KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ekim 2026 Çarşamba

Biz bunların bingöllü olmasını istiyoruz

Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Gıyasettin Baydaş, “Sağlık Yüksek Okulunda ders verebilecek yüksek hemşire, yüksek ebe sıkıntısı çekiyoruz. Biz bunların Bingöllü olmasını istiyoruz. Varsa tanıdıklarınız, yönlendireceğiniz kimse varsa bize başvursunlar” dedi.

Biz bunların bingöllü olmasını istiyoruz
29 TEMMUZ 2008 SALI 10:58
0
1951
0
AA aa
Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Gıyasettin Baydaş, Bingöl Üniversitesi'ne Bu yıl 100'e yakın öğretim üyesi ve öğretim elamanı almaya çalışacaklarını söyledi.  Bu konuda bize tahsis edilen öğretim üyesinin dışında kalan 45 tane araştırma görevlisi 20 tanede okutman alınacak diyen Baydaş, “Sağlık Yüksek Okulunda ders verebilecek yüksek hemşire, yüksek ebe sıkıntısı çekiyoruz. Varsa tanıdıklarınız, yönlendireceğiniz kimse varsa bize başvursunlar Araştırma görevlisi olabilecek 4 yıllık Bingöllü üniversite öğrencileri varsa bunları da alabiliriz” diye konuştu.
Yaptığı konuşmada Bingöl Üniversitesi'nin geldiği son aşama hakkında da bilgi veren Baydaş “Mayıs 2007'de kurulmasına karar verilen Bingöl Üniversitesi kuruldu. Bingöl Üniversitesi bünyesinde 3 tane fakülte var. Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Ziraat Fakültesi. Bunun yanında daha önceden kurulmuş olan 4 yıllık Sağlık Yüksek okulumuz Bunun yanında 2 yıllık Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu var. Birde daha önce Fırat Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulmuş ve 18 yıldır eğitime devam eden eskiden Bingöl Meslek Yüksek Okulu şu anda Bingöl Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu oldu. Şimdilik eğitim sadece Meslek Yüksek Okulunda olabilecek. Diğer bölümlere öğrenci alınabilmesi için ilk öncelikle öğretim üyesi kadrosunun olması gerekiyor. YÖK'ün yönetmeliklerine göre öğrenci almadan önce dersi veren öğretim üyesinin olması gerekiyor. Bir bölüme öğrenci alınabilmesi için o bölümün 3 tane öğretim üyesinin olması gerekiyor fakat Bingöl Üniversitesi kurulduktan sonra YÖK'ünde yönetmelik değişikliğinden sonra bütün üniversitelerde olduğu gibi öğretim üyesi alımı durdurulmuştur. Dolayısıyla 7. ayın sonuna girmiş olmamıza rağmen Bingöl Üniversitesine öğretim elamanı almış değiliz. YÖK izin verdiği takdirde yeterince serbest bırakılmış kadromuz vardır. Buna izin verildiği zaman her bölüme 3 tane öğretim elamanı alabiliriz. Ve böylece bölümlere öğrenci almaya başlayacağız” diye ifade etti.

BU YIL YÜZE YAKIN ÖĞRETİM ÜYESİ VE ÖĞRETİM ELAMANI ALINACAK
Sadece bu yıl ek kontenjandan Tarla Bitkileri Bölümüne 50 öğrenci almak için müracaatımızı yaptık diyen Baydaş, “YÖK izin verirse bu yıl Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümüne öğrenci alacağız. Fen Edebiyat Fakültesi için önümüzdeki yıl ancak öğrenci alabileceğiz kendi görüşmelerimizle. Birçok öğretim elamanı arkadaşla görüştük buraya gelmeleri için ikna etmeye çalıştık ikna oldular. Burada Bingöllülere duyurmak istediğim bir konu var, Bingöl Üniversitesine bağlı olarak kurulmuş olan sağlık yüksek okulu var 4 yıllıktır. Edebi hemşirelik programlarını içeren bir yüksek okuldur.  Ve bu okul yüksek puanla öğrenci alacak. Çünkü son dönemlerde en çok istihdam alanı bulan bölüm Sağlık Yüksek Okulu öğrencileridir. Burada niçin bunları anlatıyorum Sağlık Yüksek Okulunda ders verebilecek yüksek hemşire, yüksek ebe sıkıntısı çekiyoruz. Varsa tanıdıklarınız, yönlendireceğiniz kimse varsa bekliyoruz. Bu yıl 100'e yakın öğretim üyesi ve öğretim elamanı almaya çalışacağız. bu konuda bize tahsis edilen öğretim üyesinin dışında kalan 45 tane araştırma görevlisi 20 tanede okutman alınacak. Araştırma görevlisi olabilecek 4 yıllık Bingöllü üniversite öğrencileri varsa bunları da alabiliriz.  İnanıyorum ki herkes bu Sempozyumdan bir şeyler alarak kalkacaktır” diyerek sözlerini bitirdi.



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.10.2026
22:40
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Elmalı köyü mevkiinde otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.
20.10.2026
21:58
Bingöl`de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl'de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki lisede düzenlenen eğitimlerde öğrencilere trafik kuralları, trafik levhaları ve güvenli davranışlar hakkında bilgilendirmede bulundu.
20.10.2026
19:43
Baraç`tan Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğüne liyakat çağrısı
Baraç'tan Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğüne liyakat çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, atama ve görevlendirmelere ilişkin iddiaların açıklığa kavuşturulmasını isteyerek, 'Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğü hiçbir sendikanın arka bahçesi olamaz' dedi. Baraç, AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata'ya da çağrıda bulundu.
20.10.2026
19:19
Bingöl`de 65 yaş üstü kaç kişi var? TUİK açıkladı!
Bingöl'de 65 yaş üstü kaç kişi var? TUİK açıkladı!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'de yaşlı nüfusun en fazla bulunduğu ili açıkladı. Bingöl'de yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki payı yüzde 8,8 olarak hesaplandı. Kentin verileri, bölge illeriyle karşılaştırıldığında dikkat çeken bir tablo ortaya koydu.
20.10.2026
18:22
Bingöllü kadınların el emeği Mısır`da sergilendi
Bingöllü kadınların el emeği Mısır'da sergilendi
Bingöl Aile Destek Merkezi-2'de (ÂDEM-2) Bakır İşlemeciliği Kursu'na katılan kadınların hazırladığı ürünler, Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen uluslararası fuarda sergilendi.
20.10.2026
15:06
Bingöl`de 30 bin TL ödüllü ses yarışması başlıyor!
Bingöl'de 30 bin TL ödüllü ses yarışması başlıyor!
Bingöl Gençlik Merkezleri tarafından düzenlenen 'Sesimin Yankısı' ses yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlıyor. Türk Halk Müziği kategorisindeki yarışmada dereceye girenlere toplam 30 bin TL ödül verilecek. Ön elemeler aralık ayında yapılacak..
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın