KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Kasım 2025 Pazartesi
°C

Buzgan'dan anadolu ajans'ına ziyaret

AK Parti Bingöl milletvekili aday adayı Doç. Dr. Turan Buzgan, AA Genel Müdürü Hilmi Bengi'yi ziyaret etti

Buzgan`dan anadolu ajans`ına ziyaret
26 MART 2011 CUMARTESİ 00:45
0
2570
0
AA aa

 

Sağlık Bakanlığı'nda Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulunan ve kuş gribi, domuz gribi ve KKKA gibi ülke gündemine oturan konularla ilgili çalışmalarda aktif rol üstlenen Doç. Dr. Turan Buzgan, AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

Anadolu Ajansı Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Dr. Hilmi Bengi'yi makamında ziyaret eden Buzgan, AK Parti'den milletvekilliği aday adaylığı için kısa bir süre önce görevinden istifa ettiğini anımsattı.
Bingöl'den milletvekili aday adayı olduğunu ifade eden Buzgan, ''Sağlık ve siyaset birbirinden çok farklı iki alan. Ancak bürokratken sağlıkla ilgili ülke gündemini meşgul eden konularla yakından ilgilendim. O nedenle halkla iç içe oldum'' diye konuştu.
Sağlıkta Dönüşüm Programı ile halkın sağlık hizmetlerine ilişkin memnuniyetinin yüzde 73 düzeyine çıktığını belirten Buzgan, ''Bakanlıktaki görevim sırasında kuş gribi, domuz gribi, KKKA gibi konularla ilgili yoğun bir çalışmamız oldu. Kolay bir iş değildi. Hem duruma müdahale etmek hem de halka işin ciddiyetinin anlatılması gerekiyordu'' dedi.

Buzgan, siyasette ise sorunlara farklı bir bakış açısıyla yaklaşıldığını sözlerine ekledi.
Genel Müdürü Hilmi Bengi de, Buzgan'ın hem tabip olarak görev yaptığını hem akademisyen olarak işin teorisinde bulunduğunu, daha sonra bürokraside en üst seviyeye gelerek bu teoriyi pratiğe dönüştürecek karar mekanizmasının içinde yer aldığını söyledi.
Bunun Buzgan'ın artıları olduğunu ifade eden Bengi, ''Bu çok önemli bir birikim. Bunu şimdi siyaseten politika oluşturma noktasına götürüyorsunuz'' diye konuştu.
Görüşmede, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu üyesi Reşat Yazak da bulundu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.11.2025
20:32
Bingöl Jandarma`dan Öğretmenler Günü Ziyareti
Bingöl Jandarma'dan Öğretmenler Günü Ziyareti
Jandarma personeli, öğretmene günün anısına tebriklerini iletirken, okulda öğrenim gören öğrenciye de çeşitli hediyeler takdim etti.
24.11.2025
20:14
MHP Bingöl İl Başkanlığından Gönül Bağı Güçlendiren Ziyaretler
MHP Bingöl İl Başkanlığından Gönül Bağı Güçlendiren Ziyaretler
'Hayırlı Günler Komşum Nasılsın?' programı kapsamında Bingöl merkez ile ilçelerde gerçekleştirilen ev ve esnaf ziyaretlerinin yalnızca siyasi bir faaliyet olmadığının altını çizen MHP Bingöl İl Başkanı Baran, programın Bingöl'de kardeşlik hukukunu yaşatmaya yönelik samimi bir buluşma olduğunu vurguladı.
24.11.2025
19:44
AK Gençlik Bingöl`den 24 Kasım`da Anlamlı Ziyaretler
AK Gençlik Bingöl'den 24 Kasım'da Anlamlı Ziyaretler
24 Kasım programında hem Millî Eğitim Müdürlüğü hem de Bingöl Üniversitesi ziyaret edilerek öğretmen ve akademisyenlere vefa mesajı iletildi; 'Her daim öğretmenlerimizin yanındayız.'
24.11.2025
15:39
Bingöl`de Öğretmenler Günü coşkusu
Bingöl'de Öğretmenler Günü coşkusu
Bingöl'de 24 Kasım Öğretmenler Günü, coşkuyla kutlandı. Şiirler okundu, türküler seslendirildi, emektarlar ödüllendirildi. Programın özel sürprizi ise Valilik tarafından öğretmenlere yönelik hazırlanan videonun paylaşılması oldu.
24.11.2025
15:27
Bingöl`de virajı alamayan tır yan yattı
Bingöl'de virajı alamayan tır yan yattı
Bingöl'de çiftlik için çatı bloğu taşıyan tır, virajı alamayınca yan yattı. Yaralananın olmadığı kazada, maddi hasar meydana geldi.
24.11.2025
15:20
Bingöl`e Çocuk Trafik Eğitim Parkı
Bingöl'e Çocuk Trafik Eğitim Parkı
Akülü arabalarla trafik kurallarını öğreten panolarla donanmış alanda, trafik polisleri ve eğitmenlerin trafikte karşılaşacak tüm alternatifleri çocuklara göstereceği aktarıldı. Valilik tarafından ihalesi tamamlanan projenin, 2026 yılının ilk yarısında hizmete açılması planlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın