KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ekim 2026 Cuma

Bölge çiftçilerinin sorunları başbakan'a iletildi

Şanlıurfa’da yapılan toplantı sonrası aralarında Bingöl’ünde bulunduğu bölge çiftçilerinin sorunları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iletildi.

Bölge çiftçilerinin sorunları başbakan`a iletildi
02 OCAK 2013 ÇARŞAMBA 09:01
0
1741
0
AA aa

Muş Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Korkut Ziraat Odası Başkanı Mahsup Uslu, Şanlıurfa'da düzenlenen toplantıda çiftçilerin sorunlarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletti.

Toplantıya, Bingöl, Diyarbakır, Batman, Bitlis, Hakkâri, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van, Malatya, Elazığ, Adıyaman, Kilis, Gaziantep ve Hatay'daki ziraat odaları temsilcileri katılmıştı.

Şanlıurfa'da yapılan Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) GAP Bölge Toplantısı'nda Başbakan Erdoğan'a Alparslan Heykeli hediye eden Mahsup Uslu, daha sonra çiftçilerin sorunlarının yer aldığı bir rapor sundu.

Mahsup Uslu'nun sunduğu raporda, Muş'ta işletme büyüklüğünün Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ama arazilerin parçalı olmasından dolayı işletmelere standart getirilmediğini belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca verilen hububat ve baklagil desteklemelerinde çiftçilerin ürünlerini pazarladıkları bazı firmalarda sorunların çıktığı ifade edilen raporda; “Bu durum çiftçilerin mağdur olmasına sebep olmaktadır. Çiftçilerin firmalardan aldığı belgelerin sahte veya yanıltıcı olup olmadığını anlaması imkânsızdır. Bu nedenle bu gibi durumlarda çiftçilerin sorumlu tutulmaması, varsa bir devlet zararının söz konusu yanıltıcı belgeyi düzenleyen firmalardan tahsil yoluna gidilmesi gerekmektedir veya bakanlığın yürütmekte olduğu yem bitkileri destekleri gibi direkt hububat ve baklagil eken çiftçilerin destekten yararlanması daha uygun olacaktır. Ancak sonuçlanan müfettiş raporları ile 2006-2011 yılları arasında birçok çiftçi mağdur olacaktır. Bu konuda çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi gerekmektedir” denildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.10.2026
14:11
Bingöl`de doğal gazda kritik sınır! Bu sınırı aşan ne ödeyecek?
Bingöl'de doğal gazda kritik sınır! Bu sınırı aşan ne ödeyecek?
Bingöl'de konut aboneleri için kasım ayı doğal gaz tüketim limiti 306,08 metreküp olarak belirlendi. Sınırın altında kalanlar Kademe-1, aşanlar ise o ayki tüketimlerinin tamamı için Kademe-2 tarifesine tabi olacak. Peki, 300 metreküp tüketenle 310 metreküp tüketenin hesabı nasıl değişecek? Kimler uygulamadan muaf tutulacak?
30.10.2026
14:10
Trafikte yeni dönem başlıyor! 2027`de 115 milyon denetim, 300 özel uygulama yapılacak
Trafikte yeni dönem başlıyor! 2027'de 115 milyon denetim, 300 özel uygulama yapılacak
Radarı görünce hız kesmek artık yeterli olmayacak. 2027 yılında trafik denetimlerinin kapsamı genişletilecek. Jandarma ve polis bölgelerinde toplam 115 milyon araç ve sürücü denetimi yapılması, 44 ortalama hız ihlal tespit sisteminin kullanılması ve 300 özel denetim gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
30.10.2026
14:08
Bingöl`de bulut denizi! Dağlar bulutların arasında kayboldu
Bingöl'de bulut denizi! Dağlar bulutların arasında kayboldu
Bingöl'de kartpostallık görüntüler oluşturan bulut örtüsü, dağları, vadileri ve yerleşim alanlarını sardı. Eşsiz manzara, dron ile havadan görüntülendi.
30.10.2026
14:07
Bingöl`de Alzheimer Hastası Yaşlı Adam 4 Gündür Kayıp
Bingöl'de Alzheimer Hastası Yaşlı Adam 4 Gündür Kayıp
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Alzheimer hastasında 4 gündür haber alınamıyor.
29.10.2026
17:20
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
2017 yılı öncesine ait Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının silinmesini öngören düzenlemeyle yaklaşık 1,4 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. Düzenleme kapsamında 3 milyar liralık borç yükünün ortadan kaldırılması hedefleniyor.
29.10.2026
17:00
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Soğukçeşme mevkiinde kontrolden çıkarak yol kenarındaki ağaçlara çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın