KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Bölgeye 65,6 Milyon TL'lik Yatırım

Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'yi kapsayan Turizm, İhracat ve Tarımın Geliştirilmesi Finansman Desteği (TİTDES) Programı'nın sonuçları açıklandı. Program kapsamında desteklenecek 43 başarılı projeyle bölgeye 65,6 milyon liralık özel sektör yatırımı yapılacak.

Bölgeye 65,6 Milyon TL`lik Yatırım
24 EKİM 2022 PAZARTESİ 20:16
2
1179
0
AA aa

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabı üzerinden Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'yi kapsayan Turizm, İhracat ve Tarımın Geliştirilmesi Finansman Desteği (TİTDES) Programı'nın sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Bakan Varank'ın KOBİ'lere özel ilk 6 ayı geri ödemesiz yatırım ve finansman desteğinin sağlanacağı TİTDES Programı'na ilişkin paylaşımı şöyle: “Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'yi kapsayan TİTDES Programı sonuçları açıklandı. Yatırımlar tam gaz devam ediyor. 43 başarılı proje, 65,6 milyon liralık özel sektör yatırımı.”

Fırat Kalkınma Ajansının internet sitesinde Turizm, İhracat ve Tarımın Geliştirilmesi Finansman Desteği (TİTDES) Programı'nın sonuçlarına ilişkin şu ifadelere yer verildi:

“2022 Yılı Turizm, İhracat ve Tarımın Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı ile alternatif turizm olanaklarının çeşitlendirilerek Yukarı Fırat Havzası turizm destinasyonunun geliştirilmesi, imalat sanayinde rekabetçiliğin güçlendirilerek bölge ihracatının artırılması ve tarımsal üretimde ürün çeşitliliği ile verimliliğin artırılarak yüksek katma değerli üretimin sağlanması amaçlanmaktadır.

Program ile yerel aktörlerin “İmalat Sanayinde Kurumsallaşma ve İhracatın Geliştirilmesi”, “Yukarı Fırat Havzası Turizm Destinasyonu Geliştirilmesi ve Markalaştırılması”, “Tarımsal Üretimde Katma Değerli Üretime Geçiş” Sonuç Odaklı Programları ile Sanayi Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü'nün 2022-2023 teması olarak belirlediği “Genç İstihdamı” kapsamında, ajans tarafından ön fizibilitesi hazırlanmış yatırım konuları öncelikli olmak üzere bölgesel kalkınma açısından önem taşıyan yatırımlarına yönelik finansman desteği sağlanacaktır.

17 Haziran 2022 tarihinde ilan edilen program kapsamında 02 Eylül 2022 tarihine kadar çevrimiçi başvurular alınmıştır. Program kapsamında sunulan projelerin, Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği ve Kalkınma Ajansları Destek Yönetim Kılavuzu'na uygun şekilde, ön inceleme ve ön izleme süreçleri 23 Eylül 2022 tarihinde tamamlanmıştır. Teknik ve mali değerlendirmeler ise Değerlendirme Komitesi tarafından 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Gerekli inceleme ve değerlendirmeler yapıldıktan sonra Ajans Yönetim Kurulu tarafından 18.10.2022 tarihinde onaylanan başarılı proje listesi ekte sunulmuştur.

2022 Yılı Turizm, İhracat ve Tarımın Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı kapsamında toplamda 69 proje teklifi alınmıştır. Ön inceleme aşamasında başarılı olup, teknik ve mali değerlendirme aşamasına geçen 68 projeden 43'ü asil olarak başarılı bulunmuştur. 11 adet proje de yedek olarak belirlenmiştir.

Asil listede yer alan başvuru sahipleri ile yapılacak sözleşmelere ve proje uygulama takvimine ilişkin duyuru ve bildirimler daha sonra yapılacaktır. Asil listede yer alan başvuru sahipleriyle herhangi bir nedenle sözleşme imzalanmaması halinde yedek listedeki başvuru sahipleri sıra ile sözleşmeye davet edilecektir.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.08.2025
23:15
Bingöl`ün yükünü taşıyordu! Hasan Barkoçi hayatını kaybetti
Bingöl'ün yükünü taşıyordu! Hasan Barkoçi hayatını kaybetti
Bingöl, bir emekçisini, bir dostunu, bir şehrin hafızasında yer eden simasını kaybetti…
12.08.2025
23:13
Ziver İnşaat Bingöl`de okul yapacak
Ziver İnşaat Bingöl'de okul yapacak
Ziver İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci ile Bingöl İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında okul yapım protokolü imzalandı. 240 öğrenci kapasiteli 8 Derslikli ilkokul, Bingöl merkez Güveçli Köyü'nde inşa edilecek.
12.08.2025
23:12
Cinayetten aranıyordu! Bingöl`de yakalandı
Cinayetten aranıyordu! Bingöl'de yakalandı
Bingöl'de 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı, jandarma ekipleri tarafından yakalandı.
12.08.2025
23:11
Memur-Sen hükümetin teklifini kabul etmedi
Memur-Sen hükümetin teklifini kabul etmedi
2026-2027 yıllarındaki memur ve memur emeklilerinin zam oranları ile sosyal şartlarını belirleyecek '8. Dönem Toplu Sözleşme' süreci devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın açıkladığı ilk teklifi değerlendiren Memur-Sen Başkanı Yalçın, teklifi reddettiklerini dile getirdi.
12.08.2025
23:10
Okullarda tek tip kıyafet geri dönüyor
Okullarda tek tip kıyafet geri dönüyor
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte serbest kıyafet uygulamasının sona ereceğini ve forma zorunluluğunun geri geleceğini açıkladı. Düzenlemenin amacı, velilere ek maddi yük getirilmesini önlemek.
12.08.2025
23:09
Bingöl`de Jandarmadan 8 noktada baskın
Bingöl'de Jandarmadan 8 noktada baskın
Bingöl'de 8 ayrı noktada yapılan baskınlarda yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi. Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda adli işlemlere başlanıldığı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın