KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Bişhak saldırıyı kınadı

Bingöl Şehit Aileleri, Malulleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK), Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 11, Elazığ'ın Palu İlçesine 1 olmak üzere toplam 12 askerin şehit edilmesini kınadı

Bişhak saldırıyı kınadı
21 HAZİRAN 2010 PAZARTESİ 08:28
0
1692
0
AA aa
BİŞHAK, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 11,Elazığ'ın Palu İlçesine 1 olmak üzere toplam 12 askerin şehit edilmesini kınamak amacıyla hafta sonu Şehitlik anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 11, Elazığ'ın Palu İlçesine 1 olmak üzere toplam 12 askerin menfur bir saldırı sonucu şehit edilmesini kınadı. Bingöl Şehit Aileleri, Malulleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Ziya Sözen, Şehitlik anıtında düzenlenen basın açıklamasında yaptığı konuşmasında; “Daha dün Hakkâri'de kana susamış PKK Terör örgütü mensuplarınca 11 Askerimiz şehit edilmiş 16 Askerimiz yaralanmıştır. Bugünde Elazığ ili Palu ilçesinde PKK terör örgütü ile silahlı küvetlerimiz arasında çıkan çatışmada 1 askerimiz şehit olmuş 1 askerimizde yaralanmıştır biz Bingöl halkı olarak bugün burada şehitlerimize olan vefa ve minnet duygumuzu ifade etmek PKK terör örgütünü ve yandaşlarını bir kez daha lanetlemiş bulunmaktayız. Bakın hepimizin Evlatları var askerde, bu vatanı namusumuzu bayrağımızı ezanımızı birlik ve beraberliğimizi koruyorlar. Bugün 12 ailemizin ocağına ateş düştü hepimizin evlatları var askerde yarın sizlerin aileleri ocağına ateş düşmeden hep beraber PKK yı lanetlememiz gerekmektedir. Bakın daha 7 yıl öncesine kadar Türkiyede PKK Terör örgütü izleri kalamamış siyasi iktidarın demokratik açılım, Kürt açılımı adı altında verdiği tavizlercesine bugün Türkiye nin her yerine cenazeler yoklamaktayız ailelerin ocağına ateş düşmektedir. Siyasi iktidarın baştaki insanların evlatları ölmüyor onlar burada askerlik yapmıyor. Bakın evlatları ölen analar, babalar hep fakir insanlar hepsi Anadolu çocuklarıdır” dedi.
Konuşmanın ardından "Kahrolsun PKK","Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" diye sloganlar atan grup olaysız bir şekilde dağıldı.
Bingöl Online Haber Servisi
 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2026
12:24
Bingöl`de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
07.05.2026
12:07
TFF`den Kurtalanspor–Şırnak Petrolspor Maçı İçin Soruşturma Kararı
TFF'den Kurtalanspor–Şırnak Petrolspor Maçı İçin Soruşturma Kararı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Bölgesel Amatör Lig 1. Grup takımlarından Kurtalanspor ile Şırnak Petrolspor'u TFF Etik Kurulu'na sevk etti.
07.05.2026
11:18
Dijital dolandırıcılıkla mücadelede
Dijital dolandırıcılıkla mücadelede 'merkezi takip ve anlık bloke' dönemi
Adalet ve İçişleri Bakanlıkları, artan dijital suçlarla mücadele kapsamında 'Dolandırıcılıkla Mücadele Merkezi'ni hayata geçiriyor. Bankalar, GSM şirketleri ve kolluk kuvvetlerinin entegre çalışacağı yeni sistemle, şüpheli finansal hareketler anlık olarak izlenecek ve riskli görülen IBAN'lar saniyeler içinde bloke edilebilecek.
07.05.2026
10:56
Bingöllü Anneye Aynı Anda Sezaryen ve Beyin Ameliyatı
Bingöllü Anneye Aynı Anda Sezaryen ve Beyin Ameliyatı
Bingöllü 35 yaşındaki Bircan Kolak, ani görme kaybı şikâyetiyle başvurduğu Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aynı seansta gerçekleştirilen sezaryen ve beyin ameliyatıyla yeniden sağlığına kavuştu. Doktorlar, hem anne hem bebeğin hayati tehlikeyi atlattığını açıkladı.
06.05.2026
17:51
Bingöl`de süt üreticisine destek
Bingöl'de süt üreticisine destek
Bingöl'de DAP Kalkınma İdaresi desteğiyle yürütülen proje kapsamında 40 süt soğutma tankı üreticilere teslim edildi, sürü yönetimi kursunu tamamlayan 62 kursiyere sertifika verildi.
06.05.2026
17:50
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrencilere haftanın 7 günü ücretsiz hizmet verecek Murat Etüt Merkezi düzenlenen törende dualarla açıldı. Merkezde ders desteğinden deneme sınavlarına kadar geniş kapsamlı imkanlar sunulacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın