KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ekim 2026 Pazartesi

Börü davasında iddianame kabul edildi

Diyarbakır’daki olaylarda, Yasin Börü ve 3 arkadaşını öldürdükleri iddiasıyla 34 kişi hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

Börü davasında iddianame kabul edildi
27 MART 2015 CUMA 02:30
0
1712
0
AA aa

 Diyarbakır'da 6-8 Ekim Kobani eylemleri sırasında Yasin Börü , Riyat Güneş, Ahmet Dakak ve Hasan Gökoğuz'un öldürülmesi ile çeşitli olaylara katıldıkları ileri sürülen 34 kişi hakkındaki iddianame kabul edildi.

Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, 7 Ekim 2014'te Diyarbakır'ın çeşitli semtlerinde güvenlik kuvvetleri ile kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik gerçekleştirilen saldırılar yer aldı. İddianamede, olaylar esnasında Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un uğradığı saldırı sonucu öldürülmesi, Yusuf Er'in de yaralanmasına ilişkin 26'sı tutuklu 34 sanık için 4'er kez 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' ve bir kez de ‘Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma' suçundan 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

26'sı tutuklu 34 sanıktan bazıları hakkında ‘terör örgütü propagandasını yapma', ‘Konut dokunulmazlığını ihlal etme'' ve ‘Nitelikli hırsızlık' suçlarından cezalandırılmaları da talep edildi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.10.2026
21:02
Bingöl`de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl'de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında imzalanan protokolle, TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi bahçelerine halı saha yapılacak. Projeye hayırsever iş insanları Kazım Demircioğlu ve Yusuf Korkmaz destek verecek.
26.10.2026
20:35
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Millî Eğitim Bakanlığı, Ortak Yazılı Sınav Sistemi'nin uygulama esaslarını açıkladı. 2026-2027 eğitim öğretim yılında belirli sınıf ve derslerde kullanılacak sistemde açık uçlu sorular öne çıkarken, sınavların hazırlanması ve değerlendirilmesinde öğretmenlerin rolü devam edecek.
26.10.2026
20:31
35 günlük çalışma çare olmadı: Mezra sakinleri mıcır istiyor!
35 günlük çalışma çare olmadı: Mezra sakinleri mıcır istiyor!
Bingöl'ün Genç ilçesindeki 12 haneli Osmanlı Mezrası'nda, geçen yıl yapılan çalışmalar yol sorununu çözmedi. Yağışlarla çamura dönen yaklaşık 2 kilometrelik yolun mıcırla kaplanması isteniyor.
26.10.2026
19:37
12Bingölspor Alanya`da tur arayacak!
12Bingölspor Alanya'da tur arayacak!
Ziraat Türkiye Kupası'nda heyecan dorukta! 12 Bingölspor, 3. Eleme Turu'nda Süper Lig temsilcisi Corendon Alanyaspor'a konuk oluyor. Yeşil-beyazlılar, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da başlayacak mücadelede rakibini geçerek kupada adını bir üst tura yazdırmayı hedefliyor. Mücadele A Spor kanalından canlı olarak ekranlara gelecek.
26.10.2026
18:50
Bingöl`ün
Bingöl'ün 'Ekrem Baba'sı Ekrem Çelik hayatını kaybetti
Bingöl'de görev yaptığı dönemde halkla kurduğu sıcak ilişkilerle gönüllerde yer edinen, 'Ekrem Baba' olarak tanınan eski İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, hayatını kaybetti. Bir süredir rahatsızlığı bulunan Çelik, yarın Ankara'da son yolculuğuna uğurlanacak.
26.10.2026
17:35
Bingöl`ün asırlık Divan Geleneği kültürel miras envanterine giriyor
Bingöl'ün asırlık Divan Geleneği kültürel miras envanterine giriyor
Genç ilçesi Sürekli köyünde bayram sabahlarında yaşatılan gelenek için envantere kayıt kararı alındı. Kültür ve Turizm Bakanlığının onay vermesi hâlinde Bingöl'ün ulusal envanterdeki kültürel miras unsuru sayısı 10'a ulaşacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın