KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ekim 2026 Cumartesi

Burası da sorun yumağı!

Bingöl’ün sağlık alanında çektiği sıkıntılar tükenmek bilmiyor. Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanelerine, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi de eklendi. Özsoy, röntgen cihazındaki sıkıntı, personel yetersizliği ve klinik alan eksikliğine ilişkin meclise soru önergesi verdi.

Burası da sorun yumağı!
24 HAZİRAN 2016 CUMA 01:25
0
2691
1
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi verdi.

Sorularının Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından cevaplandırılmasını isteyen Özsoy, “Bingöl'de sağlık hizmetlerindeki yetersizlikler devam etmektedir. Bingöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 20'lik cerrahi diş çekimi yapılması için şartlar yetersiz olduğu için hastalar çevre illere sevk edilmektedir” dedi.

Hastanede röntgen cihazında sıkıntı, personel yetersizliği ve klinik alan eksikliği olduğunu vurgulayan Özsoy, şunları söyledi; “Röntgen kısmında yeterli personel olmadığı ve sadece bir röntgen cihazı bulunduğu için hastalar uzun süre sıra beklemek zorunda kalmaktadır. Klinik alan eksikliği nedeniyle olası bir hekim atamasında hekimin hastalara hizmet vermesi mümkün değildir. Hastane binası henüz birkaç yıllık olmasına rağmen fiziksel olarak güven vermemektedir. Daha önce bir hekim ve hastasının muayene esnasında üstüne düşen asma tavan binanın durumunun personel ve hastalar için ne derece tehlikeli olduğu konusunda fikir verebilir. Bingöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde yaşanan hizmet ve personel eksikliklerinin giderilmesi, binanın fiziki şartlarının da güvenli bir hale getirilerek vatandaşlarımıza en iyi koşullarda hizmet verilmesi gerekmektedir.”

Özsoy, şu soruların cevaplandırılmasını istedi;

20'lik cerrahi diş çekim için son 5 yılda Bingöl'den çevre illere giden hasta sayısı kaçtır?

Bingöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 20'lik cerrahi diş çekimi yapılması için gerekli şartları oluşturmak adına bir çalışmanız var mıdır? Var ise ne aşamadadır?

Röntgen cihazı ve personel eksikliklerini gidermek üzere bir çalışmanız var mıdır?

Olası bir hekim atamasında hastalara hizmet verebileceği klinik alan eksikliğini nasıl gidermeyi düşünüyorsunuz?

Hastane binasının fiziki şartlarını güvenli bir hale getirmek için ne tür çalışmalarınız vardır?  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
EMRE YERLİ (@Misafir_19758)
24 Haziran 2016 Cuma 14:24
Röntgen cihazlarını yakmasanız,doktorları dövmeseniz v.s. şeklinde gerzekçe yorumlar yapılsa hiç şaşırmam :)))
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın