Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Üniversitesi'ne 7 yeni bölümün daha kazandırıldığını belirterek, 'Odyoloji, Ergoterapi, Diyaliz, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Çevre Sağlığı ve Programı, İç Mekân Tasarımı Programı ile Djital Medya ve Pazarlama Programları Bingöl'e hayırlı olsun' dedi.
Kurulduğu günden bugüne hızla büyüyen ve gelişen Bingöl Üniversitesi'nde önemli bir adım daha atıldı. Büyümeye ve gelişmeye hız kesmeden devam eden Bingöl Üniversitesi'nin girişimleri ile yeni bölümler için yapılan başvuruların YÖK tarafından onaylanması güzel bir sevinç kaynağı oldu. Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Anabilim Dalı bünyesinde Odyoloji Bölümü, Ergoterapi Anabilim Dalı bünyesinde de Ergoterapi Bölümü açılması uygun görüldü. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Diyaliz, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ile Çevre Sağlığı ve Programı açılırken; Bingöl Teknik Meslek Yüksekokulu bünyesinde İç Mekân Tasarımı Programı, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde de Djital Medya ve Pazarlama Programının açılması uygun görüldü. Yeni açılan programlarla birlikte son üç yılda Bingöl Üniversitesi'ne kazandırılan yeni bölüm ve program sayısı da 76 oldu.
Açılan yeni bölümlerin önemli bölümler olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Çapak, “Üniversitemiz için son derece önemli bölümler olacak. Bingöl Üniversitesi'ni her geçen gün daha ileriye taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Üniversitemiz toplumsal faydaya endeksli, bilim üreten önemli bir merkez haline geldi. Yeni açılan bölümlerimiz Üniversitemizi daha güçlü bir kurum yapacak. Üniversitemize desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Kalkınma Eski Bakanımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz'a, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'a ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bingöl'ümüze hayırlı ve uğurlu olsun İnşallah” şeklinde duygularını dile getirdi.
Bingöl gibi biyerde 200 tane ögretim gorevlisi var maaşlar 5-6 bin ortalama yazık degilmi? Elini sallasan ögretim gorevlisi .. Bide adım başı üniversite açıldı böyle böyle egitimde kaliteyi bitirdiniz sınavda sıfır cekende bi bölüm kazanabiliyor yazık işsizlik aldı basını gitti bu nedenle ..yani üzülecegimiz yerde gururlu cümleler fazla degil bi 5 yıl sonra sonumuz olacak
Açılıyorda ne oluyor? Hoca sayısı az olmasına rağmen bölümler açılıyor. Hocası zaten az olan ve niceliksel değerlere bakan Üniversite öğrencilerine kaliteli eğitim veremez bir hoca dönemde 10'a yakın derse girerken, bir genel sekreter, bir rektör yardımcısı idari görevlerine ek 10 larca derse girerken yoğunluktan öğrencilerine verimli olamazken gözü doymayanlar 2. öğretimi de açıyorlar. 2. öğretim ders ücretleri daha daha fazla. Kimsenin gözünde paramız yok ama birileri Üniversitemizi para için kullanıyor. Geliştirme ödeneği ile Dr. Öğretim üyelerinin maaşları 15 bin tl yi bulabiliyor.
@Misafir Kullanıcı Eş dost akraba olmayınca karalamak kolay sanırım. eski yönetim neredeyse üniversiteyi aile şirketine çevirmişti. köstek olacağınıza biraz destek olun. kişilerin aldığı maaştan ziyade kişilerin nitelikli olup olmadığını eleştirin.
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliğinin ilk seçimli genel kurulunda Bilal Salcı yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Salcı, birliğin ilk icraatlarından birinin Bingöl Balı'nın fiyatını açıklamak olacağını belirterek üreticilerin emeğinin karşılığını alması için çalışacaklarını söyledi.
19.10.2026
16:51
'Deyirê Zazakî Avni Polat' TRT Kurdi ekranlarında
Bingöllü ses sanatçısı Avni Polat'ın hazırlayıp sunduğu 'Deyirê Zazakî Avni Polat', yeni sezonuyla izleyici karşısına çıkıyor. Programın ilk bölümü 21 Ekim Çarşamba günü saat 22.00'de TRT Kurdi'de yayımlanacak.
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın