KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

Bush sokağa çıkamaz hale geldi

Dev bankalar kağıttan kule gibi yıkılıyor. Krize çözüm bulunamıyor. Binlerce insan işsiz kaldı. Bush'un ülke içine yapacağı geziyi erteledi

Bush sokağa çıkamaz hale geldi
18 EYLÜL 2008 PERŞEMBE 10:00
0
1184
0
AA aa
ABD finans piyasalarında başlayan ve giderek etkisini dünya genelinde
hissettiren krizle binlerce insanın işsiz kalmasını neden oldu. Dalga dalga yayılan krize yönelik tedbirlerin yetersiz kalması ise herkesi endişelendiriyor. ABD Başkanı George Bush'un ülke içine yapacağı geziyi ertelemesine
neden olan krizin etkilerini gidermeye yönelik yeni önlemler aranıyor.

Bu arada, yatırım bankası Lehman Brothers'ın iflasını açıklamasının ardından yaşanan kriz piyasada güvensizlik sorununa yol açtı.

ABD'nin sigorta devlerinden American International Group'u (AIG) Merkez Bankası FED'in 85 milyar dolarlık acil kredi açması ile kurtarması bile güvensizlik sorununun azalmasına yardımcı olmadı.

New York'un menkul kıymetler borsasının bulunduğu ve ABD'nin ekonomik merkezi Wall Street'e bugün yine endişe ve hareketlilik hakim oldu.

Wall Street'te mali sistemle ilgili endişeler Dow Jones Sanayi Endeksinin günü yaklaşık 450 puan düşüşle kapamasına yol açtı.

Gazete yorumlarında Wall Street'te bundan bir süre önce yatırımcılara mali sıkıntıları olmadığı yönünde güvence veren Lehman Brothers ve AIG'nin bu duruma düşmelerinin ardından herkesin ''mali krizin yeni kurbanları kim olacak?'' şeklinde düşündüğünü belirtiliyor. Wall Street'te herkesin endişeli ve temkinli olduğu ve ''neredeyse kimsenin kimseye inanmadığı'' yorumları yapılıyor.  

MOSKOVA DA SARSILIYOR

Moskova Borsası'nda sert düşüşün sürmesinin ardından işlemler dün de durduruldu. Yurtdışında kapanan finansman muslukları dev Rus bankaları için tehlike çanlarının çalmasına neden oluyor.  Tüm dünyada yatırımcılar piyasalarda yaşananları korkulu gözlerle izliyor. Her geçen gün yeni bir “dev”e ilişkin “batıyor” söylentileri çıkarken yatırımcılar panik halde nakite dönmenin savaşını veriyor. Bear Stearns ile başlayan ardından mortgage devleri Fannie Mae ve Freddie Mac'le hızlanan “iflas” furyası Lehman Brothers ve AIG'le devam ediyor. Önceki gün ABD hükümetinin, AIG'nin yüzde 79.9 hissesini 85 milyar dolarlık kredi karşılığında alması da global piyasalardaki tansiyonu düşürmeye yetmedi.  Özellikle İngiliz mortgage devi HBOS'un mali durumu ile ilgili haberler yetmezmiş gibi ABD'nin en büyük ilk iki yatırım bankası olan Goldman Sachs ve Morgan Stanley ile ilgili endişeler dev borsaları vurdu.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
23:21
Bingöl Üniversitesi`nde
Bingöl Üniversitesi'nde 'Mekân ve Toplumsal Hafıza' Söyleşisi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşide, çarşıların toplumsal hafıza, hatırlama ve unutma süreçlerindeki rolü ele alındı.
12.05.2026
23:08
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek 192 Bingöllü hacı adayı, düzenlenen programla dualar eşliğinde uğurlandı.
12.05.2026
20:45
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi, emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergisine ait birinci taksit ödemelerin 01 Haziran 2026 Pazartesi gününe kadar yapılması gerektiğini bildirdi.
12.05.2026
19:48
Bingöl`den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına gönderilecek büyükbaş hayvanların sevk işlemleri başladı. Kontrollerin ardından uygun bulunan araçlar için 'Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporu' düzenlenerek kurbanlık hayvanların pazar alanlarına sevk edildiği aktarıldı.
12.05.2026
19:47
'Asıl engel sevgisizlik ve duyarsızlıktır'
Bingöl Altınokta Körler Derneği Başkanı Hidayet Becerikli, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada erişilebilirlik, istihdam ve toplumsal farkındalık konularındaki eksikliklere dikkat çekerek, 'Engeller önce zihinlerde kaldırılmalı' çağrısında bulundu.
12.05.2026
19:46
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrenci ve öğretmenlerin afetlere karşı bilinçlendirilmesi amacıyla okullarda yangın ve tahliye uygulamaları gerçekleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın