KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Kasım 2026 Pazar

Bişhak, hakkari saldırısını kınadı

Bingöl Şehit Aileler ve Gazileri Derneği (BİŞHAK), Hakkari’de meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Bişhak, hakkari saldırısını kınadı
19 EKİM 2011 ÇARŞAMBA 20:06
0
1837
0
AA aa

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde meydana gelen terör saldırısında 24 asker şehit edilirken, 18 askerde yaralandı. meydana gelen terör olayı kınamak için BİŞHAK Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Sözen, yazılı bir açıklama yaptı.

“Askerimize Polisimize Sivil vatandaşlarımıza kurşun sıkan onların ölmelerine sebep olanları milyonlarca defa lanetliyoruz, kınıyoruz, şiddetle telin ediyoruz” diyen Sözen, PKK'yı bitirecek yegane gücün halkın kararlı ve duruşu olduğunu ifade ederek, halk hareketi olmadan terör olaylarının bitirilmesinin imkansız olduğunu söyledi.

BU SAVAŞIN BİTMESİNİ İSTEMEYENLER VAR

“Bu savaştan nemalanan PKK terör örgütünün siyasi uzantıları ve dış destekçileri terörün bitmesine müsaade etmemektedirler” ifadesini kullanan Sözen, şöyle devam etti:

“Çünkü biliyorlar ki; terör biterse sırtlarına binecekleri kimse kalmaz. Örgüt mensupları sadece piyondurlar. Asıl bunların baba ağaları uyuşturucu şebekeleri ülkemizin kalkınmasından korkan dış güçler bu pastadan büyük pay almaktadırlar. Bundan dolayıdır ki PKK'nın bitmesi bunların işine gelmez. Halkımızın sessiz bir öfke ve nefret taşıdığını çok yakinen biliyoruz. Bu sessiz öfke ve nefret PKK'ya cesaret vermektedir. PKK bunu destek olarak kamuoyuna yansıtmaktadır. Ama halkımızın sesli çığlığı kini ve nefretini sesli dile getirmesi PKK'nın korkusu olacak ve PKK'nın bitmesine vesile olacaktır. Halkımızdan ricamız bu öfkenizi demokratik zeminlerde kullanıp hep beraber PKK terör örgütünü lanetlemeleridir. Bu tür örgütlerin en korkulu rüyası halk hareketidir.”

Cumhurbaşkanı Gül'ün bölgeye yakın ilgi duyması ve ziyaret etmesi PKK terör örgütünü rahatsız ettiğini söyleyen Sözen, Son zamanlarda devletimizin bu bölgeye çok yakın ilgi duyduklarını en üst düzeyde devamlı ziyaretler yapıp sorunları yerinde teşhis edip çözüm getirmeye yönelik çaba sarf etmeleri dış güçleri ve maşalığını yapan örgütü rahatsız etmektedir. Çünkü eğitim seviyesinin yükselmesi ekonominin canlanması örgütün istemediği en önemli faktördür. Öğretmenlerimizin kaçırılması iş araç ve gereçlerinin yakılıp yıkılması bunun en bariz göstergesidir. Son olarak da Sayın Cumhurbaşkanımızın bölgeyi ziyaret ederek devletin varlığını en üst seviyede hissettirmeye çalışması bu eşkıyaları insanlıktan nasiplenmeyen bu canileri rahatsız etmiştir. Rahatsızda olsalar binlerce şehit daha verilirse PKK'nın kökünün kazınılması kökten yok edilmesi kaçınılmazdır. PKK'nın bir daha canlanmasına asla fırsat verilmemelidir” dedi.

HERKESİ TERÖRÜ LANETLEMEYE DAVET EDİYORUZ

Terör olaylarını kınamak için basın açıklaması düzenleyeceklerini kaydeden Sözen, “Bingöl halkı olarak teröre tepkimizi öfkemizi dile getirmek için Cuma günü Cuma namazı çıkışı saat kulesi önünde geniş katılımlı basın açıklaması yapılıp terör lanetlenecektir. Hiç bir ayrım gözetmeden bütün sivil toplum örgütlerini vatandaşlarımızı topyekûn terörü lanetlemeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.11.2026
00:37
Akaryakıta zam geldi! 100 TL`yi aştı!
Akaryakıta zam geldi! 100 TL'yi aştı!
Akaryakıt fiyatlarında gece yarısı itibarıyla yeni tarife yürürlüğe girdi. Benzinin litre fiyatına 4,15 TL, motorinin litre fiyatına 3,60 TL zam yapıldı. Yapılan artış, araç sahiplerinin yakıt maliyetlerini bir kez daha yükseltti.
01.11.2026
00:36
Bingöl dahil 30 ilde operasyon! 76 kişi tutuklama talebiyle sevk edildi!
Bingöl dahil 30 ilde operasyon! 76 kişi tutuklama talebiyle sevk edildi!
Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 30 ilde, liderliğini Rusya'da bulunduğu değerlendirilen ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Beratcan Gökdemir'in yaptığı suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. 90 şüphelinin yakalandığı operasyonda 76 kişi tutuklama, 14 kişi ise adli kontrol talebiyle hâkimliğe sevk edildi.
01.11.2026
00:35
Sultanbeyli`de Memleket Günleri başladı! Bingöl standına davet
Sultanbeyli'de Memleket Günleri başladı! Bingöl standına davet
Sultanbeyli'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Memleket Günleri, Orhan Hakalmaz konseriyle kapılarını açtı. 15 gün sürecek etkinlikte Türkiye'nin dört bir yanından yöresel lezzetler, gelenekler ve kültürel değerler tanıtılıyor. Etkinlikte Bingöllüler de hemşehrilerini Bingöl Standına davet etti.
01.11.2026
00:32
Bingöl`e 25 yılda 164,2 milyar liralık DSİ yatırımı! 167 tesis hizmete alındı
Bingöl'e 25 yılda 164,2 milyar liralık DSİ yatırımı! 167 tesis hizmete alındı
Bingöl'de son çeyrek asırda Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 167 tesis hizmete alınırken, yaklaşık 164,2 milyar liralık yatırım gerçekleştirildi. Yatırımlarla 11 bin 26 hektar tarım arazisi sulamaya açıldı, 137 taşkın kontrol tesisi işletmeye alındı. AK Parti'den yapılan açıklamada, devam eden projeler ve planlama aşamasındaki yeni yatırımların ayrıntıları da paylaşıldı.
01.11.2026
00:31
Bingöl merkezli 4 ilde uyuşturucu operasyonu: 20 şüpheli tutuklandı
Bingöl merkezli 4 ilde uyuşturucu operasyonu: 20 şüpheli tutuklandı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 4 ilde 35 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyona 350 personel katıldı. Operasyonda uyuşturucu maddelerin yanı sıra kaçak sigara, puro, elektronik sigara, silah ve 935 fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan 27 şüpheliden 20'si tutuklandı.
01.11.2026
00:31
Bingöl`de kaçak sigara operasyonu
Bingöl'de kaçak sigara operasyonu
Bingöl'de KOM ekiplerince düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 250 paket gümrük kaçağı sigara, 360 dal doldurulmuş makaron ve 20 puro ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın