, toplumu derinden sarsacak ve toplumda infial yaratacak bir durumdur. Bu olay sadece bir ailenin, bir yörenin sorunu değil, tüm ilin, hatta tüm Türkiye'nin sorunudur. Kimsenin böyle ağır ve vahim bir olaya kayıtsız kalma gibi bir lüksü olamaz. 5 Kamu görevlisinin küçük bir kız çocuğuna karşı böyle defalarca böyle bir eylemi gerçekleştirmesi, insanlıktan ve ahlaktan nasibi alamamanın en açık ve en acı örneğidir. Olay hakkında yargı süreci başlatılmış olsa da, bu sürecin son derece hassas, adil ve kamuoyunu tatmin edecek şekilde ilerlemesi ve neticelenmesi hepimizin tek arzusudur. Kamuoyu bu soruşturmayı ve neticesini dikkatle ve hassasiyetle takip edecektir. Ak Parti olarak bu tarz çirkin ve insanlık dışı eylemleri kınıyor ve failler hakkında devam etmekte olan yargı sürecinin kamuoyunun vicdanını rahatlatacak şekilde neticelenmesini ümit ediyoruz” açıklamasında bulundu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın