KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Bukan: üçüncü şahıslar nemalanma peşindeler

Avukat Muammer Çolakoğlu'nu darp etmesiyle adından sıkça bahsedilen Belediye başkan yardımcısı Muhittin Bukan, sessizliğini bozdu. Yaşananları bir bir anlatan Bukan, olayın büyütülmesinin altında siyasi rant olduğunu vurguladı.

Bukan: üçüncü şahıslar nemalanma peşindeler
26 ARALIK 2007 ÇARŞAMBA 10:16
0
2448
0
AA aa
Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Bukan, 18 Aralık Çarşamba günü Belediye binasında, TEMA Vakfı İl Temsilcisi Yardımcısı Av. Muammer Çolakoğlu ile aralarında tasvip edilmeyen bir olayın yaşandığını ifade ederek, bu olayın bazı siyasi çevrelerce ve sivil toplum örgütlerince adeta linç kampanyası haline getirildiğini vurguladı. Bugüne kadar sessiz kalmasını da aldığı aile terbiyesine ve örfi adetlere bağlı olduğuna dikkat çeken Başkan Yardımcısı Bukan, “ama bazı çevreler nedense olayı sürekli deşme eğilimine girmeden yanalar. Bunun tek sebebi ise bu olaydan nemalanma peşinde olmalarından kaynaklanıyor. Amaçları, siyasi rant elde etmektir. Oysa biz olaydan sonra Sayın Çolakoğlu ile barıştık. Çünkü uzun yıllara dayanan bir komşuluğumuz, hak ve hukukumuz vardır” dedi.
“Linç kampanyası başlattılar”
Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Bukan, açıklamasında bazı siyasi parti yöneticilerinin ve sivil toplum örgütlerinin üzerine vazife olmadığı halde şahsını ve Bingöl Belediyesini hedef tahtası haline getirdiklerini ve bunun tek amacının siyasi ve sosyal olarak alternatif projelerle muhalefet edecekleri yerde bu tür münferit bir olaydan nemalanmaya çalıştıklarını vurguladı. Belediye Başkanı Hacı Ketenalp'in olayla yakından ve uzaktan bir ilgisinin olmadığını dile getiren Bukan, “Olay, tamamen benimle ve TEMA Vakfı Bingöl Temsilcisi Başkan Yardımcısı Av. Muammer Çolakoğlu arasına cereyan etmiştir.  Bu olayı kurumla bağdaştırmanın hiçbir haklı tarafı yoktur. Ayrıca olay ağır tahrik altında vuku bulmuştur” dedi. 
Olaydan kısa bir süre sonra Çolakoğlu ile barıştıklarına da dikkat çeken Bukan, üçüncü kişilerin, olayı bu kadar büyütmesini de siyasi ranta bağladığını söyledi. Bazı sivil toplum örgütlerinin olayı sürekli gündemde tutmalarını da AK Parti ve Bingöl Belediyesi'ne karşı bir hazmetmeme kampanyası olduğunu vurgulayan Bukan, bazı şahıslar hakkında da mahkemeye başvuracağını söyledi.
“Karaaslan'dan şikâyetçiyim”
TEMA Vakfı İl Temsilcisi Cuma Karaaslan'ın basın- yayın organlarında Bingöl Belediyesi ve kendisi hakkındaki açıklamaları ‘mesnetsiz' olarak değerlendiren Bukan: “bu şahsın tek amacı siyasi bir rant elde etmektir. Amacı, AK Parti'yi ve Bingöl Belediyesi'ni karalamaktır. İlerleyen dönemlerde siyasete girme düşüncesi, belki de onu bu talihsiz açıklamalara yöneltmiş olabilir. Ama hakaret sınırlarını da aşan beyanatları kabul edilir cinsten değil. Cuma Karaaslan'dan şikâyetçiyim ve davacıyım. Avukat Çolakoğlu'ndan, ailesinden ve tüm Bingöl kamuoyundan özür diliyorum.” dedi. 
Olay nasıl gelişmişti?
Bilindiği üzere olay 18 Aralık Çarşamba günü Bingöl Belediyesi binasında belediye başkan Yardımcısı Muhittin Bukan ve Av. Muammer Çolakoğlu arasında geçmişti. Bukan, olayın gelişimini şöyle anlattı: “Belediye binasının önünde bulunan konteynır 2004 yılında geçici olarak TEMA Vakfı'na tahsis edilmişti. Vakıf, uzun zamandan beri bu konteynırı kullanmıyordu. Kendileri başka bir yerde büro tutukları halde eşyalarını buradan almıyorlardı. Konteynırın camları kırıldığı için geceleri, tinerci çocukların buraya girdiklerini ve buralarda esrar içildiğini tespit ettik. Belediye Başkanı Sayın Ketenalp'la beraber bu konteynırların Bingöl Spor Taraftarlar Derneği'ne tahsis edilmesi yönünde karar aldık. Amacımız, gençleri hem kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, hem de gençleri spora teşvik etmekti. TEMA Vakfı temsilcilerin eşyaları almaları yönünde defalarca bilgilendirdik. Yaklaşık bir haftalık bekleme süresinden sonra herhangi bir cevap alamadık. Biz de konteynırlardaki malzemeleri zabıt karşılığında belediye binasında bulunan bir odada koruma altına aldık. İddia edildiği gibi eşyaları ne dışarı attık ne de kırdık. Hepsi kalem kalem not edilerek muhafaza altına alındı. Olay günü Av. Çolakoğlu makamıma geldi. Aramızda konuşurken, beni tahrik altında bıraktı. İstemediğim ve hiçbir şekilde tasvip etmediğim bir olayla karşı karşıya kaldım” dedi.
 


BingolOline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın