KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mayıs 2024 Salı
°C

Bu adımı atacağız

ABD Dışişleri Bakanı Rice'ın 'K.Irak'a operasyon yapmayın' uyarısının sorulduğu Başbakan Erdoğan, 'Temenni edebilirler, ama kararı biz veririz. Bu adımı atmaya mecburuz ve atacağız' dedi

Bu adımı atacağız
26 EKİM 2007 CUMA 09:17
0
872
0
AA aa
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın "Kuzey Irak'a sınır ötesi operasyon yapmayın, biz üzerimize düşeni yapıyoruz" sözlerine Romanya'dan sert yanıt verdi. Erdoğan, "Bizim sınır ötesi operasyon yapmamamızı temenni edebilirler, ama yapma kararını biz veririz" dedi.
Romanya Başbakanı Calin Popescu Tariceanu ile dün Bükreş'te bir araya gelen Erdoğan, görüşmenin ardından yapılan basın toplantısında ABD, AB ve Irak yönetimine sert uyarılarda bulundu. Erdoğan, Rice'ın açıklamalarının sorulması üzerine şunları söyledi:

'ABD bizimle olmalı'

"Bizim sınır ötesi operasyon yapmamamızı temenni edebilirler ama yapmamız gerektiğinin kararını biz veririz. İnsana sormazlar mı, ABD on binlerce kilometre öteden Irak'a niye geldi? Benim rahatsızlığım var. ABD'nin Irak'tan ne rahatsızlığı var? Stratejik müttefik olarak ABD bizimle hareket etmek durumundadır. Biz onlarla Afganistan'da beraber hareket ediyoruz.
Ulusal bazda da uluslararasında da yapmamız gereken neyse, bu konuda terörle mücadelede bugüne kadar attık, şimdi de bu adımı atmaya mecburuz ve atacağız."
Romanya Başbakanı Tariceanu da "Biz tabii ki Türkiye'nin ve her ülkenin savuma hakkını meşru buluyoruz. Ankara ile Bağdat arasındaki müzakerelere, fırsatlar olarak memnuniyetle bakıyoruz. Bu tür olayların bölgede bir istikrarsızlığa neden olabileceği de ortada" dedi.

'Günah bizden gitti'

Başbakan Erdoğan dün akşam Bükreş'te yaşayan Türklere hitaben yaptığı konuşmada da Kuzey Irak'a operasyon için ABD'den izin almayacaklarını söyledi. Erdoğan, "Meşru müdafaa hakkımızı yakalamış durumdayız. Bizim AKP olarak kimseden izin almaya hiçbir zaman öyle bir tevessülümüz olmamıştır ve yarın da olmayacaktır" dedi.
Gelişmelerle ilgili komşu ve çevre ülkeleri bilgilendirdiklerini belirten Erdoğan, "Günah bizden gitti. Şimdi bundan sonra eğer sorumlular sorumluluğun gereğini yerine getirmezlerse ha bizler de gereğini kendimiz yapmak durumundayız" dedi.


AB'ye de eleştiri

Erdoğan konuşmasında
AB ülkelerini de şu sözlerle eleştirdi. "Terör, uluslararası beslenme kaynaklarını kaybetmediği sürece devamlı yaşam
örneğin PKK/KONGRA-GEL'i terör örgütü olarak ilan etmiştir ama ilan etmek yeterli değil. Uygulama bekliyoruz. Artık sabrımız taşmıştır."


Mezarlığa karşılık kilise

Fotoğraf: AA
Erdoğan, Romanya Başbakanı ve Devlet Başkanı'ndan Türkler için Bükreş'te cami yapılması ve mezarlık için yer verilmesini istedi. Erdoğan, buna karşılık kendilerinin de Türkiye'de kilise yapılması için yer vereceklerini söyledi. Erdoğan'ın gezisine katılan Emine Erdoğan, deri kıyafetiyle dikkat çekti.



Milliyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.05.2024
16:54
Kayıp eşyalarınızı bulmak artık daha kolay!
Kayıp eşyalarınızı bulmak artık daha kolay!
Bingöl'de bulunan kayıp eşyalara ulaşmanın güvenli ve kolay yöntemini geliştiren öğrenciler, web sitesi tasarladılar ve projeleri, TÜBİTAK 2204A Malatya Bölge Finali'nde birinci oldu. Kaybettiğiniz eşyalara nasıl ulaşabileceksiniz? Detaylar haberimizde…
21.05.2024
15:39
Yine aynı senaryo! Ama halen inananlar var
Yine aynı senaryo! Ama halen inananlar var
Bingöl'de polis ekiplerinin dikkati sayesinde iki vatandaş, 355 Bin TL dolandırılmaktan son anda kurtuldu.
21.05.2024
14:55
Bingöl`de yabani ot toplamaya giden bir kişi ölü bulundu
Bingöl'de yabani ot toplamaya giden bir kişi ölü bulundu
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Ahmet B.'nin yabani ot toplamak için gittiği bölgede cansız bedeni bulundu.
21.05.2024
02:39
Bingöl`de ‘Sesimin Yankısı` finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de 'Sesimin Yankısı' finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen 'Sesimin Yankısı' yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Yarışmada Türkçe, Zazaca ve Kürtçe eserler ile dinleyiciler unutulmaz bir gece yaşadı.
21.05.2024
02:38
Bingöl`de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl'de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personeli tarafından öğrencilere tabiatı koruma eğitimi verildi.
20.05.2024
13:56
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Mahfuz Arslan, parti genel merkezinin 'Temayül Yoklaması' kararı üzerine il başkanlığından ve partisinden istifa ettiğini resmen açıkladı. Bugün parti binasında temayül yoklaması yapılacak. Peki yeni süreçte kimler il başkanlığına aday olacak, süreç nasıl işleyecek?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın