KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Bu köylerin şehirden farkı kalmadı

Bingöl merkez ova köylerini ziyaret eden Coşkun, köylerdeki değişime dikkat çekti: “Yolları ve altyapısı yenilenen bu köylerin şehirden farkı kalmadı. İnşallah tarımsal kalkınmayla daha ileri aşamalara gelecekler” dedi.

Bu köylerin şehirden farkı kalmadı
12 HAZİRAN 2014 PERŞEMBE 20:05
0
3699
0
AA aa

Seçim sonrası köy ziyaretlerine başlayan AK Parti Bingöl İl Başkanı Yusuf Coşkun'un bu seferki durağı merkez ova köyleri oldu. İl Genel Meclis Üyesi Bahattin Ketboğa, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Aydın Çeçen, Medya ve Tanıtım Başkanı Ahmet Kaysadu ve parti yönetiminden Yılmaz Kılıç'la beraber Garip, Kumgeçit, Tekören, Yeniköy, Dik, Sarıçiçek, Gözeler, İncesu köylerini ziyaret edip köylülerin sorunlarını dinleyen Coşkun, çözüm noktasında gerekli adımların atılacağını belirtti.

“KÖY GÖRÜNTÜSÜNDEN UZAK BİR TABLO VAR”

Toplulaştırma kapsamında köy içi yoları kilitli parke taşı ile yenilenen ova köylerin içme suyu depoları, arazi ve bağlantı yollarının yenilendiğini söyleyen Coşkun, yapılan bu yenilikler sayesinde köylerdeki yaşam koşularının iyileştirildiğini vurguladı.

Köylerin daha modern hale geldiğini ve şehir görüntüsüne büründüğünü kaydeden Coşkun: “Eskiden yolların halinden şikâyet ediliyordu, altyapı sorunlarından yakınılıyordu. Ama her şey eskide kaldı. AK Parti dönemiyle birlikte köylerimiz hayat buldu. Buraların şehirden farkı kalmadı. İlde yapılan ne hizmet varsa köylerimizde de onlar var. Bunlar AK Parti'nin farkıdır. İnşallah köylere yönelik hizmetlerimiz daha da artacak ve kalkınma yolundaki emin adımlarımız büyüyerek devam edecek” dedi.

SU VE MAHSULERİN ERKEN ALIMINI İSTEDİLER

Sorunlarını aktaran köylüler, Gülbahar Barajı'nın tamamlandığını ancak sulama kanaları henüz yapılmadığı için sıkıntı yaşadıklarını belirtip, sorunun giderilmesini istediler.

Sulama kanallarının yapım işinin ihale edildiğini, önümüzdeki yıl çalışmaların tamamlanmasının hedeflendiğini söyleyen Coşkun: “İnşallah bu sorunlar da çözüldükten sonra köylülerimiz tarımsal alanda iyi bir hamle ile kalkınma sağlarlar. Bingöl'ün kendine yetecek sebze ve meyveyi kendisinin üretmesi büyük önem taşımaktadır. Bunun ana merkezinin de ova köyleri olduğuna inanıyoruz. Bu toprakları daha doğru yöntemlerle işlediğimiz taktirde dışa bağımlılığımız daha da azalacaktır. Bunları başarabilmek için bizlere düşen ne varsa imkanlar dahilinde yapmaya gayret göstereceğiz” dedi.

Ekilen buğday, arpa ve benzeri ürünlerin Toprak Mahsulleri Ofisi'ne verildiğini ancak alımların geç yapılmasından kaynaklı sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden köylüler, bu soruna da çare üretilmesini istediler.

Çözüm için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü nezdinde görüşmeler yapacağını belirten Coşkun: “Bu konuyu ilgili makamlara iletip alımların erken yapılıp çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesini isteyeceğiz” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın