KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ekim 2026 Çarşamba

‘Bırak-Kazan’ kampanyası sonuçlandı

İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde başlatılan ‘Bırak-Kazan' adlı ödüllü sigara bırakma kampanyasının sonuçlandırıldığını bildirdi

‘Bırak-Kazan’ kampanyası sonuçlandı
03 HAZİRAN 2008 SALI 09:59
0
1537
0
AA aa
69 bin 768 kişinin başvurduğu kampanya sonucunda Mardin'den Abdulkerim Alkan talihli kişi olarak açıklandı.
İL Sağlık Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 1–28 Mayıs 2008 tarihleri arasında Türkiye genelinde başlatılan 8 bin YTL ödüllü ‘Bırak-Kazan' sigara bırakma kampanyası sonuçlandı. Halk sağlığı açısından ciddi sonuçlar doğuran ve küresel bir sorun olan sigara kullanımının önlenmesi ve genel anlamda tütünle mücadele çalışmaları kapsamında Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce her iki yılda bir, ödüllü ‘Bırak-Kazan' Kampanyası düzenlenmektedir.
Kampanyanın düzenlenmesindeki amacın, bir bırakma günü belirleyerek sigarayı bırakma fikrini oluşturmak, bırakmak isteyenleri harekete geçirerek yardımcı olmak, sigaranın zararları ve sağlıklı yaşam konusundaki genel bilinçlenmeye katkı sağlamak olduğu belirtildi.
Kampanyaya en az bir yıldır sigara içen ve 18 yaşını doldurmuş kişiler 8 bin YTL olan ödülü almaya hak kazanabilmek için 1–28 Mayıs 2008 tarihleri arasında 4 hafta boyunca sigara içmeyeceklerine dair taahhütte bulunarak başvuruda bulunuldu.
Kampanyaya katılım için 30 Nisan 2008 tarihine kadar başvuru yerleri olarak belirtilen İl Sağlık Müdürlüklerinde, Sağlık Grup Başkanlıklarında, Toplum Sağlığı Merkezlerinde, Devlet Hastanelerinde, Sağlık Ocaklarında, Aile Sağlığı Merkezlerinde ve Sağlık Evlerinde başvuru kabul edildi.
Katılımcılar tarafından başvuru yerlerine teslim edilen formlar İl Sağlık Müdürlükleri tarafından kampanya merkezi olarak belirlenen Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Tütün ve Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Daire Başkanlığına ulaştırıldı. Başvuru formları, kampanya merkezi tarafından değerlendirilip ve her form numaralandırıldı. Toplamda 2008 ‘Bırak-Kazan' Kampanyasına 69 bin 768 kişi katıldı. En fazla katılım 16 bin 20 başvuru formu ile Aydın oldu. Noter huzurunda gerçekleştirilen çekilişle 1 asil, 10 yedek talihli belirlendi. Bu yılki asil talihli Mardin'den kampanyaya katılan Abdülkerim Alkan oldu. Yedek talihliler ise, Fikret Bozak (Niğde),  Funda Sayın(Uşak), Raşit Taşçı (Niğde), Yücel Altınok (Zonguldak), Ayşe Erbıçakçı(Aydın), Öner Koban (Aydın), Sami Yiğit (Kütahya), Faruk Yörük (Muğla), Sefer Özdemir (Balıkesir) ve Ali Kurtgöz (İstanbul) olarak belirlendi. Kuradan hemen sonra kazanan kişiyle temasa geçirilerek, kampanya koşullarını yerine getirip getirmediği tespitine başlandığı açıklandı.
 

 

 

 




BingolOnlie/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.10.2026
22:40
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Elmalı köyü mevkiinde otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.
20.10.2026
21:58
Bingöl`de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl'de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki lisede düzenlenen eğitimlerde öğrencilere trafik kuralları, trafik levhaları ve güvenli davranışlar hakkında bilgilendirmede bulundu.
20.10.2026
19:43
Baraç`tan Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğüne liyakat çağrısı
Baraç'tan Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğüne liyakat çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, atama ve görevlendirmelere ilişkin iddiaların açıklığa kavuşturulmasını isteyerek, 'Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğü hiçbir sendikanın arka bahçesi olamaz' dedi. Baraç, AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata'ya da çağrıda bulundu.
20.10.2026
19:19
Bingöl`de 65 yaş üstü kaç kişi var? TUİK açıkladı!
Bingöl'de 65 yaş üstü kaç kişi var? TUİK açıkladı!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'de yaşlı nüfusun en fazla bulunduğu ili açıkladı. Bingöl'de yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki payı yüzde 8,8 olarak hesaplandı. Kentin verileri, bölge illeriyle karşılaştırıldığında dikkat çeken bir tablo ortaya koydu.
20.10.2026
18:22
Bingöllü kadınların el emeği Mısır`da sergilendi
Bingöllü kadınların el emeği Mısır'da sergilendi
Bingöl Aile Destek Merkezi-2'de (ÂDEM-2) Bakır İşlemeciliği Kursu'na katılan kadınların hazırladığı ürünler, Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen uluslararası fuarda sergilendi.
20.10.2026
15:06
Bingöl`de 30 bin TL ödüllü ses yarışması başlıyor!
Bingöl'de 30 bin TL ödüllü ses yarışması başlıyor!
Bingöl Gençlik Merkezleri tarafından düzenlenen 'Sesimin Yankısı' ses yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlıyor. Türk Halk Müziği kategorisindeki yarışmada dereceye girenlere toplam 30 bin TL ödül verilecek. Ön elemeler aralık ayında yapılacak..
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın