KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ekim 2026 Perşembe

Buzlu yolda penguen gibi yürüyün!

Ağır kış şartlarının yaşandığı Doğu illerinde, buzlu yollar kırık, çıkık vakalarını artırdı. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Recep Dinçer, kaygan zeminin olduğu yollarda kesinlikle eller cepte olarak yürünmemesi önerisinde bulunarak, Karlı ve buzlu yolda penguen gibi yürüyün dedi.

Buzlu yolda penguen gibi yürüyün!
20 ARALIK 2017 ÇARŞAMBA 19:43
0
1654
0
AA aa

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Servisi, kar yağışlarının artmasıyla beraber vatandaşları karlı ve buzlu yollarda dikkatli yürümeleri konusunda uyardı.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Recep Dinçer, kış aylarında en çok kırık, çıkık vakasının eller cepte yürümekten kaynaklandığını ifade ederek, "Karlı ve buzlu yolda penguen gibi yürüyün" dedi.

Dr. Recep Dinçer; "Doğu illerinde kış mevsimi oldukça sert yaşanıyor. O yüzden karın, buzun az olduğu yollarda yürümeye dikkat etmeliyiz. Özellikle kalın, yumuşak tabanlı ayakkabı tercihimiz olmalı. Yürürken ellerimiz cebimizde olmamalı. Açık bir şekilde yürümeliyiz. Biz buna penguen yürüyüşü diyoruz. Dengemizi ayarlayacak şekilde kısa küçük adımlarla. Bir sonraki adımı düşünerek ona göre hareket etmeliyiz" diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.10.2026
19:09
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gıda Dedektifi' projesi başlıyor
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü kapsamında öğrencilerle etkinlik düzenledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, 2026-2027 eğitim öğretim yılında 6 pilot okulda öğrencilere gıda güvenliği eğitimi verilecek.
22.10.2026
18:02
Sonbahar meyvesi Bingöl`de ilgi odağı oldu
Sonbahar meyvesi Bingöl'de ilgi odağı oldu
Sonbaharın sevilen meyvelerinden alıç, Bingöl'de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Özellikle iri taneli alıçlar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
22.10.2026
13:33
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, coğrafi işaret tescilli Burma Kadayıfı'nın üretim kalitesini korumak, genç ustalar yetiştirmek ve sektörde iş birliğini güçlendirmek amacıyla üreticilerle bir araya geldi. Toplantıda kooperatifleşme, mesleki eğitim ve yeni pazarlara açılma konuları ele alındı.
22.10.2026
13:07
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl'ün arıcılık kültürünü ve meşhur balını tanıtmak amacıyla düzenlenen 9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği, 23 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Saat 09.00'da başlayıp 20.00'ye kadar sürecek etkinlikte bal yarışmasından arıcılık fuarına, bal yeme yarışmasından türkü gecesine kadar birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacak.
22.10.2026
12:09
AK Gençlik`ten liseler arası futbol turnuvası
AK Gençlik'ten liseler arası futbol turnuvası
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Liseler Arası Futbol Turnuvası, Murat Halı Saha'da oynanan açılış maçıyla başladı. Turnuvada gençlerin sportif faaliyetlere katılımının artırılması, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.
22.10.2026
11:45
Bingöl`de otobüs ücretleri komşu illeri geride bıraktı!
Bingöl'de otobüs ücretleri komşu illeri geride bıraktı!
Bingöl'de tam bilet 35 TL, öğrenci bileti 24 TL oldu. Diyarbakır'da tam bilet 28 TL, öğrenci bileti 14 TL; Muş'ta ise tam bilet 23 TL, öğrenci bileti 17 TL. HÜDA PAR Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanı Hatem Tarlak, komşu illerle aradaki fiyat farkına tepki göstererek zammın makul seviyeye çekilmesini istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın