KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ekim 2026 Cumartesi

Blair istifa tarihini bugün açıklıyor

Yaklaşık 10 yıldır sürdürdüğü siyasi iktidarının sonuna gelen İngiltere Başbakanı Tony Blair'in, görevinden ne zaman ayrılacağını açıklaması bekleniyor.

Blair istifa tarihini bugün açıklıyor
10 MAYIS 2007 PERŞEMBE 14:11
0
1047
0
AA aa
LONDRA - Tony Blair'in sözcüsü, Başbakan'ın, İşçi Partisi'nin lideri olarak konumu hakkında bugün bir açıklama yapacağını söyledi.

Blair'in bugünkü açıklamanın ardından İşçi Partisi liderliğinden istifa etmeyeceğini, başbakanlığı da istifa tarihine kadar sürdüreceğini ifade eden sözcü, Blair'in bu konudaki tutumunu anlatacağını da belirtti.

Tony Blair'den sonra İşçi Partisi'nin liderliğine Maliye Bakanı Gordon Brown'ın geçmesi bekleniyor.

BLAIR DÖNEMİNİ BAŞARILI BULANLARIN ORANI YÜZDE 44
Bu arada The Guardian gazetesinin ICM araştırma kuruluşuna yaptırdığı anketin sonuçlarına göre, İngiliz halkının yüzde 44'ü, Tony Blair'in dönemini başarılı buluyor.

Anket sonuçlarına göre, Blair döneminden memnun kalanların İşçi Partisi seçmenleri içindeki oranı yüzde 80'e kadar yükseliyor.

Sonuçlara göre, Irak savaşı gibi büyük bir başarısızlığa rağmen İngiliz seçmenler Blair'in ülkede değişimin öncüsü olduğunu düşünüyor. Bu düşüncede olanların genel seçmenler içindeki oranı yüzde 60, İşçi Partisi seçmenleri içindeki oranı yüzde 70 olarak belirlendi.

Halkın yüzde 64'ü Blair'in dış politikaya çok fazla ilgili duyduğunu belirtirken, yüzde 58 Blair'in seçildiğinde verdiği sözleri tutmadığı için hayal kırıklığı yarattığını bildirdi.

İngiliz seçmenlerin yüzde 50'si 10 yıl boyunca Başbakanlık yapan Blair'in her şeyden çok kendi imajıyla ilgilenmesinden yakınırken, yüzde 53 Blair'in yönetim tarzının başkanlık sistemine çok yakın olmasından rahatsız olduğunu ifade etti.

Yine de halkın yüzde 44'ü Blair'in çok cesur bir politikacı olduğunu belirtti. Aynı orandaki seçmen Blair'in İngiltere'ye pek çok faydası dokunduğunu kaydederken, yine yüzde 44 Blair'in dürüst ve kibar olduğunu söyledi.


ntvmsnbc

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın