KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ekim 2026 Cumartesi

Bulanık'taki esnafın ailesi muş'u terketti

DTP'nin kapatılmasını bahane eden grubun Muş'un Bulanık ilçesinde işyerinin göstericilerle yağmalanması sırasında ateş açan ve 2 kişiyi öldürdüğü ileri süren Turan Bilen'in ailesi şehirden ayrıldı.

Bulanık`taki esnafın ailesi muş`u terketti
16 ARALIK 2009 ÇARŞAMBA 08:23
0
1622
0
AA aa

Şehir merkezindeki olaydan sonra kepenklerin açılmadığı, gece boyunca polislerin dışında hiç kimsenin dışarıya çıkmadığı gözlendi. Soğuk havada durmakta zorlanan polisler kaldırımlarda ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

Olaylar sırasında bankamatikten para çekerken açılan ateş sonucunda hayatını kaybeden Yoncalı köyü muhtarının cenaze törenine katılan Muş Valisi Erdoğan Bektaş, defin işleminden sonra Bulanık merkezde olay yerinde incelemelerde bulundu. Vali Erdoğan Bektaş, Bulanık'ın her tarafında güvenlik güçlerinin bulunduğunu belirterek gerginlik atmosferinin dağılacağını vurguladı.

İkinci cenazeyi de yarın defnedeceklerini ifade eden Bektaş, Bulanık'ta sukünetin hakim olacağını belirtti. Birilerinin amacına ulaşmak için gayret gösterdiğini kaydeden Vali Bektaş, bu olaylara prim vermemek için aileleri uyardı. Anne babalara da çağrıda bulunan Vali Bektaş, çocuklarının gösterilere katılmasını engellemelerini istedi. Vali Bekteş şunları söyledi; 'Bu olayı yapanlar provakasyonları hedefleyenlere diyorum ki: Biz bunu 14-25 yaşındaki çocuklara yüklemeyelim. Ama bu çocukları bu sokaklara salanlar bu sorumluluktan kurtulamazlar. Onları ben bir kez daha düşenmeye davet ediyorum.'

Kimsenin kendisini devletin yerine koyma girişimlerine girmemesi gerektiğini de vurgulayan Vali Bektaş, 'Devlet olarak biz elimizden geleni yapıyoruz. Ancak her dükkanın önüne bir güvenlik kalkanı koyamayız. Burada planlanan ile yaşananın aynı olmadığını vurgulamak istiyorum. Sonuç olarak iki aileye ateş düştü. Birçok işyeri yakıldı. Panik oluştu. Hiçbir gerekçe ile hiç kimse adam öldüremez. Her türlü olumsuzluğa rağmen devlet görevini yapıyor. Bundan sonra da her tür hukuksuzluk karşısında yapılması gerekeni yapacaktır. Bazen eksik olabilir, bazen geç kalabilir. Ama neticede adalet tahakkuk edecektir. Bu noktada vatandaşlarımızın devletine güvenmelerini istiyoruz.' şeklinde konuştu.

İnsanların birbirini öldürmelerine müsaade edilemeyeceğini anlatan Muş valisi Erdoğan Bektaş, olayın failinin yakalındığını ve ailesinin de ilçeden uzaklaştığını söyledi. Bektaş; 'Yani biz burada insanların birbirilerini öldürmesine müsaade edemeyiz. Olay olur olmaz müdahale edilmiştir. Failler yakalanmış, adliyeye sevk edilmiştir. Muhtemel olayların önlenmesi için de gerekli müdahale yapılmıştır. Tekrar sözylüyorum aile ilçe dışına çıkarılmıştır. Nereye gittikleri noktasında benim de şu anda herhangi bir bilgim yok.' dedi.

(CİHAN)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın