KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

'Bu proje ile Bingöl'ün çehresi değişecek'

Bingöl Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan ve son dönemlerin en büyük projesi olarak değerlendirilen 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında yürütülen çalışmalarda sona yaklaşıldığı belirtildi.

`Bu proje ile Bingöl`ün çehresi değişecek`
28 KASIM 2010 PAZAR 12:49
0
3180
0
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, seçim vaatleri içinde bulunan bu önemli projede emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Başkan Atalay, proje kapsamında 1971 yılında meydana gelen depremin ardından İnönü Mahallesi'nde yapılan 3 katlı binaların yıkılarak yerlerine 7 ve 11 katlı bin 600 dairelik modern binaların yapılacağını söyledi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile müşterek yürüttükleri çalışmalarda hazırlanan projelerin gerekli mercilere sunulduğunu ifade eden Başkan Atalay, bu çalışma ile yeni bir Bingöl oluşturulacağını dile getirdi.

Başkan Atalay, "TOKİ ile yaptığımız ortak çalışmalar sona yaklaşmak üzere. Hazırladığımız projeleri TOKİ'ye sunuyoruz. Yakın bir zamanda TOKİ ile ana protokol imzalanacaktır. Proje kapsamında belediye hizmet binası, Karayolları 84. Şube Şefliği yeri ve 3 katlı binaların tamamı yıkılacak ve bu alana modern binalar dikilecektir. Yapılacak olan bin 600 dairelik modern sitelerin arasında yeşil alan, park alanları, çocuk oyun alanları, sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlar yer alacaktır. Bu kapsamda yine ilimize yakışır yeni bir terminal binası da yapılacaktır. Bütün bu çalışmalarda sona yaklaşıyoruz. TOKİ ile ana protokolü imzaladıktan sonra 3 katlı binalarda oturan hak sahipleri ile görüşmeler yapılacak ve kısa zamanda bu büyük proje başlatılacaktır. Bu proje ile Bingöl'ün çehresi değişecektir" dedi.

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Bingöl Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan projelerin TOKİ'ye gönderildiği ve bütün çalışmalara olumlu yanıt verildiği belirtildi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın