KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Bu numaralara kanmayın!

Bu numaralara cevap dahi vermeyin; “0216 998 00 44, 0546 470 60 20, 0216 998 99 44, 0212 589 48 84” Türkiye’nin farklı illerinde belirledikleri isimleri arayıp sağlık sigortası adı altında para isteyen dolandırıcıların bu yolla milyonlarca liralık vurgun yaptığı belirlendi.

Bu numaralara kanmayın!
26 EKİM 2015 PAZARTESİ 03:26
0
1769
0
AA aa

Telefon dolandırıcılarının yeni yöntemi bu kadarına da pes dedirtti. Sağlık sigortası destek hattı adı altında önceden belirledikleri isimleri arayan dolandırıcılar, önceden adlarına sağlık sigortası yapıldığını ve ödeme yapılması gerektiğini belirtiyor. Mağdurları ödeme yapmadıkları takdirde binlerce TL'lik mahkemelerle uğraşacağı tehdidiyle uyaran dolandırıcılar böylece verdikleri hesaba yüklü miktarda para yatırılmasını talep ediyor. Bu yolla Türkiye'nin dört bir yanında binlerce insanı mağdur eden dolandırıcıların kurbanları arasında inşaat işçisinden doktora, kaportacıdan nakliyeciye kadar her meslekten insan var.

HER ŞEHİRDEN BİNLERCE MAĞDUR

İnternette çeşitli sayfalarda bir araya gelen binlerce mağdurun ifadeleri vurgunun boyutunu gözler önüne seriyor. Dolandırıcıların her defasında kendisini aradığını söyleyen Elazığlı nakliyeci Suat Çak, bugüne kadar farklı tarihlerde bin TL'nin üzerinde ödeme yaptığını anlattı. Malatyalı kaportacı Fuat Emre Emre ise iki ayrı numarayla 560 TL'sini kaptırdığını belirtti. Van'dan İzmir'e kadar onlarca isimle yapılan telefon görüşmelerinde mağdurların hikâyelerini dinleyen muhabirimiz, aynı yöntemlerin birçok farklı dolandırıcı tarafından kullanıldığını tespit etti.

Dolandırıcılık mekanizmasını binlerce TL kaptırdıktan sonra çözen İstanbullu doktor Zeynep Yıldırım ise "Beni arayıp iki sene önce sağlık sigortası yaptığım söylendi. Arayan sigorta şirketi, sigortayı şimdi iptal etmem için 350 TL istedi ve ben de yatırdım. Birkaç gün sonra yine arayıp dosyayı kapattıklarını ama işlemlerin tam olarak yapılamadığını bunun için 300 TL daha gerektiğini söylediler. Bu parayı da yatırdım fakat ardı kesilmedi. Bu defa da Mali Müşavir Bülent Deniz ismiyle arayıp dolandırıcılar tarafından adıma dosya açıldığı belirtildi. Bana bu dosyayı kapatmam için 300 TL yatırmam gerektiği iletildi. Bununla da bitmedi tabi, bunların ardından sözde Avukat Mustafa Keskin tarafından arandım. Ne ilginçtir ki bu defa sözde avukat, ham mali müşavirin hem de saplık sigortasının dolandırıcı olduğunu söyledi ve bundan kurtulabilmem için 420 TL istedi. Bu parayı da yatırdım ama halen aradıklarını görünce savcılığa şikâyette bulundum” dedi.

MİLYONLARCA TL'LİK VURGUN

Dolandırıcıların tehditvari şekilde konuştuğunu belirten Yıldırım, “2 yıl önceden bahsettikleri için ilk başlarda bir sağlık sigortası yaptırmış olabileceğimi düşündüm fakat sürekli arayınca şüphelendim. İnternetten araştırma yaptığımdaysa aynı şekilde para kaptıran binlerce kişinin olduğunu fark ettim. Sadece internete yansıyanlar bile bu kadarsa gerisini tahmin bile edemiyorum. Milyonlarca TL'lik O kadar ısrarcılar ki hemen mahkeme ve tazminatla tehdit ediyorlar. Bu şekilde para kaptıran çok kişi var, insanlar dikkatli olsun” şeklinde konuştu.

İŞTE DOLANDIRICILIKTA KULLANILAN BAZI NUMARALAR

0216 998 00 44

0546 470 60 20

0216 998 99 44

0212 589 48 84

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın