KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Kasım 2025 Pazartesi
°C

BÜ'de 14 yeni bölüm açıldı

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, üniversitede 14 yeni bölümün açıldığını ve Diş Hekimliği Fakültesi'nin bu yıl öğrenci alacağını açıkladı.

BÜ`de 14 yeni bölüm açıldı
07 HAZİRAN 2018 PERŞEMBE 04:21
7
5562
1
AA aa

Kurulduğu günden bugüne hızla büyüyen ve gelişen Bingöl Üniversitesi'nden dev bir adım daha geldi. Diş Hekimliği Fakültesi'ne bu yıl öğrenci alımı başta olmak üzere Gıda Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği İkinci Öğretim, Eczane Hizmetleri, Süt ve Besi Hayvancılığı ile Odyometri'den oluşan on dört yeni programa önümüzdeki yıl öğrenci alınacak.

Pilot Üniversite seçilmesi, Kıraat Merkezi'nin açılması, Sütaş ile yapılan burs ve staj programı antlaşmaları, Gebze Teknik Üniversitesi ve yurt dışında farklı ülkelerden pek çok üniversite ile yapılan işbirliği protokolleri.  Son derece modern ve donanımlı yeni kütüphane binası, BESYO, yeni yapılacak İlahiyat Fakültesi binası ve daha birçok farklı atılımla güzel başarılara imza atan Bingöl Üniversitesi, yeni bölüm ve programların açılması ile birlikte büyümeye ve gelişmeye hız kesmeden devam edecek. Bingöl Üniversitesi'nin girişimleri ile yeni bölümler için yapılan başvurular YÖK tarafından onaylanması güzel bir sevinç kaynağı oldu.

14 yeni bölüm daha açıldı

Açılan yeni bölümlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bingöl Üniversitesi her geçen gün daha da büyüyor. YÖK Başkanlığımıza bazı yeni bölümlerin açılması ve Diş Hekimliği Fakültemizin öğrenci alması için yaptığımız başvurularımız onaylandı. Diş Hekimliği Fakültesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde Adalet Programı, Özel Güvenlik ve Koruma Programı, Aşçılık Programı, Turist Rehberliği Programı ve Yerel Yönetimler Programlarımıza onay geldi. Fen Edebiyat Fakültesi'nde Arap Dili ve Edebiyatı Programı, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nde İnşaat Mühendisliği İkinci Öğretim Programı ve Gıda Mühendisliği Programı öğrenci alacak. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda İlk ve Acil Yardım Programı önümüzdeki yıl öğrenci alabilecek. Ziraat Fakültesi bünyesinde Bahçe Bitkileri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde de Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi programları açıldı.  Yine SÜTAŞ'ın kurulması ile beraber düşünürsek Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde yeni açılan Süt ve Besi Hayvancılığı Programı da fevkalade önem taşıyan bir bölüm oldu. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Eczane Hizmetleri ve Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Odyometri Programları da Üniversitemiz için son derece önemli bölümler olacak. Bingöl Üniversitesi'ni her geçen gün daha ileriye taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Üniversitemiz toplumsal faydaya endeksli, bilim üreten önemli bir merkez halinde olacak. Yeni açılan bölümlerimiz Üniversitemizi daha güçlü bir kurum yapacak. Üniversitemize desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Kalkınma Eski Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz'a, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'a ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bingöl'ümüze hayırlı ve uğurlu olsun İnşallah” şeklinde duygularını dile getirdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28391)
07 Haziran 2018 Perşembe 16:18
Yakin zamanda dis doktorunuza dikkate edin, iste boyle dis bile gormeden mezun edilip piyasaya sunuluyorlar. Aman dikkat
16.11.2025
19:51
IBAN`a para transferinde yeni dönem!
IBAN'a para transferinde yeni dönem!
Artan banka dolandırıcılıklarının ardından IBAN transferleri ve çevrim içi ödemelerde yeni güvenlik adımları devreye giriyor. Meclis'e sunulan ve aralık ayı itibarıyla yasalaşması beklenen 11. Yargı Paketi kapsamında mobil bankacılığa biyometrik doğrulama eklenerek para transferlerinde ses, parmak izi, yüz ve göz taramasıyla onay süreci zorunlu hale gelecek.
16.11.2025
19:43
Bingöl`de sürücüler kara hazırlıksız yakalandı
Bingöl'de sürücüler kara hazırlıksız yakalandı
Bingöl'ün yüksek rakımlı bölgelerinde kar yağışı etkili oldu. Özellikle Bingöl- Elâzığ yolu kurucu mevkiinde sürücüler zor anlar yaşadı.
16.11.2025
19:30
15 yıldır ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor
15 yıldır ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor
Bingöl'de yaşayan Mahfuz Koçdağı, 15 yıldır 10 metrekarelik dükkanında ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor.
14.11.2025
15:09
Bingöl`de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
14.11.2025
12:58
Bingöl`de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl'de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 350 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini ve 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.11.2025
12:02
Bingöl`de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın