KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ekim 2026 Pazartesi

‘Böyle adalet ve kalkınma olmaz’

Toplu görüşmelerde kamu çalışanlarının hayal kırıklığına uğratıldığını kaydeden Çakırcı, %5 zam ile adalet ve kalkınmanın olamayacağını vurguladı

‘Böyle adalet ve kalkınma olmaz’
01 EYLÜL 2006 CUMA 11:30
0
1394
0
AA aa
Hükümet ile memur sendikaları arasında 15 gün boyunca yapılan toplu görüşme sonucunca hükümetin önerdiği rakamın tüm kamu çalışanlarını hayal kırklığına uğrattığını söyleyen Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Ramazan Çakırcı, “%5 zam ile adalet ve kalkınma da olmaz” dedi.

‘Sayın başbakanın 3 Kasım seçimleri öncesi bize 3 yıl süre verin demişti' iyen Çakırcı; “Bizler 3 yıl sabrettik kemer sıktık. Bu süre1 yıldır doldu. Bu süre dolmasına rağmen değişen bir şeyin olmadığını görmekteyiz. Sendika olarak kalkınmanın ve adaletin toplumsal refahtan geçtiğini düşünüyoruz. %5 zam ile adalet ve kalkınma da olmaz. Bu yıl ki ve önceki yıllarda yapılan toplu görüşmeler göstermiştir ki İMF reçeteleri ile batık bankalarının borcunu ödemekle toplumsal refah olmaz. Artık çalışanlar somut adımlar beklemektedir.
Yıllardır İMF ile sürdürülen ekonomik programlar çalışanı mağdur etmiş ve yabancı sermayeyi ve yerli rantçı çevrelerinin çıkarlarının korumuştur. Çalışanların aldıkları ücretle çalışan açlık sınırı altıda bir ücret almaya mahkûm etmiştir” diye konuştu.

Hükümetin İMF reçetelerini ve batık bankları çalışana tercih ettiğini savunan Çakırcı, şunları söyledi. “Hükümet batık banklardan İmar Bankın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) el konulduktan sonra kayıtlı ve kayıt dışı olarak topladığı tüm mevduatlarını ödeyip iflasını kararlaştırmış. Devlete maliyeti, kamu personeli bütçesinin yarısına ulaşmıştır. 2007 bütçesinde memurlara ayrılan pay 50 milyar YTL (33,8 dolar) iken, İmar Bankası için iflas masasına yaptırılan alacak kayıtlarının toplamı 22,5 milyar YTL (yaklaşık 15 milyar dolar) olduğunu görmekteyiz. Buda göstermektedir ki çalışanlara ayrılan payın yarısı kadarı bir batık banka ayrılmaktadır. Kamu çalışanları emeklerinin karşılığını toplu görüşmelerde alamamıştır. Hükümet temsilcisinin katı tutumu çalışanları üzmüştür. Hükümet İMF reçetelerini ve batık bankları çalışana tercih etmiştir.”

Bingöl kent haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.10.2026
21:43
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Bingöl Valiliği, Solhan'da bir lise pansiyonunun yemekhanesinde meydana gelen ve 9. sınıf öğrencisi Abdülkerim Demir'in hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin inceleme ve soruşturma sürecinin devam ettiğini açıkladı. Bakanlık müfettişleri incelemeye başladı. Asansörün teknik durumu ve olası kusurlar araştırılıyor.
26.10.2026
21:02
Bingöl`de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl'de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında imzalanan protokolle, TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi bahçelerine halı saha yapılacak. Projeye hayırsever iş insanları Kazım Demircioğlu ve Yusuf Korkmaz destek verecek.
26.10.2026
20:35
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Millî Eğitim Bakanlığı, Ortak Yazılı Sınav Sistemi'nin uygulama esaslarını açıkladı. 2026-2027 eğitim öğretim yılında belirli sınıf ve derslerde kullanılacak sistemde açık uçlu sorular öne çıkarken, sınavların hazırlanması ve değerlendirilmesinde öğretmenlerin rolü devam edecek.
26.10.2026
20:31
35 günlük çalışma çare olmadı: Mezra sakinleri mıcır istiyor!
35 günlük çalışma çare olmadı: Mezra sakinleri mıcır istiyor!
Bingöl'ün Genç ilçesindeki 12 haneli Osmanlı Mezrası'nda, geçen yıl yapılan çalışmalar yol sorununu çözmedi. Yağışlarla çamura dönen yaklaşık 2 kilometrelik yolun mıcırla kaplanması isteniyor.
26.10.2026
19:37
12Bingölspor Alanya`da tur arayacak!
12Bingölspor Alanya'da tur arayacak!
Ziraat Türkiye Kupası'nda heyecan dorukta! 12 Bingölspor, 3. Eleme Turu'nda Süper Lig temsilcisi Corendon Alanyaspor'a konuk oluyor. Yeşil-beyazlılar, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da başlayacak mücadelede rakibini geçerek kupada adını bir üst tura yazdırmayı hedefliyor. Mücadele A Spor kanalından canlı olarak ekranlara gelecek.
26.10.2026
18:50
Bingöl`ün
Bingöl'ün 'Ekrem Baba'sı Ekrem Çelik hayatını kaybetti
Bingöl'de görev yaptığı dönemde halkla kurduğu sıcak ilişkilerle gönüllerde yer edinen, 'Ekrem Baba' olarak tanınan eski İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, hayatını kaybetti. Bir süredir rahatsızlığı bulunan Çelik, yarın Ankara'da son yolculuğuna uğurlanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın