KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ekim 2026 Cuma

Böyle çarşafa, trafik cezası kesildi!

Fransa'da, çarşaflı araç sürdüğü için Anne adlı kadına trafik cezası kesildi... Fransa'nın Nantes kentinde kesilen cezasının gerekçesi ise şöyle:

Böyle çarşafa, trafik cezası kesildi!
25 NİSAN 2010 PAZAR 09:47
0
1778
0
AA aa

Kerim Üster'in haberi

Fransa'da otomobil kullanırken polis tarafından durdurularak para cezası verildikten sonra yaşadıklarına isyan eden Fransız kadının Cezayirli eşinin, 4 karısı ve 12 çocuğunun olduğu ortaya çıktı

Fransa'nın Nantes kentinde direksiyon başında kara çarşaf giyindiği için durdurularak, trafiği tehlikeye düşürdüğü gerekçesiyle 22 Euro para  cezasına çarptırılan Anne isimliFransız kadınla ilgili tartışma büyüyor. Polisin ceza kestiği 31 yaşındaki, soyismi yasa gereği gizli tutulan çarşaflı kadın Anne, önceki gün yanındaki birkaç sakallı adamla basın toplantısı düzenleyerek maruz bırakıldığı uygulamaya isyan etmişti. Genç kadın çarşafın yüzünü kapatmasına rağmen, gözlerinin trafiği rahatça görebilecek şekilde açık olduğunu söyleyerek kendini savunmuştu.

Avukatının ‘basit değil enetelektüel bir insan' olarak tanımladığı Anne'a kesilen ceza  tartışılırken, İçişleri Bakanı Brice Hortefeux, Göç Bakanı Eric Besson'a yazdığı mektupta ‘Anne'ın kocası çokeşli bir hayat sürüyor. Bu şahsın 4 karısı ve 12 cocuğu var. Fransız Anne ile evlendikten sonra eş durumundan Fransız vatandaşı olmuş. 3 tane daha çarşaflı eşi olan bu adam ve ailesi hakkında geniş çaplı soruşturma başlatılmalı” dedi.

VATANDAŞLIKTAN ATILABİLİR

Hortefeuxmektupta 1999'da Fransız vatandaşlığına geçen Cezayirli'nin eşlerine çarşaf taktırdığını ve kendisinin de tarikatçı olduğunu öne sürdü. Elde ettiği bilgilerin teyit edilmesi için araştırma yapılmasını isteyen Hortefeux'nün söyledikleri doğru çıkarsa Cezayirli eşin Fransız vatandaşlığından atılması da gündeme gelebilecek.

GAZETE HABERTURK

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
13:51
Alimoğlu yeniden TASKK Genel Başkan Yardımcısı oldu
Alimoğlu yeniden TASKK Genel Başkan Yardımcısı oldu
Bingöl Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Ekber Alimoğlu, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'nda üst üste dördüncü dönem yönetim kurulu üyeliğine seçilmesinin ardından yeniden genel başkan yardımcılığı görevini üstlendi.
16.10.2026
13:24
Hasbağlar resmen Kiğı`ya bağlandı!
Hasbağlar resmen Kiğı'ya bağlandı!
1989'da Adaklı'ya bağlanan Hasbağlar Köyü'nün yeniden Kiğı'ya dönme talebi, temmuz ayında İl Genel Meclisi'nden geçen kararın ardından Cumhurbaşkanı onayıyla kesinleşti. Karar, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
16.10.2026
12:58
Bingöl`de öğrenciler için yeni okuma seferberliği
Bingöl'de öğrenciler için yeni okuma seferberliği
Bingöl Okuyor Projesi ile öğrencilerin okuma alışkanlıklarının güçlendirilmesi, anlama ve yorumlama becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında haftalık okuma saatleri, kitap mütalaaları ve okur-yazar buluşmaları düzenlenecek.
15.10.2026
16:49
Becerekli:
Becerekli: 'Bingöl'de engellilerin önündeki engel bitmiyor!'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'de engelli bireylerin ulaşım ve erişilebilirlik alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın