KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Bunu yapan veliye 842 tl ceza kesilecek

Çocuklarını daha kaliteli okullara kayıt ettirebilmek için sanal olarak adres kaydını değiştiren veliler Nüfus Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü'nün sıkı takibine alındı.

Bunu yapan veliye 842 tl ceza kesilecek
13 EYLÜL 2013 CUMA 04:37
0
1885
0
AA aa

Yeni eğitim ve öğretim dönemi başlarken, yanlış adresten okullara kayıt yaptıran veliler için cezai işlem uygulanacak.

Adrese dayalı kayıt dönemine geçilmesinin ardından 2013-2014 öğretim yılının başlamasıyla, birlikte dün ders binlerce öğrenci okula uyum sağlaması ve fiziki ortama alışması için bir hafta öncesinden okula başladı. Aileleriyle birlikte okullarına gelen öğrenciler birlikte ders başı yaparken, bazı veliler okullarda kayıtlarının olmadığını derse girmeden önce öğrendi. Birçok veli çocuklarını istedikleri okula kayıt ettirebilmek için yaz döneminde adres değişikliği yaparken, nüfus müdürlüklerine giderek adres değişikliğini beyan ettirdi.

Emniyet güçleri tarafından soruşturma kapsamında kontrol edildiğinde adreste oturmadığı tespit edilen çok sayıda veliye, yanlış beyan vermekten dolayı 842 TL ceza işlemi uygulanıp, adresten de kaydı düşürüldü. Bu uygulamayı bilmeyen ya da kontrolden haberi olmayan veliler, son kontrolleri yapan okul idareleri tarafından da kayıtları gerçekleştirilemedi.

VELİLERİN İSYANI

Okul için üniformasından defterine kadar tüm ihtiyaçlarını alan veliler şaşkınlıklarını gizleyemezken, birçok veli adres değişikliği yaptıktan sonra yaz tatili için şehir dışında olduklarını belirtti. Okul idareleri ise kayıt işlemleri için süre vererek sorunların bir an önce düzeltilmesini istiyor.

YANLIŞ BEYANIN CEZASI 842 TL

Yanlış adres beyanında bulunan vatandaşlar, bağlı bulundukları nüfus müdürlüklerine giderek savunmalarını yazarken, savunmayı inceleyen nüfus müdürlükleri daha sonra yanlış adres beyanı olduğuna karar verirse, her beyan için 842 TL ceza kesip tebliğ ediliyor. Tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ödeme yapılırsa, indirim uygulanıyor. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın