KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ekim 2026 Pazartesi

Bu numaralara kanmayın!

Bu numaralara cevap dahi vermeyin; “0216 998 00 44, 0546 470 60 20, 0216 998 99 44, 0212 589 48 84” Türkiye’nin farklı illerinde belirledikleri isimleri arayıp sağlık sigortası adı altında para isteyen dolandırıcıların bu yolla milyonlarca liralık vurgun yaptığı belirlendi.

Bu numaralara kanmayın!
26 EKİM 2015 PAZARTESİ 03:26
0
1928
0
AA aa

Telefon dolandırıcılarının yeni yöntemi bu kadarına da pes dedirtti. Sağlık sigortası destek hattı adı altında önceden belirledikleri isimleri arayan dolandırıcılar, önceden adlarına sağlık sigortası yapıldığını ve ödeme yapılması gerektiğini belirtiyor. Mağdurları ödeme yapmadıkları takdirde binlerce TL'lik mahkemelerle uğraşacağı tehdidiyle uyaran dolandırıcılar böylece verdikleri hesaba yüklü miktarda para yatırılmasını talep ediyor. Bu yolla Türkiye'nin dört bir yanında binlerce insanı mağdur eden dolandırıcıların kurbanları arasında inşaat işçisinden doktora, kaportacıdan nakliyeciye kadar her meslekten insan var.

HER ŞEHİRDEN BİNLERCE MAĞDUR

İnternette çeşitli sayfalarda bir araya gelen binlerce mağdurun ifadeleri vurgunun boyutunu gözler önüne seriyor. Dolandırıcıların her defasında kendisini aradığını söyleyen Elazığlı nakliyeci Suat Çak, bugüne kadar farklı tarihlerde bin TL'nin üzerinde ödeme yaptığını anlattı. Malatyalı kaportacı Fuat Emre Emre ise iki ayrı numarayla 560 TL'sini kaptırdığını belirtti. Van'dan İzmir'e kadar onlarca isimle yapılan telefon görüşmelerinde mağdurların hikâyelerini dinleyen muhabirimiz, aynı yöntemlerin birçok farklı dolandırıcı tarafından kullanıldığını tespit etti.

Dolandırıcılık mekanizmasını binlerce TL kaptırdıktan sonra çözen İstanbullu doktor Zeynep Yıldırım ise "Beni arayıp iki sene önce sağlık sigortası yaptığım söylendi. Arayan sigorta şirketi, sigortayı şimdi iptal etmem için 350 TL istedi ve ben de yatırdım. Birkaç gün sonra yine arayıp dosyayı kapattıklarını ama işlemlerin tam olarak yapılamadığını bunun için 300 TL daha gerektiğini söylediler. Bu parayı da yatırdım fakat ardı kesilmedi. Bu defa da Mali Müşavir Bülent Deniz ismiyle arayıp dolandırıcılar tarafından adıma dosya açıldığı belirtildi. Bana bu dosyayı kapatmam için 300 TL yatırmam gerektiği iletildi. Bununla da bitmedi tabi, bunların ardından sözde Avukat Mustafa Keskin tarafından arandım. Ne ilginçtir ki bu defa sözde avukat, ham mali müşavirin hem de saplık sigortasının dolandırıcı olduğunu söyledi ve bundan kurtulabilmem için 420 TL istedi. Bu parayı da yatırdım ama halen aradıklarını görünce savcılığa şikâyette bulundum” dedi.

MİLYONLARCA TL'LİK VURGUN

Dolandırıcıların tehditvari şekilde konuştuğunu belirten Yıldırım, “2 yıl önceden bahsettikleri için ilk başlarda bir sağlık sigortası yaptırmış olabileceğimi düşündüm fakat sürekli arayınca şüphelendim. İnternetten araştırma yaptığımdaysa aynı şekilde para kaptıran binlerce kişinin olduğunu fark ettim. Sadece internete yansıyanlar bile bu kadarsa gerisini tahmin bile edemiyorum. Milyonlarca TL'lik O kadar ısrarcılar ki hemen mahkeme ve tazminatla tehdit ediyorlar. Bu şekilde para kaptıran çok kişi var, insanlar dikkatli olsun” şeklinde konuştu.

İŞTE DOLANDIRICILIKTA KULLANILAN BAZI NUMARALAR

0216 998 00 44

0546 470 60 20

0216 998 99 44

0212 589 48 84

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın