KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Kasım 2025 Pazartesi
°C

Bölge baroları elazığ'da toplandı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Baroları'nın bölge toplantılarının 3'üncüsü Elazığ'da düzenlendi.

Bölge baroları elazığ`da toplandı
20 HAZİRAN 2011 PAZARTESİ 09:49
0
1810
0
AA aa

 

Elazığ'da, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Baroları Bölge Toplantısı'na Şırnak, Malatya, Muş, Siirt, Bingöl, Tunceli, Bitlis, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin Baroları başkan ve temsilcileri katıldı.
Elazığ Baro Başkanı Adnan Demir, uzun süreden bu yana devam eden yeni anayasa tartışmalarının üzerinde durulacağını, yeni anayasanın yapım sürecinde baroların öneriler sunması halinde avukatlık mesleğinin bir kısım sorunlarını da değinilmiş olacağını ifade etti.
Demir şöyle dedi: "Mevcut 1982 Anayasası bir darbe ürünü olması nedeniyle birçok değişikliğe rağmen toplumsal ihtiyaçlara cevap vermekten uzak kalmıştır. Bu anayasa halk oylamasında yüzde 91 oranında 'evet' oyu almış olmasına rağmen, meşrutiyeti bugüne kadar tartışılmıştır. Bugün yeni bir anayasa yapmanın zorluluğu hakkında hiç kimsenin itirazı yoktur. Ancak tartışmalı olan bu anayasanın nasıl yapılacağı ve içeriğinin ne olacağıdır."
"Dünyaya ayak uyduracak nitelikte olmalı"
Yapılması planlanan yeni anayasanın yapılış biçiminin ve sürecinin belki içeriğinden daha önemli olacağını belirten Demir, anayasanın toplumsal bir uzlaşma metni sayılabilmesi için yapılış biçiminin doğru tespit edilmesi gerektiğini bildirdi.
Demir, partiler üstü bir anayasa yapılması gerektiğini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:  "Demokrasinin hakim olduğu bir ülkenin anayasası, asla sadece bir partinin anlayışı doğrultusunda hazırlanmaz. Unutmayalım ki milletin iradesi bütün vatandaşların katılımı ile tecelli eder. Bu nedenle yapılacak anayasada, baroların varsa tasarıları dikkate alınarak güncel yeni bir tasarının hazırlanması gerekmektedir. Hazırlanacak başarılı bir tasarı, yapılacak anayasanın en önemli dayanaklarından biri olmalıdır. Yeni anayasamız, çağdaş ülkelerin anayasalarından ve ülkemizdeki anayasa tarihi tecrübelerinden istifade edilerek hazırlanmalıdır. Bu yeni toplumsal sözleşme dünyaya ayak uydurabilecek nitelikte olmalıdır.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın