KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2024 Pazar
°C

Bölgesel kalkınma programı tanıtım toplantısı

DPT Bölgesel Geliştirme Dairesi Başkanı Nevin Sorguç : "Bingöl, 21 Proje İle 5 Milyon 120 Bin Euro Hibe Almaya Hak Kazanmıştır"

Bölgesel kalkınma programı tanıtım toplantısı
13 EYLÜL 2007 PERŞEMBE 11:25
0
1005
0
AA aa
Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından finanse edilen, Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) koordinasyonunda yürütülen 90 milyon 67 bin Euro bütçeli Bölgesel Kalkınma Programı ile ilgili tanıtım toplantısı Bingöl'de yapıldı.
AB destekli Düzey 2 Bölgeleri Kalkınma Programı ile ilgili 13 ilde yapılan tanıtım toplantılarının Bingöl ayağı, Sanayi ve Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Toplantıya, Bingöl Valisi Vehbi Avuç, Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Güray Alpar, İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Burhan Seçkin, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, çeşitli kurum amirleri ve çok sayıda esnaf katıldı.
Toplantıda konuşan Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Bölgesel Geliştirme Dairesi Başkanı Nevin Sorguç, Bingöl'ün 5 milyon 120 bin Euro bütçeye sahip olduğunu ve 21 proje hibe almaya hak kazandığını ifade etti. Sorguç, söz konusu programın toplam 4 bölgeyi kapsadığını belirterek "Bu program 91 Milyon Euro'luk bir kaynak ile desteklenmektedir. Program bütçesinin 70 milyon Euro'su Avrupa Birliği tarafından, 21 milyon Euro'su ise Türkiye bütçesinden karşılanmaktadır. Bu ana kadar gerek kabul görülen projeler olsun, gerekse projelerin hayata geçirilişini dikkate aldığımızda, bölgesel kalkındırmaya yönelik başarı sağlandığı ortadadır. Program ayrıca bölgede kurulmuş olan hizmet birlikleri, sivil toplum kuruluşları ve KOBİ'ler arasındaki işbirliğinin artırılması içinde fırsat oluşturmuştur. Bütün bu aktörler, AB standartlarında proje hazırlama ve yürütme konusunda bir öğrenme sürecinden beraber geçmişlerdir. Bölgesel kalkınmaya yarar sağlayan bu işbirliği önümüzdeki dönemlerde daha etkin halde hareket edip, ilin ekonomik olarak iyileşmesini sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.
İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki 13 ilde yürütülen programdaki amacın bölgeler arası farkların azaltılması olduğunu vurgulayan Sorguç, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Elazığ, Iğdır, Karaman, Kars, Kayseri, Konya, Malatya, Sivas, Tunceli ve Yozgat'ın kalkınması amacıyla 90 milyon 670 bin Euro ayrıldığını söyledi.
Yapılan açılış konuşmasının ardından Doğu Anadolu Kalkınma Birliği (DOKAB) Altyapı Koordinatörü Mehmet Dere tarafından Programla ilgili gelişmeler anlatıldı. Başarı öyküleri hakkında ise Proje Danışmanı Cuma Karaarslan tarafından bir sunum yapıldı.
 Esnaf ve Sanatkârlar Odası Proje Koordinatörü Kadriye Kömürboğa ise, hizmet kapasitesinin ve kalitesinin güçlendirilmesi projesi hakkında yaptıkları çalışmaları aktardı.
Hazırlanan projeler sayesinde eğitim verdikleri birçok kursiyere iş istihdamı sağladıklarına dikkat çeken Kömürboğa: “Proje kapsamında düzenleyeceğimiz seminer ve eğitim çalışmaları, esnaf ve sanatkârlarımızın çağa uygun modern satış tekniklerini öğrenme ve kullanma, bu niteliklere sahip personel istihdam etme ve bu alandaki gelişmelere açık olma konusunda isteklerini artıracaktır. Bu kapsamda, Bingöl ESOB bünyesinde oluşturulan eğitim programındaki Satış teknikleri ve Pazarlama Eğitimlerinin, esnaf ve sanatkârımızdan gelen talep doğrultusunda tekrarlanması mümkün olacak. Bu doğrultuda hizmet sektöründe yer alan değişik alanlarda faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlara da yaygınlaştırılmasına imkan yaratacaktır” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından projesi kabul edilen şahıslara sertifikaları verildi. Toplantı, Saklıkent restoranda katılımcılara ve davetlilere verilen öğle yemeği ile son buldu.
Bingolonline/Kent haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.05.2024
15:50
Bin Dekarlık alanda Yedisu horoz kuru fasulyesi ekilecek
Bin Dekarlık alanda Yedisu horoz kuru fasulyesi ekilecek
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Burhan Bahadır: 'Bu yıl çiftçilerimize yüzde 75'i hibeli 17 ton Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi dağıttık. Pazar noktasında da gerekli desteği sunuyoruz. Verimli bir yıl olursa, çiftçimizin yüzü gülecek inşallah' dedi.
11.05.2024
15:14
Gündüz evde anne, akşam vatan nöbetinde
Gündüz evde anne, akşam vatan nöbetinde
Bingöl'de yaşayan 4 çocuk annesi Erdem Feyzi, 8 yıldır güvenlik koruculuğu yapıyor. Hem çocuklarını büyüten hem de vatan nöbeti tutan anne Erdem Feyzi, 'Evde çocuklarımın başındayım, sonra görev başına geliyorum. Çocuklarımı sevdiğim kadar vatanımı da seviyorum' dedi.
11.05.2024
14:43
Bingöl`ün ‘Tarımsal Üretimin Planlanması` için toplandılar
Bingöl'ün 'Tarımsal Üretimin Planlanması' için toplandılar
Toplantıda, özellikle Bingöl'e yönelik 2025-26-27 yıllarını kapsayan 3 yıllık bitkisel üretim planlamaları, son yıllara ait üretim verileri gibi konular ele alındı.
11.05.2024
14:17
Bingöl`ün rafting yıldızları Türkiye derecesi yaptılar
Bingöl'ün rafting yıldızları Türkiye derecesi yaptılar
450 sporcunun katılımıyla Düzce'de düzenlenen Türkiye Rafting Şampiyonasına Bingöl'den Genç İnönü Ortaokulu yıldız erkeklerde Türkiye 2'incisi, Genç Şehit Murat Yıldırım MTAL ise genç kızlarda Türkiye 3'üncüsü oldu.
11.05.2024
13:36
Bingöl`deki silahlı saldırılarla ilgili 3 gözaltı
Bingöl'deki silahlı saldırılarla ilgili 3 gözaltı
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, çalışmalar sonucunda 3 adet şarjörleriyle birlikte ele geçirildiğini, 3 şüpheli şahsın gözaltına alındığını, şüpheli şahıslardan birinin aranma kaydı bulunduğunun tespit edildiğini bildirdi.
11.05.2024
13:09
Polis müdahale etmese 700 Bin TL dolandırılacaklardı
Polis müdahale etmese 700 Bin TL dolandırılacaklardı
Tüm uyarılara rağmen Bingöl'de telefon dolandırıcılarına inan iki vatandaş, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin girişimleriyle 700 Bin TL'yi dolandırıcılara kaptırmaktan son anda kurtuldular.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın