KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Birlik ve beraberlik!

Galatasaray Kulüp Başkanı Adnan Polat, geçirdikleri sıkıntılara karşı yönetim kurulu üyeleri olarak hep birlikte mücadele edeceklerini söyledi.

Birlik ve beraberlik!
24 KASIM 2010 ÇARŞAMBA 09:12
0
2501
0
AA aa

Polat, yönetim kurulunan bu akşam Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaklaşık 2 saat süren kritik toplantısının ardından, görevde bulunan 13 yönetim kurulu üyesiyle birlikte Turgay Vardar Basın Odası'nda basınının karşısına çıktı ve birliktelik mesajları verdi. 

Adnan Polat, yönetim kurulu üyeleri olarak birlikte basının karşısına çıkmalarının önemli bir nedeni olduğunu ifade ederek, ''Son 10 günde yaşanan olaylar özellikle medyada yer alan, yazılan, yorumları yapılan olaylar, başta ben olmak üzere tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızı çok üzdü. Ortaya atılan iddialar, ithamları hiçbir yönetim kurulu üyesi arkadaşım hak etmedi. Biz uzun zamandan beri Galatasaray'ın yüksek menfaatleri için beraberce mücadele eden bir ekibiz. Tabii ki bu karar süreci içerisinde aynı konuda çok farklı görüşlerin olduğu, tartışıldığı bir toplantı yaşadık. Biz her toplantıyı böyle yaşarız, hepimiz aynı görüşte değiliz. Farklı görüşlerin ortaya atılmasından bir karar çıkarırız. O kararın arkasında dururuz. Herkes de o kararın gerçekleşmesi için ortaya aklını, emeğini, çabasını koyar'' diye konuştu.

''SÖYLEMLER AMACINI AŞMIŞ OLABİLİYOR''
Galatasaray Kulübünde yönetimlerin, genel kurul üyeleri tarafından belirlendiğini vurgulayan Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bu, 'Biz kulübümüzün yönetimini sizlere tevdi ediyoruz. Bizim adımıza kulübümüzü yönetin' anlamına gelir. Bu yönetimi yaparken de kanunlar, kurallar ve Galatasaray'ın yazılmamış kurallarıyla bizi görevlendirirler. Galatasaray Kulübünde başkanlık sistemi vardır. Her konu başkanla başlar, her konu başkanla biter. Ben her proje için, bir proje lideri arkadaşımızı görevlendirmişimdir. Bu arkadaşımız aldığı projeyle ilgili yetkilidir. Zaman zaman benimle istişare eder, görüş alış-verişinde bulunur. Bazı konularda karar alınmasını ister ama bu işler gerçekleşirken, diğer yönetim kurulu arkadaşlarımızın da fikirlerine, yardımlarına da açığız. El birliğiyle bu projeleri gerçekleştirmeye çalışırlar. Şu anda görmüş olduğunuz yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın her birinin uğraştığı bir proje vardır. Hepimizin uğraştığı ortak projeler olduğu gibi.

Bazı söylemler belki amacını aşmış olabiliyor, bazen yanlış anlaşılmış olabiliyor. Bazen topluluk önünde bir çok konuyu işlediğiniz vakit farklı şeyler ifade etmiş olabiliyorsunuz. Ama bizim çalışma sistemimiz budur. 105 yıldır böyle gelmiştir. Bundan sonra da böyle gidecektir. Kendi aramızda farklı konularda, farklı görüşlerimiz olmuştur, olmaya da devam edecektir. Ama sonunda alınan karar içinde hep beraber biz mücadele ederiz.''

Başkan Polat, Galatasaray Kulübü yönetim kurulunun seçildiği günden bugüne kadar iki üyenin görevini bıraktığı dile getirerek, ''Çalışma ortamından, bulunduğumuz şartlardan memnun olmadıklarını bildirmişler, istifa etmişlerdir. Bugün de istifa eden arkadaşımızın (Cemal Özgörkey) istifasını onayladık. Kendisine de Galatasaray'ın vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizim gündemimiz, ajandamız çok yoğun, bu yoğunluk içerisinde işlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Belli sıkıntıları geçirmeye devam edeceğiz ama biz bu sıkıntılardan kaçmak yerine bu sıkıntıların mücadelesini hep birlikte vereceğiz. Vermeye de devam ediyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

''TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZÜN RAPORUNU GÖRÜŞMEDİK''
Adnan Polat, futbol takımının performansından, aldığı neticelerden mutlu olmadıklarını, Galatasaray'ın tarihi projeleri birer birer hayata geçerken, futbol takımının aldığı bu neticelerin kendilerini düş kırıklığına uğratığını söyledi.

Futbol takımının aldığı neticelerin kendilerini, camiayı ve taraftarları üzdüğünü anlatan Polat, ''Doğal olarak bu üzüntülerden dolayı tepkiler alıyoruz. Bu anlamda aldığımız tepkilerden dolayı da biz ne taraftarımıza, ne de camiamıza herhangi bir şekilde sitem etme hakkını da kendimizde buluyoruz. Ama Galatasaray'ın butün bu projelerinin yanında, futbol da bu projelerden bir tanesi, bu projelerin hepsinin hayata geçmesinin ardından, sportif anlamda Galatasaray'ın aktiviteleri daha yukarı seviyelere çıkacaktır. Ama bunları akşamdan sabaha kimse bizden beklemesin. Çünkü kimsenin elinde sihirli değnek yok'' diye konuştu.

Adnan Polat, teknik direktör Gheorghe Hagi'nin raporunu toplantıda görüşmediklerini de vurgulayarak, şunları kaydetti:
''Geçtiğimiz hafta oynanan maçla ilgili bir çok şeyler yazıldı, çizildi. Bayram döneminde arkadaşlar bir araya gelerek, bazı görüşmeler yaptılar. Daha sonra da teknik direktörümüzün raporuna müteakip, futbol takımıyla ilgili değerlendirmeler yapacağımızı ifade ettik. Bu rapor şu anda bende. Bunu bugünkü yönetim kurulu toplantımızda görüşmedik. Çünkü aciliyeti olan başka konularımız vardı. Zaten bu rapor önümüzdeki dönemlerle yani sezonun ikinci yarısıyla ve ileriki dönemlerle ilgili bir aksiyon planıdır. Önümüzde oynanacak Beşiktaş maçını etkileyecek bir şey değildir. Zaten etkilemesini beklemek de bir hayalden öteye geçmez, gerçekçi de olmaz.''

Polat, açıklamasının ardından yönetim kurulu üyeleriyle beraber Basketbol ULEB Avrupa Ligi E Grubu'nda Galatasaray Cafe Crown'un, İtalya'nın NGC Bennet Cantu takımı ile yapacağı maçı izlemek için Abdi İpekçi Spor Salonu'na gideceklerini söyledi.

Bu arada, Galatasaray Kulübünün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada da Cemal Özgörkey'in istifasının yönetim kurulu toplantısında kabul edildiği bildirildi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın