KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Bişhak yeni binasında

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği’nin (BİŞHAK) yeni hizmet binasının açılışı törenle yapıldı. Teröre karşı birliktelik mesajlarının verildiği törende, Bingöl’deki eylemlerin bilinçli bir şekilde gerçekleştirildiğine dikkat çekildi.

Bişhak yeni binasında
03 ARALIK 2012 PAZARTESİ 06:16
0
2502
0
AA aa

 BİŞHAK'ın, Şehitler Anıtı arkasında inşa edilen yeniş hizmet binası törenle hizmete açıldı. Cumartesi günü saat 12.00'da gerçekleşen açılışa Vali Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Vali Yardımcısı Alper Çığ, İl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, İl Müftüsü Mecit Can, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış öncesi BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen, Diyarbakır Şehit Aileleri ile İnsan Hakları Derneği Başkanı Ömer Çopur, Belediye Başkanı Serdar Atalay ve Vali Mustafa Hakan Güvençer birer konuşma yaptılar.

“KAPIMIZ HERKESE AÇIKTIR”

Derneklerinin 2004 yılında kurulduğunu ve kendilerinin ödünç masa ve sandalyelerle hizmet vermeye çalıştıklarını anlatan BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen, 9 yıl boyunca büyük fedakârlıklarla çalıştıklarını kaydetti.

Sözen: “Yaptığımız çalışmalarda da her zaman sevdamız Bingöl oldu. Derneğimiz sadece şehit ve gazi aileleri için değil, bütün Bingöl için çalışma yaptı. Bingöl'ün terörle anılmaması için vazife aldık. Hizmete açtığımız dernek binamız bütün Bingöllülerin de binasıdır. Vatandaşlarımız her zaman binamızdan faydalanabilirler. Derneğimizin binasının yapımında Valimizin, Belediye Başkanımızın, Tugay Komutanımızın, Jandarma Komutanımızın, kamu kurum müdürlerimizin, işadamlarımızın ve vatandaşlarımızın büyük fedakârlıkları oldu. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Bingöl'de 33 askerin hunharca katledildiği acı hadisenin Bingöllülere mal edilmemesi gerektiği yönündeki çabalarda bahseden Sözen, son olarak 10 asker ile 8 polisin şehit edildiği terör saldırıları ile bazı diğer eylemlerin Bingöl'de yoğunlaşmasının, terör örgütünün Bingöl'deki huzur ortamının bozulması yönündeki özel çabaları açıkça ortaya koyduğunu dile getirdi. Sözen, terör örgütünün Bingöl'de hedefine asla ulaşamayacağı, her daim vatanını ve bayrağını seven ve koruyan Bingöl halkının bu girişimlere asla prim vermeyeceği yönündeki görüşlerini de paylaştı.

“BİNGÖL'E YAKIŞIR BİR BİNA OLDU”

Diyarbakır Şehit Aileleri ile İnsan Hakları Derneği Başkanı Çopur, Bingöl'de böyle bir binanın yapılması güzel bir duygu olduğunu söyleyerek: “Bölge birçok yeri gezdim. Şehit Aileleri derneklerine ait böyle bir bina görmedim. Bingöl'e yakışır bir bina oldu. Binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“M.AFİK ERSOY'DAN DİZELER OKUDU”

Konuşmasında Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini okuyan Belediye Başkanı Atalay: “Böyle bir derneğin yapımına katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Şehit ve gazi ailelerine yakışır bir bina oldu. Şehitlik mertebesi bütün politikaların ötesidir. Cenab-ı Hak bize de şehitliği nasip etsin” ifadelerini kullandı.

“BU BİNASI BİZİM NİŞANEMİZDİR”

Konuşmasına şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek başlayan Vali Güvençer: “Bu eserin ortaya çıkmasında katkı sunanlar inşallah mükâfatlarını alacaklardır. Bu dernek herhangi bir dernek değildir. Bu derneğin binası bizim nişanemizdir. Bu binada hiçbir zaman ışıklar sönmeyecektir. Bingöllülerin bu esere sahip çıkacağına inanıyorum. Dernek binasının ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Binanın yapımına katkı sunanları da yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalar sonrasında Kur'an-ı Kerim okundu. İl Müftüsü Can'ın okuduğu dua sonrasında açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra davetliler, yeni dernek binasını dolaşarak, Sözen'den bina hakkında bilgi aldılar.

KATILAMAYANLAR TELGRAF GÖNDERDİLER

Çeşitli program ve çalışmalar nedeniyle açılışa katılamayan; Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Osman Eker, 2.Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Burhanettin Aktı, Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Halit Günbatar, Jandarma Lojistik Başkanı Tümgeneral Ata Kalkan ve Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Tümgeneral Haluk Çetinkaya, Kara Kuvvetleri Personel Başkanı Tümgeneral İshak Ceylan, Bingöl 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Bilecik Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Halit Zafer Koç ve Bingöl İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Etem Metehan Yaşar telgraf göndererek programa katılmadıklarından dolayı duydukları üzüntüyü paylaşıp yeni hizmet binasının hayırlı olması temennisini aktardılar.

Açılış programı, Saray Parkı'nda verilen öğlen yemeği ile sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın