KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2024 Cumartesi
°C

Bulşu: 'Yenilikçi, bilimsel ve çözüm odaklı çalışacağız'

Sadece yol, altyapı ve benzeri hizmetlerle meşgul bir meclis üyeliğinin doğru olmayacağını, şehrin geleceğine dokunacak proje ve hizmetlere odaklanacaklarını vurgulayan Ak Parti Bingöl İl Genel Meclis Üyesi Adayı İnşaat Mühendisi Emre Bulşu; 'Gelenekselleşmiş bakış açılarından sıyrılarak yenilikçi ve bilim temelli bir anlayışla planlamaların yapılması ve uygulamaların bu yönde gelişmesi gerektiğini savunuyorum' dedi.

Bulşu:
25 MART 2024 PAZARTESİ 01:36
93
2137
26
AA aa

İnşaat Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilciliği döneminde yaptığı çalışmalar ve açıklamalarla adından çokça söz ettiren, TMMOB'un Bingöl Kurucu İl Koordinatörü ve şimdilerde Ak Parti Bingöl İl Genel Meclis Üyesi adayı Emre Bulşu, Bingöl Online'nın sorularını yanıtladı.

Yapılacak çalışmalardan nasıl bir hizmet anlayışıyla çalışacaklarına birçok konuda görüşlerini paylaşan Bulşu, alışılagelmişin dışına çıkarak hem yerel idarenin çalışmalarına güç katma hem de şehrin geleceğine pozitif yönde dokunma adına bilimsel, teknik ve proje odaklı bir anlayışıyla hizmet üretme gayretinde olacaklarının altını çizdi.

İşte Emre Bulşu'nun sorulara verdiği o yanıtlar ve satır aralarındaki mesajları…

Öncelikle İMO temsilcisi olduğunuz dönemde yaptığınız çalışmalar hala akıllarda. Özellikle 6 Şubat depremlerinden sonra gerek deprem bölgesinde gerekse Bingöl'de hasar tespit çalışmalarında aktif rol oynadığınız biliniyor. Aktif bir STK yöneticisiyken neden siyaset?

Ülkemizde ve ilimizde böyle acıların yaşanmasını tabi ki istemeyiz. Bunun için de mühendislik doktrininin toplumca kanıksanması, içselleştirilmesi gerekiyor. Evet, deprem bölgesinde ve ilimizde hasar tespit ve yapı stoku envanter çalışmalarında buradaki meslektaşlarımızla beraber aktif rol aldık. Bu çalışmalar sonrasında İlimiz Afet Etkinlik oluru kapsamına alındı. Bu çalışmalarda gönüllü olarak çalışan tüm meslektaşlarıma buradan ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepsinin emekleri çok fazla. Ama biz mühendislik biliminin depremden sonra değil önce başvurulması ve uygulanması gereken bir ihtisas olduğunu düşünüyoruz. Bilimin uygulanabilirliği de yönetici iradeye yani siyasete bağlı.

Ben de sivil toplumun bir parçası olarak başladığım hizmet etme yolculuğuna siyasetle devam etme kararı aldım. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz'ın etkili olduğu siyaset yapma kararımızda hedefimiz, geleneksel metotlardan ziyade daha bilimsel ve teknik altyapısı olan bir anlayışı pekiştirerek kalkınma hamlelerine katkıda bulunmak.

Özetle; gelenekselleşmiş bakış açılarından sıyrılarak yenilikçi ve bilim temelli bir anlayışla planlamaların yapılması ve uygulamaların bu yönde gelişmesi gerektiğini savunuyorum.

TÜM BİNGÖL'Ü KAPSAYAN BİR PLAN OLUŞTURMALIYIZ

İlimiz depremlerle sürekli anılıyor ve bu çok ciddi bir problem. İl Genel Meclisine seçildikten sonra da bu konuya ilgilenmeyi sürdürecek misiniz?

Mutlaka. Farklı platformlarda çok defa dile getirmişimdir. İlimiz için acil ilgili kamu kurumları ve STK'larla birlikte Deprem Master Planı oluşturmamız gerekiyor. Kâğıt üzerinde kalmayacak, gerçekten uygulanabilir bir plan olmalı bu. Sadece il merkezini değil ilçeleri ve en ücra köylerimizi de içine alan geniş bir plandan söz ediyorum. Bu çapta bir planda İl Genel Meclisi mutlaka müdahil pozisyonda olacaktır.

KIŞ VE TERMAL TURİZM İLE SANAYİ ALTYAPISI ÖNCELİĞİMİZ OLACAKTIR

Seçilmeniz durumunda öncelikleriniz neler olacak Emre Bey?

Deprem konusu önemli, bunu konuştuk. Bunun yanında Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz'ın da sıkça dile getirdiği Orta Vadeli Programdaki hedefleri yakalama noktasındaki önemli başlıklardan biri de kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılarak katma değere dönüştürülmesi hususu. Bu doğrultuda planlar ve hedefler belirleyerek önceliklerimizi sıralayacağız.

Örneklendirebilir misiniz kısaca?

İleri derecede kış ve termal turizm potansiyeline sahip bir coğrafyada yaşıyoruz. Bunu çok önemsediğimi söyleyebilirim. Yakın zamanda Haserek bölgesi Cumhurbaşkanı kararıyla Bingöl Hesarek Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edildi. Yatırımcı çekmek ve istihdam sağlamak açısından oldukça önemli bu karar. Burası için çok güzel bir plan hazırlanmış durumda. Bunun yanında termal otel ve çok amaçlı tesis barındıran bir kompleks olan Kent Parkın proje çalışması da tamamlandı. Sözünü ettiğim her iki projeleri hayat geçirdiğimiz takdirde, ilimize ekonomik ve istihdam alanında çok ciddi değer katacaktır. Bunun yanına Organize Sanayi Bölgesinin geliştirilmesi ve İŞGEM üzerinden istihdam adımları atılmasını olukça gerekli olduğunu düşünüyorum. Bu hususlarda üzerimize düşen ne varsa en üst düzeyde yerine getirme gayretinde olacağız.

BİNGÖL OVASININ KAPALI SİSTEMLE SULANMASINI ÖNEMSİYORUZ

İlimizin hayvancılık ve tarım potansiyelini de göz ardı etmemek gerek değil mi?

Şüphesiz. İlimizin en eski ve en temel üretim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Bu kapsamda yakın zamana DSİ tarafından ihale edilen Vahkin Projesi ile 16 köyümüze tarımsal amaçlı su ulaştırılacak. Benzer şekilde geniş tarım arazilerine ve yüksek verim potansiyeline sahip köylerimizde sulama ihtiyacını giderecek projeler üretmek zorundayız. Özellikle Bingöl Ovasının sulama projesinin revize edilmesi ve daha kapsayıcı bir şekilde ele alınması gerekiyor. Kapalı sulama sisteminin biran önce hayata geçirilmesini önemsiyorum. Bunu yanında gerekli arazi toplulaştırması konularını ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde çözmemiz gerekiyor. Ve tabi ki tarımsal faaliyetlerin önünün açmak için yol, altyapı çalışmalarındaki eksikliklerimizi bir an öne gidererek üreticiye her türlü kolaylığı sağlamak için çalışacağız.

Hayvancılık konusunda neler düşünüyorsunuz?

İlimiz için oldukça önemli bir konu tabi. Hem göçerlere hem de kendi yurttaşlarımıza yetecek kadar geniş mera alanlarına sahip olmamıza rağmen yine alt yapı eksiklikleri nedeniyle bu alanlardan yeteri kadar faydalanamamaktayız. İlgili kurumlarımızın öncülüğünde, yerel idarelerimizin katkıları ve proje odaklı girişimlerle eksiklikleri gidererek hayvancılığa teşvik etmiş olacağız inşallah.

İSTİHDAM İÇİN ALTYAPIMIZI GÜÇLENDİRME ÇABASINDA OLACAĞIZ

OSB ve İŞGEM dediniz. Biraz açar mısınız?

İstihdam, oldukça önem arz eden bir konu. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bir takım alt yapı çalışmalarına gerek duyulduğunu biliyoruz. Bunların bir an önce giderilerek yatırımcılar açısından daha cazip duruma getirilmesi noktasındaki çabaları kurumsal bakımdan destekleyerek sürecin hızlandırılmasına katkı bulanacağız. Bunun yanına ilimizde İŞGEM'deki tüm işlikler yüzde 100 doluluk seviyesine ulaştı. Bu nedenle yeni girişimcilerin taleplerine cevap verebilecek yeni işliklere ihtiyaç duyulmakta. Özellikle İŞGEM'de faaliyet gösteren ve süreleri olup mezun olan işletmelerin OSB'de faaliyetlerine devam etmelerini sağlamamız gerekiyor. Bu konuyu çokça önemsediğimi tekrar belirtmek istiyorum.

Eklemek istediğiniz bir konu var mı?

Tabi ki… Kültür, sanat ve spor konularını unutmamak lazım. Bu başlıklar insanların geçmişteki kökenlerine, değerlerine ve inançlarına bağlı kalmasına ve gelecek kuşaklara iletilmesi noktasında yardımcı olup toplumun birlikte hareket etmesini sağlayacaktır. Anadilin önemi, köy okullarında kütüphaneler, halk oyunları ve sportif faaliyetler gibi alanlarda çalışmaları da olanaklar çerçevesinde desteklemek temel arzularımızdandır.

VATANDAŞLARIMIZIN GÖSTERDİĞİ İLGİ VE TEVECCÜH BİZİ MAHCUP EDİYOR

Köyleri geziyor, vatandaşlarla birebir görüşmeler sağlıyorsunuz. Size olan bakış açısı nasıl ve ne tür taleplerle karşılaşıyorsunuz çoğunlukla? 

Adaylığımızın ilan edildiği günden bu yana köylerimizde mahallelerimiz de saha çalışmalarındayız. Mühendis oluşumuz ve genç yaşımızın halkımız tarafından önemli bir teveccühle karşılık bulması bizleri onurlandırıyor, mutlu ediyor. Vatandaşlarımızın gösterdiği ilgi ve teveccüh bizi mahcup ediyor. Allah bizi onlara karşı utandırmasın. Tabi her bölgenin ve yörenin talep ve ihtiyaçları farklı. İstihdam, tarım ve hayvancılık alt yapı ihtiyaçları, köy içi yollar, kanalizasyon ve içme suyu, çevre temizliği ve çöp konularını başlıca talepler olarak sıralayabiliriz. Daha sayamadığım pek çok konu var tabi.

TEKNİK, BİLİMSEL VE PROJE ODAKLI BİR ANLAYIŞLA ÇALIŞACAĞIZ

İl Özel İdaresi, yol, köprü, menfez, içme suyu, güneş enerjisi ve diğer tüm ihtiyaçlarda zaten gereken hizmeti sunuyor. Planlama ve önceliklerin belirlenmesinde mutlaka görüşümüz ve katkımız olacak. Lakin ilk başta söylediğim gibi, bizim temel yaklaşımımız sadece köy yolları, kanalizasyonundan öte topyekûn bir kalkınmanın odağında olabilmek. Geleneksel bir yaklaşımdan öte, daha teknik ve bilimsel bir anlayışla, proje odaklı, gelişim öncelikli konularda efor harcamalıyız. Ve tüm bunları, kaynakların etkin ve verimli kullanılması ilkesiyle yapacağız.

ŞAHSİ BIR BEKLENTİM SÖZ KONUSU OLMADI, OLMAYACAK

Konuşacak çok konu var muhakkak. Son olarak vatandaşlarımıza iletmek istediğiniz bir mesajınız olacak mı?

Evet ilimizde yapılacak çok işimiz var. Aşama aşama gerçekleştirmeye çalışacağız. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızın da teşvik ve takdirleri, sayın vekillerimizin de destekleriyle elimizden gelen hizmeti ilimize ve vatandaşlarımıza sunmaya çalışacağız. Şahsi bir beklentim söz konusu olmadan vatandaşlarımızın önceliği bizlerin de önceliği olacaktır. Cesur Bingöl milleti oyları ile bizleri seçmeye layık görürse yine onların önceliği olan meseleler de bilgi ve birikimimi bu dönem il genel meclis üyesi olarak hizmetlerine sunmayı hedefliyorum.

Sizin aracılığınızla, aktardığımız bu fikir ve görüşlerimizi okuma zahmetinde bulunan tüm hemşerilerime selamlarımı, saygılarımı iletiyor. Dua ve desteklerini talep ediyorum.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108715)
27 Mart 2024 Çarşamba 18:03
Başka illerin il genel meclisine bakın hepsi liyakatlı, bingölde traktör söförü, ayakabıcı bi bu adam iyi görünüyor onuda bakalım ne yapacak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108694)
26 Mart 2024 Salı 19:36
Sen sonunda doğru yolu bulup Dem partiden AK Parti'ye geçtin. Tebrikler!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108689)
26 Mart 2024 Salı 17:54
Mühendis odasında yaptığı calışmaları biliyorum başarılı, allah yolunu acık etsin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108688)
26 Mart 2024 Salı 17:48
Çok şükür il genel meclisinin görevinin ne kadar önemli olduğunu gördük, bu güne kadar vasıfsız olarak gıden bi yer di umarım yazdıklarının arkasında durur, devam eder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108687)
26 Mart 2024 Salı 17:34
Keşke belediye meclisinde de böyle liyakatli adamlar olsaydı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108683)
26 Mart 2024 Salı 17:26
Yorumlara baktımda sanki adamın görüşünü ipotek altına almışlar :) , Bizim bingmlde bazıları var çekememezlik konusunda üstlerine yok :) eminimki yazanlar bırak emre beyin söyledikleri projeleri anlamalarını, coğu okumamış bile, allah ıslah etsin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108673)
26 Mart 2024 Salı 12:21
İnşaat mühendisi kendisi gayet iyi güzel bir meslek. Çıkma kat yapıları yada bu tepe başındaki cok katlı yapıları hiç ihbar etmişmi yada ne yapmış bunlar için. Okumuş bunun karşılığında maaşını mı almış sadece ne yapmış merak ediyorum.. muhalif seğilim tanımak icin soruyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108679)
26 Mart 2024 Salı 17:17
@Misafir Kullanıcı Kendisinin de içinde olduğu TMMOB il bileşenleri ile yaptığı bingöl il afet risk azaltma raporunu okumanı öneririm bu sorduğun sorulara ordan ulaşabilirsin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108664)
26 Mart 2024 Salı 08:56
engin sana telefon alacam
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108680)
26 Mart 2024 Salı 17:18
@Misafir Kullanıcı Telefon sende kalsın :)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108659)
26 Mart 2024 Salı 04:58
akp ve bilimsel çalışma.. fıkra bu kadar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108656)
26 Mart 2024 Salı 04:30
Davası olmayan adamın sevdası olmaz sevdası olmayan adamın ise asla samimiyetine güven olmaz emre bey maval okumuş Bingöl küçük şehir daha dün hdp türküleri okuyan adam,bugün ise kalkinmadan üretimden bahsediyor .
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108710)
27 Mart 2024 Çarşamba 09:31
@Misafir Kullanıcı BİR ADAM HDPLİ İSE MEMLEKET SEVDASI OLAMAZ...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108686)
26 Mart 2024 Salı 17:32
@Misafir Kullanıcı Üretimden bahsetmesi kötü bişey mi?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108684)
26 Mart 2024 Salı 17:27
@Misafir Kullanıcı Davası memleket olanın görüşü beni ilgilendirmez, davası memleket olsun arkasındayız
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
27.04.2024
12:12
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Lokanta ve kafelerde satılan yiyecek-içeceklerle ilgili yeni KDV düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, lokanta ve kafelerde yüzde 8 KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV 20'ye yükseldi.
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın