KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

Bir yılda 30 bin tutuklama

Bingöl valisi ali mantı'nın da katıldığı programda konuşan içişleri bakan süleyman soylu; bir yılda terör örgütlerine gerçekleştirilen operasyonlarda 30 bine yakın kişi tutuklandı dedi.

Bir yılda 30 bin tutuklama
12 EKİM 2017 PERŞEMBE 04:36
0
2363
0
AA aa

İçişleri Bakanı Soylu, Bingöl Valisi Ali Mantı'nın davet edildiği Gölbaşı Vali Galip Demirel Vilayetler Evi'nde gerçekleştirilen ‘2017 Valiler Buluşması' programına katıldı.

Burada valilere seslenen Soylu, Türkiye'nin PKK, KCK, PYD, FETÖ ve DEAŞ'ten oluşan terör cephesi ile sıkı bir mücadele halinde olduğunu belirterek, bu terör örgütlerinin hapsinin aynı kurmay akıldan beslendiğini vurguladı. Son 1 yılda terör örgütlerine yönelik 68 bin 464 operasyon gerçekleştirildiğini bildiren Soylu, “Bunların 40 bin 215'i PKK, 25 bin 818'i FETÖ'ye yönelik operasyonlardır. Kalanı DEAŞ ve aşırı sol terör örgütlerine yönelik olarak gerçekleştirilmiştir. Bu operasyonlar neticesinde 30 bin 167 kişi tutuklanmış, 2 bin 242 terörist etkisiz hale getirilmiş, bin 488 sığınak ve barınma imha edilmiş, 515 terör eylemi de gerçekleşmeden engellenmiştir. Bu yeni yaklaşım neticesinde alınan tedbirlerle 2016 yılına göre sabotaj, kundaklama türü eylemlerde yüzde 64, yol kesme eylemlerinde yüzde 84, yağma eylemlerinde yüzde 45, adam kaçırma eylemlerinde yüzde 70 oranında bir azalma elde edilmiştir. Bu mücadele konseptimizin önemli bir ayağı da savunma sanayimizin millileşmesi, yerli üretim araç gereç kullanımı, özellikle yerli malı İHA, İKU ve SİHA'ların kullanımı olmuştur. Bu araçlarla yaptığımız operasyonlarda bugüne kadar hiç şehit vermedik. Elbette ki bundan rahatsız olanlar var ama şimdi o tartışmaya girmeyeceğim. Terörle mücadelemiz bu araçlarla resmen yepyeni bir ivme kazanmıştır. Eskiden paramızla satın alamadığımız, alsak bile tamirini yaptıramadığımız bu araçları şimdi bizim mühendislerimiz, bizim evlatlarımız imal etmekte ve yönetmektedirler” diye konuştu.

“EKİM AYININ BAŞINA KADAR 11 BİN 321 SAATLİK UÇUŞ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Bu tür araçların aylık uçuş saatlerini 170 saatten 2 bin 442 saate çıkardıklarını vurgulayan Soylu, “Ekim ayının başına kadar 11 bin 321 saatlik uçuş gerçekleştirdik. Bu olmasaydı biz ne yapacaktık. Ya İsrail'e yalvaracaktık ya Amerika'nın modası geçmiş insansız hava araçlarına yalvaracaktık ya da iki elimizi bacaklarımızın arasına koyup teröristlerin acaba nerede olduğunu düşünmeye çalışacak ve evlatlarımızın göğüs göğse muharebesinde ‘Allah'ım onlara bir zeval verme, bir zayiat verme' diye dualar içerisinde olacaktık. Aynı dönemde bu araçlarla gerçekleştirilen operasyonlarda 294 terörist ölü olarak ele geçirilmiş, 132 sığınak ve barınak etkisiz hale getirilmiştir” şeklinde konuştu.

“101 BELEDİYEYE GÖREVLENDİRME YAPILMIŞTIR”

Soylu, terörle mücadele önemli bir sorun olan el yapımı patlayıcılar (EYP) ile ilgili ciddi bir çalışma içinde olduklarını kaydederek, bu noktada 23 ilde valiler başkanlığında EYP komisyonu kurulduğunu dile getirdi. Soylu, terör örgütleriyle iş birliği içinde olduğu tespit edilen belediyelere görevlendirme yaptıklarını da ifade ederek, “Bu kapsamda bugüne kadar 8'i FETÖ, 93'ü PKK ile iltisaklı olduğu tespit edilen toplam 101 belediyeye görevlendirme yapılmıştır. O günden sonra terör eylemlerine araç gereç temini eden, dağdaki örgüt üyelerine para, yiyecek, içecek ve yaşam malzemesi ile en önemlisi eleman temin etmeyi görev edinmiş bu belediyeler örgüt tahakkümünden kurtarılmış ve halka hizmet üretir hale getirilmiştir” dedi.

Soylu, “Teknoloji alanında önemli bir yatırımımızda 112 Acil Çağrı Merkezi projemizdir. Esasen bir hükümet programı olup, bakanlığımız tarafından yürütülen çok önemli bir projedir. Halen 24 ilde hizmet vermektedir. Bu bize yetmez. Bakanlığa geldiğimiz günden beri bunun hızlanması için her yaptığımız toplantıda bunu hızlandırmak ve bunu sonuçlandırmak bizim en önemli önceliklerimizden birisidir diye söyledim. Olduğu yerlerin bize katkısı çok yüksektir. Halen 24 ilde hizmet vermekte olan 112 Acil Çağrı Merkezlerimizin sayısının 2018 sonu itibariyle 81 olması ve her ilimizde faaliyete geçmesi hedeflenmektedir. Projeye şu ana kadar harcanan miktar 489 milyon 843 bin TL'dir” ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
22.10.2026
19:09
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gıda Dedektifi' projesi başlıyor
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü kapsamında öğrencilerle etkinlik düzenledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, 2026-2027 eğitim öğretim yılında 6 pilot okulda öğrencilere gıda güvenliği eğitimi verilecek.
22.10.2026
18:02
Sonbahar meyvesi Bingöl`de ilgi odağı oldu
Sonbahar meyvesi Bingöl'de ilgi odağı oldu
Sonbaharın sevilen meyvelerinden alıç, Bingöl'de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Özellikle iri taneli alıçlar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
22.10.2026
13:33
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, coğrafi işaret tescilli Burma Kadayıfı'nın üretim kalitesini korumak, genç ustalar yetiştirmek ve sektörde iş birliğini güçlendirmek amacıyla üreticilerle bir araya geldi. Toplantıda kooperatifleşme, mesleki eğitim ve yeni pazarlara açılma konuları ele alındı.
22.10.2026
13:07
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl'ün arıcılık kültürünü ve meşhur balını tanıtmak amacıyla düzenlenen 9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği, 23 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Saat 09.00'da başlayıp 20.00'ye kadar sürecek etkinlikte bal yarışmasından arıcılık fuarına, bal yeme yarışmasından türkü gecesine kadar birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacak.
22.10.2026
12:09
AK Gençlik`ten liseler arası futbol turnuvası
AK Gençlik'ten liseler arası futbol turnuvası
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Liseler Arası Futbol Turnuvası, Murat Halı Saha'da oynanan açılış maçıyla başladı. Turnuvada gençlerin sportif faaliyetlere katılımının artırılması, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın