KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ekim 2026 Cumartesi

Bir oğlu dağda diğerini pkk kaçırdı

Diyarbakır Bingöl karayolunda 2 gün önce gece yol kesen PKK’lılar izin dönüşü yapan 3 askeri yanlarına alarak kayıplara karışmıştı. Kaçırılan ailelerden Çeçan ailesi Muzlum-Der’e gelerek açıklama yaparken, bir oğlunun dağda diğer oğlu ise PKK tarafından kaçırıldığını belirten anne Fatma Çeçan gözyaşlarına hâkim olamadı.

Bir oğlu dağda diğerini pkk kaçırdı
09 AĞUSTOS 2012 PERŞEMBE 08:39
0
2846
0
AA aa

 Diyarbakır Bingöl karayolunda 2 gün önce yol kesen PKK'lı teröristler izin dönüşünde bulunan askerlerden Hadi Gizli, Ramazan Başaran ve Reşat Çeçan'ı yanlarına alarak gözden kayboldu.

Kaçırılan askerlerle ilgili kırsalda operasyonlar aralıksız olarak devam ederken, Çeçan ailesi ise Mazlum-Der Diyarbakır şubesine gelerek açıklama yaptı.

Açıklama öncesi Kürtçe ağıtlar yakan anne Fatma Çeçan, gözyaşlarına hakim olamadı. Konuyla ilgili açıklama yapan Mazlum-Der Diyarbakır Şube Sekreteri Nurettin Bozkurt, operasyonların durması ve PKK'nın eylemlerine son vermesi gerektiğini ifade ederek: “Savaş için harcanan güç ve çabanın barışa sarf edilmesini istiyoruz. Barışa bir nebze olsun katkı sağlaması için de en son dün alı konulan 3 asker dâhil olmaz üzere PKK tarafından alıkonulan herkesin serbest bırakılmasını talep ediyoruz” dedi.

PKK tarafından kaçırılan Er Reşat Çeçan'ın bir abisinin de PKK'nın dağ kadrosunda olduğu öğrenilirken, anne Fatma Çeçan ise ağlayarak: “Oğlumun sağ salim gelmesini istiyorum. Ramazan ayıdır, barış ayıdır, barış olsun. Biz barış istiyoruz, oğlum sağ salim gelsin istiyoruz. 48 saattir oğlumdan haber alamıyorum” diyerek feryat etti.

Oğlu kaçırılan Cemal Çeçan ise: “Benim zaten ciğerim yanmış. Ben Başbakan'a, Cumhurbaşkanı'na, Genelkurmay Başkanı'na sesleniyorum, bana bir haber verin. 48 saattir ben sağdan soldan haber alıyorum, kimse bize bir haber vermiyor. Biz istemiyoruz, ne gerilla ölsün ne asker ölsün. Her ikisinin de anasının ağlamasını istemiyoruz. Biz barış olsun istiyoruz” dedi.

Reşat Çeçan'ın Kastamonu'da acemi birliğini bitirdikten sonra 7 günlük izne geldiği ve usta birliğine teslim olmak amacıyla Trabzon'a gitmek için yola çıktığı öğrenildi. Çeçan ailesinin 4 erkek 3 kız olmak üzere 7 çocuğunun olduğu belirtildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.10.2026
14:11
Bingöl`de doğal gazda kritik sınır! Bu sınırı aşan ne ödeyecek?
Bingöl'de doğal gazda kritik sınır! Bu sınırı aşan ne ödeyecek?
Bingöl'de konut aboneleri için kasım ayı doğal gaz tüketim limiti 306,08 metreküp olarak belirlendi. Sınırın altında kalanlar Kademe-1, aşanlar ise o ayki tüketimlerinin tamamı için Kademe-2 tarifesine tabi olacak. Peki, 300 metreküp tüketenle 310 metreküp tüketenin hesabı nasıl değişecek? Kimler uygulamadan muaf tutulacak?
30.10.2026
14:10
Trafikte yeni dönem başlıyor! 2027`de 115 milyon denetim, 300 özel uygulama yapılacak
Trafikte yeni dönem başlıyor! 2027'de 115 milyon denetim, 300 özel uygulama yapılacak
Radarı görünce hız kesmek artık yeterli olmayacak. 2027 yılında trafik denetimlerinin kapsamı genişletilecek. Jandarma ve polis bölgelerinde toplam 115 milyon araç ve sürücü denetimi yapılması, 44 ortalama hız ihlal tespit sisteminin kullanılması ve 300 özel denetim gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
30.10.2026
14:08
Bingöl`de bulut denizi! Dağlar bulutların arasında kayboldu
Bingöl'de bulut denizi! Dağlar bulutların arasında kayboldu
Bingöl'de kartpostallık görüntüler oluşturan bulut örtüsü, dağları, vadileri ve yerleşim alanlarını sardı. Eşsiz manzara, dron ile havadan görüntülendi.
30.10.2026
14:07
Bingöl`de Alzheimer Hastası Yaşlı Adam 4 Gündür Kayıp
Bingöl'de Alzheimer Hastası Yaşlı Adam 4 Gündür Kayıp
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Alzheimer hastasında 4 gündür haber alınamıyor.
29.10.2026
17:20
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
2017 yılı öncesine ait Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının silinmesini öngören düzenlemeyle yaklaşık 1,4 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. Düzenleme kapsamında 3 milyar liralık borç yükünün ortadan kaldırılması hedefleniyor.
29.10.2026
17:00
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Soğukçeşme mevkiinde kontrolden çıkarak yol kenarındaki ağaçlara çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın