KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2026 Pazar

Bir yılda bin 317 işçi öldü

1 Mayıs dolasıyla basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Bingöl Şubesi Başkanı Metin Kılıç; “Ülkemizde artan işçi ölümleri iktidarın emeğe yaklaşımını göstermesi açısından önemlidir. 2015 yılı rakamlarına göre resmiyete yansımış Bin 317 işçi ölümü gerçekleşmiştir” dedi.

Bir yılda bin 317 işçi öldü
02 MAYIS 2016 PAZARTESİ 02:21
0
2346
0
AA aa

Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, 1 Mayıs İşçi Bayramı'ndan dolayı kitlesel basın açıklaması yaptı.

Dörtyol Saat Kulesi önünde düzenlenen etkinlikte basın metnini okuyan Eğitim-Sen Bingöl Şubesi Başkanı Metin Kılıç, 2015 yılında Bin 317 işçi ölümü gerçekleştiğini söyledi.

Kılıç, “Ülkemizde artan işçi ölümleri iktidarın emeğe yaklaşımını göstermesi açısından önemlidir.2015 yılı rakamlarına göre resmiyete yansımış 1317 işçi ölümü gerçekleşmiştir. Bu ölümlerin en acısı ve topluma yansıyanı Soma Katliamıdır. Bizler olayın olduğu dönemde devletin bu işten sorumlu olduğunu söylediğimizde gerek hükümet gerekse borazanları tarafından olmadık eleştirilere tabi tutulduk. Fakat gelinen noktada Somada yaşanan katliamın sorumluları birer birer beraat etmekte bunun yerine eşini, çocuğunu veya kardeşini kaybetmiş emekçi yakınları çeşitli bahanelerle yargılanmaktadır. İşçinin emekçinin tarafında olması gereken devlet veya hukuk, emperyalist ve para babalarını tercih ederek soma olayı ile bir kez daha niyetini ortaya koymuştur. Her gün Televizyon veya haber sitelerinde işçi ölümlerini görüyor ve gördüğümüzle kalıyoruz. Ülkede devam eden savaş ortamında bile 2015 yılı kadar ölümler olmamıştır. Ülkenin nüfus ve insan kaynağı bu kadar heba olurken gözü kör kulağı sağır olmuş bir anlayış ile karşı karşıya olduğumuz aşikârdır” dedi.

Sosyal ve siyasal hayatta baskıların devam ederken, yaşanan savaşların en fazla emek üreten insanları etkilediğini kaydeden Kılıç, şunları söyledi: “2011 yılında başlayan Emperyalist Suriye savaşına bakalım. Bugün ülkemizde dilenci durumunda olan mültecilerin yüzde 90 ı emekçidir. İktidarların anacak günübirlik yaşamlarına izin verdiği bu mülteciler bu çatışma ve savaş ortamlarında ne korunabilmekte ne de hayatlarını devam ettirebilmektedir. Ülkemizde yaşanan çatışmalarda başından bu yana uyarmaktayız. Bu savaş, iktidarın savaşıdır. Halklar bu savaşa hayır demekte ancak iktidar bütün gücüyle halkların emekçilerin işçilerin bu isteklerini bastırmakta ve bu barış sesini kesmektedir.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın