KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'

Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'

04 MAYIS 2024 CUMARTESİ 14:15
4
798
2
AA aa

Bingöl Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ile Kariyer Planlama Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen “Tarihe Yolculuk Paneli” İslami İlimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. 3 Mayıs 2024 Cuma günü gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez yaparken Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ve Prof. Dr. Mustafa Armağan da panelist olarak katıldı.

Panel moderatörü Prof. Dr. Mehmet Mahmuz Söylemez; “Konumuz tarihe yolculuk ama aslında panelin asıl konusu İslam Medeniyetinin iki ayrı noktası üzerinden konuşmaktır. Peygamber Efendimiz peygamberlerin son halkasıdır. Hz. Peygamberin geldiği dönemden tevhidi düşünceler dibe vurmuş ve dibe vurmuş bu düşünceleri tekrardan düze çıkarmanın gayretine girmiş ve insanlığın merkezine yerleştirmiştir. Bizde bu tevhidi düşüncelerin bu panelde hocalarımla anlatmaya çalışacağız.” dedi.

“Efendimiz getirdiği mesajla, o dönemim insanlarını bir medeniyete taşıdı”

Panelistlerden Prof. Dr. Mustafa Armağan, “Bugünkü panelimizde Peygamber Efendimizi konuşacağız. Medeniyeti merkez noktası alarak Peygamber Efendimiz ne getirdi, nasıl bir medeniyet inşa etti, nasıl devam etti ve bugün nasıl kaybettik sorularına cevap arayacağız. Peygamber Efendimiz Mekke ve Medine'de tebliğ ve irşat faaliyetlerine başlayınca kelimeyi tevhidi yani La İlahe İllallah deyin felaha erin ve kurtulun. Biz de felah ve saadet kelimeleri üzerine medeniyet inşa etme çabasında olmamız gerekiyor. Bizim bugün burada konuştuklarımız hem bilgi yenilemek hem de bir de ihmal ettiğimiz bir konuyu, elimizden alınan medeniyeti yeniden gökyüzüne çıkarıp, bütün insanlığı aydınlatma çabasında olacağız. Peygamber Efendimizi okumak, O'nu anlamak bu çabanın en başında gelir. Öyle bir dönemden geçiyoruz ki, çığırından çıkmış, bütün ilklerini kaybetmiş bir insanlık var karşımızda. Cahiliye dönemi de böyleydi. Hatta bu dönemden daha kötüydü. Fakat Efendimiz getirdiği mesajla o dönemim insanlarını bir medeniyete taşıdı.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz”

Panelistlerden Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma da konuşmasında “Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor. Burada bir yanlışlık olması lazım. Neden bu hale geldi Müslüman dünyası? Peygamber Efendimiz döneminde sahabeler arasındaki o samimi hava artık yok. Sahabelerine takvası ve fedakârlığı bizde kalmadı. İnsanlar İslam için mücadele ediyordu. Bu Osmanlı'nın sonuna kadar devam etti. Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Bunları bizlere kimse yapmadı, bunları biz kendi kendimize yaptık, kutsallarımızı unuttuk. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.” dedi.

Bingöl üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Konferans Salonunda günü gerçekleştirilen panele dekanlar, müdürler, kurum müdürleri, akademisyenler, idari personeller, basın mensupları ve öğrenciler katıldı.

Panel soru-cevap faslı ile sona erdi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109364)
06 Mayıs 2024 Pazartesi 08:54
Dünyada güçlü olanın dediği olur.Güçlü olan amerikan öncülüğündeki batı bloku.Aralarında çelişkilerde olsa durum bu.İslami ülkeler bunların bölgesel aparatları.İslami ülkeler arasında geçmişi bin yılları bulan mezhebi çelişkiler var.Sunnilik şiilik vahabilik işitçilik v.b islami türevler.Bu nedenle birlik olamazlar.Filistin sorunu islami devletletler arasında meze olmuş.İç ve dış siyasette pazar olmuş.Uluslar arasındaki siyasette öyle olmuş.Olan masumlara oluyor.Hepsi bu.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109358)
05 Mayıs 2024 Pazar 20:58
'İslam Ülkeleri Teşkilatı' 'İslam İşbirliği Teşkilatı' veya bilmem 'Müslüman Ülkeler Birliği' diye 'Dostlar alışverişte görsün' misali birlikler, teşkilatlar hiç olmasa, belki Filistinliler daha az soykırıma uğrar; bu zulmü belki insanlık daha birşeyler yapardı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın