KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Kasım 2026 Pazar

Bü'nün yüksek gerilim hatları birleştiriliyor

TEİAŞ 13. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürü Bahattin Yıldırım, Bingöl Üniversitesi kampusundan geçen yüksek gerilim hatlarının birleştirileceğini ve bu sayede yüksek gerilim hattı sorunun çözüleceğini bildirdi.

Bü`nün yüksek gerilim hatları birleştiriliyor
13 OCAK 2012 CUMA 11:06
0
2777
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi kampusunda önemli bir sorun olan yüksek gerilim hatları birleştirilecek ve yükseltilerek sorun olmaktan çıkarılacak.

Konu ile ilgili gazetecilere açıklama yapan TEİAŞ 13. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürü Yıldırım, Bingöl Üniversitesi yerleşkesi içersinden geçen yüksek gerilim hatlarının birleştirileceğini söyledi.

Yıldırım, “Bingöl Üniversitesi yerleşkesi içersinden geçen 154 kv Ferrokrom-Bingöl ve 154 kv Bingöl-Lice enerji iletin hatları demonte edilerek, bu ayrı iki hat çift devre tek direkte toplanacak ve enerji üretimi bu sayede sağlanacak. Bu şekilde üniversite kampusu içerisinde yapılaşmaya imkan sağlanacaktır” dedi.

154 kv Ferrokrom-Bingöl hattında 6 direk, 154 kv Bingöl-Lice hattında 9 direk olmak üzere bu iki hatta 15 direğin söküleceğini ifade eden Yıldırım, sökülen direklerin yerine 7 adet çift devre direk tesis edileceğini belirterek, “Söz konusu işler için kuruluşumuzca hesaplanan 1 milyon 630 bin TL Bingöl Üniversitesi'nin hesabına yatırılmış olup, protokolün imzalanması müteakip Grup Müdürlüğümüzce iş ihale edilecektir” diye konuştu.

BAKAN YILMAZ'IN KATKILARIYLA 1 MİLYON 600 BİN TL'LİK YATIRIM

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katkılarıyla 1 milyon 600 bin TL'lik yatırımla Bingöl'ün 75 MVA olan kurulu gücü 100 MVA'ya çıkarıldığını söyleyen Yıldırım, “Bingöl TM'de 2 adet biri 50 MVA diğeri ise 25 MVA trafo bulunmaktadır. Bingöl ilinin kurulu gücü 75 MVA idi. Sayın Bakanımız Cevdet Yılmaz Bey'in katkılarıyla 25 MVA'lık trafo 50 MVA'lık bir trafo ile değiştirilmiş ve 1 milyon 600 bin TL'lik yatırımla, Bingöl ilinin 75 MVA olan kurulu gücü 100 MVA'ya çıkarılmıştır. Bu güç trafosunun Bingöl'e gönderilmesinde Genel Müdürümüz Sayın Kemal Yıldır'ın, Genel Müdür Yardımcımız Sayın Sinan Yıldırım'ın ve Bingöl TM'de çıkan yangında yerinde incelemelerde bulunan İşletme Daire Başkanımız Sayın Yılmaz Hökelek'in büyük katkıları olmuştur. Ayrıca kısa zamanda Göynük'te yapılacak 50 MVA'lık 154 kv trafo merkezi ile Bingöl ilinin kurulu gücü 150 MVA'ya çıkarılmıştır. Bu trafo merkezinin enterkonnekte sisteme bağlantısı ise 154 kv (Bingöl-Muş)-Göynük Havza TM Enerji iletim Saf II HES-Göynük Havza TM Enerji iletim hatları ile sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.11.2026
00:37
Akaryakıta zam geldi! 100 TL`yi aştı!
Akaryakıta zam geldi! 100 TL'yi aştı!
Akaryakıt fiyatlarında gece yarısı itibarıyla yeni tarife yürürlüğe girdi. Benzinin litre fiyatına 4,15 TL, motorinin litre fiyatına 3,60 TL zam yapıldı. Yapılan artış, araç sahiplerinin yakıt maliyetlerini bir kez daha yükseltti.
01.11.2026
00:36
Bingöl dahil 30 ilde operasyon! 76 kişi tutuklama talebiyle sevk edildi!
Bingöl dahil 30 ilde operasyon! 76 kişi tutuklama talebiyle sevk edildi!
Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 30 ilde, liderliğini Rusya'da bulunduğu değerlendirilen ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Beratcan Gökdemir'in yaptığı suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. 90 şüphelinin yakalandığı operasyonda 76 kişi tutuklama, 14 kişi ise adli kontrol talebiyle hâkimliğe sevk edildi.
01.11.2026
00:35
Sultanbeyli`de Memleket Günleri başladı! Bingöl standına davet
Sultanbeyli'de Memleket Günleri başladı! Bingöl standına davet
Sultanbeyli'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Memleket Günleri, Orhan Hakalmaz konseriyle kapılarını açtı. 15 gün sürecek etkinlikte Türkiye'nin dört bir yanından yöresel lezzetler, gelenekler ve kültürel değerler tanıtılıyor. Etkinlikte Bingöllüler de hemşehrilerini Bingöl Standına davet etti.
01.11.2026
00:32
Bingöl`e 25 yılda 164,2 milyar liralık DSİ yatırımı! 167 tesis hizmete alındı
Bingöl'e 25 yılda 164,2 milyar liralık DSİ yatırımı! 167 tesis hizmete alındı
Bingöl'de son çeyrek asırda Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 167 tesis hizmete alınırken, yaklaşık 164,2 milyar liralık yatırım gerçekleştirildi. Yatırımlarla 11 bin 26 hektar tarım arazisi sulamaya açıldı, 137 taşkın kontrol tesisi işletmeye alındı. AK Parti'den yapılan açıklamada, devam eden projeler ve planlama aşamasındaki yeni yatırımların ayrıntıları da paylaşıldı.
01.11.2026
00:31
Bingöl merkezli 4 ilde uyuşturucu operasyonu: 20 şüpheli tutuklandı
Bingöl merkezli 4 ilde uyuşturucu operasyonu: 20 şüpheli tutuklandı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 4 ilde 35 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyona 350 personel katıldı. Operasyonda uyuşturucu maddelerin yanı sıra kaçak sigara, puro, elektronik sigara, silah ve 935 fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan 27 şüpheliden 20'si tutuklandı.
01.11.2026
00:31
Bingöl`de kaçak sigara operasyonu
Bingöl'de kaçak sigara operasyonu
Bingöl'de KOM ekiplerince düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 250 paket gümrük kaçağı sigara, 360 dal doldurulmuş makaron ve 20 puro ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın