KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Kasım 2025 Pazartesi
°C

Bölgesel kalkınma konferansı 22 eylül'de

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenecek olan 1. Bölgesel Kalkınma Konferansı 22-23 Eylül 2011 tarihlerinde Malatya'da Fırat Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.

Bölgesel kalkınma konferansı 22 eylül`de
21 EYLÜL 2011 ÇARŞAMBA 02:40
0
1648
0
AA aa

Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerine hizmet veren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından organize edilen Bölgesel Kalkınma Konferansı, 22 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilecek. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek konferansa dünyanın birçok ülkesinden ekonomistler ve Türkiye'deki 26 kalkınma ajansının temsilcileri katılacak. Bölgesel kalkınma konusunun ele alınacağı toplantı 3 gün sürecek. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ve İslam Kalkınma Bankası(ISDB)'ndan da uzmanların katılacağını toplantılarda 90'a yakın bildiri sunulacak.

 “Bölgemizin tanıtımı adına katkısı büyük olacaktır”

Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, uluslararası çapta düzenlenecek olan 1. Bölgesel Kalkınma Konferansı ile Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli yerlerinden akademisyenler ve uygulayıcılarını bir araya getirme imkânını sunarak tecrübe paylaşımına fırsat verileceğini belirtti.

Altunyuva; “Ülkemizde kalkınma ajanslarının 3 yıllık bir geçmişi söz konusu. Bu etkinlikte hem teorik alanda yapılan çalışmalar, hem de diğer ülkelerin iyi uygulamaları ve deneyimlerini paylaşma imkânına sahip olacağız. Yine konferansta, "Bölgesel kalkınmadaki son yönelimler nedir?", "Bu konudaki diğer ülke deneyimleri nelerdir?" gibi konular ele alınacaktır. Ayrıca bu konferansı bölgemizin değerlerini tanıtmaya yönelik bir fırsat olarak gördüğümüzden dört farklı rotada gezi düzenleyeceğiz” dedi.

Konferansta, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yaman, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Bingöl Valisi M.Hakan Güvençer'in yapacağı açılış konuşmalarının ardından OECD,  İslam Kalkınma Bankası, Endonezya Ulusal Kalkınma ve Planlama Ajansı ve Avrupa Komisyonu'ndan temsilcilerin katılımıyla “Bölgesel Kalkınmaya Küresel Bakış” temalı genel oturum gerçekleştirilecektir.

“Amaç; En iyi uygulamaları tespit ederek hayata geçirmek”

Konferansın temel amacını; “Dünya ve Türkiye deneyimlerini dikkate alarak bölgesel kalkınma konusunda "en iyi uygulamaları" incelemek ve bu uygulamaların ülkemizde muhtelif bölgesel kalkınma ajansları tarafından yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak”  olarak ifade eden Altunyuva; “Konferansın genel oturumlarında pratiğe yönelik en iyi uygulamalara ve bu uygulamaların etki ve sonuçlarını ele alan sunumlara özel önem verilecektir. Konferansın diğer bir amacı da bilim adamlarının, uygulamacıların ve üniversiteler dışındaki araştırmacıların bölgesel kalkınma konusunda yaptıkları teorik-analitik araştırmaları sunmalarına olanak sağlamaktır.” dedi.

Konferansta muhtelif paralel oturumlarda Türkçe ve İngilizce bildirilerin sunulacağını ve bildirilerin bildiri kitabında da yayınlanacağını belirten Altunyuva, Malatya'da düzenlenecek bu organizasyonun ülkemiz ve bölgemiz adına başarılı ve faydalı geçmesi temennisinde bulunarak, halkımızın konferansa davetli olduğunu bildirdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın