TMMOB Bingöl İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Canfidal Boldaş, Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinde kamulaştırma bedelleri, kira yardımları ve süreç açısından mağduriyetler yaşandığını belirtip talepleri 6 maddeyle paylaştı.
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bingöl İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Canfidal Boldaş, Kültür Mahallesi kentsel dönüşüm projesine dair sorunları paylaşıp, mağduriyetlerin giderilmesi için çağrıda bulundu.
Bin 147 konut ve 190 işyerinin inşa edildiği proje kapsamında başta kamulaştırma sürecinde ve proje sonunda konut talep etmeyen hak sahiplerine ödenen kamulaştırma bedellerinin konut piyasası emsal bedellerinden çok düşük kaldığını savunan Boldaş, projenin bitimine kadar, kamulaştırma bedeli almayıp projeden konut talep eden hak sahiplerine sağlanacak kira yardımının da tam olarak ödenmemesinin maddi kayba sebep olduğunu ifade etti.
Boldaş; “Kültür Mahallesi'nin 30 bini aşkın sakini 6 yıl boyunca inşaat alanında ve yoğun trafik yükü ile gürültü kirliliği içinde yaşamaya mecbur bırakılmıştır. Tüm bunlar yetmezmiş gibi halkımızın yıllardır büyük mağduriyetler ile yerleşmeyi hayal ettikleri konutlarına kış şartlarında yerleşmeleri reva görülmüştür. Tüm bu detayların mahallenin bazı sakinleri ve hak sahipleri tarafından kurulumuza iletildiğini belirterek bu kentin tek teknik temelli sivil dinamiği olduğumuzu ifade etmek isteriz. Varlığımızın sebebi, bilim ve teknik ekseninde halkımız için kentimiz için ve doğamız için doğru olanı ve faydalı olanı savunmaktır. Yanlışları da gündemleştirmektir.”
Sürecin takipçisi olunacağını belirten Boldaş, sorun ve talepleri şu şekilde sıraladı;
Teslimatı yapılmış birçok konutta mevcut olan imalat eksikliklerinin kış şartları da göz önünde bulundurularak acilen giderilmesi,
Hak sahiplerine eksik ödenen kira yardımlarının tamamlanması,
Tüm konutların teslimatları yapılmadığından ötürü merkezi ısıtma sistemi tüketim giderlerinin TOKİ veya Bingöl Belediyesi gibi idareler tarafından karşılanması,
TOKİ tarafından satış ihalesi yapılan ancak sonradan satış ihalesi iptal edilen 1613/1 ve 1613/2 nolu parsellerin okul, cami ve alışveriş merkezi gibi kamusal alan olarak değerlendirilmesi,
Teslimatı hala yapılmamış konutların teslimat süreçlerinin acilen tamamlanması,
Mikro bölgenin ticari kalkınmasına ve çevre sakinlerinin ihtiyaçlarını daha rahat sağlayabilmeleri için proje kapsamında yer alan iş yerlerinin aktifleştirilmesi gerekmektedir.
B3-C4 blok tam bir enkaz bütün duvarlardan su akıyor binanın ana giriş kapısından resmen şelale akıyor :) TOKİ malatya ve Elazığ'a yapmış olduğu evleri bingöle çok görüyor hiç teslim edilmesydi daha iyi alt yapı hiç yok desek yeridir yerel seçimler için bu kadar eksikle teslim etmesi çok saçma yakışmadı Bingöl Belediyesine ve Toki'ye bunların illaki geri dönüşşü olacaktır.
Bingöl belediyesinin bunu karşılamasını istiyorsun da bunun bingöl halkının cebinden çıkacağını unutacak kadar saf olacağını sanmıyorum. Biz halk olarak keriz miyiz ki sizin merkezi ısıtma ücretlerinizi karşılayalım.. Zaten ekonomi tepemizde birde şu uyanığa bakın. Yeri olsa farklı konuşurum ama neyse
@Misafir Kullanıcı Belediye senin tapulu malınmı adam burda bir haksızlığı dile getirmiş 10 yıldır insanlar Belediye ve toki tarafından mağdur edilmiş buradan rant elde etmiştir. Siyasetin her gün konuşulduğu bu ilden böyle yorum yazılır. Bingol AKP vekili mecliste konuşma yapmış emeklilere he zaman destek oluyoruz bunun yorumuda o vekilin yorumuna benzemiş
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın