KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Kasım 2025 Pazar
°C

Bir kötü haber daha!

Henüz 3 hafta önce 170 TL'den 500 TL'ye çıkarılan cep telefonu kayıt harcı, 4 hafta sonra ikinci kez artacak. Yurtdışından yolcu beraberinde telefon getirenler, yılbaşından itibaren 618,65 TL ödeyecek.

Bir kötü haber daha!
30 KASIM 2018 CUMA 19:44
1
2258
3
AA aa

Yurtdışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarından alınan kayıt harcına yeni zam geliyor. 9 Kasım'da yürürlüğe giren düzenlemeyle harç tutarı, 170.7 TL'den 500 TL'ye çıkarılmıştı. Habertürk'ten Necdet Çalışkan'ın haberine göre yılbaşında bu tutar 118.65 TL daha artacak.

Bugün yayımlanan Resmi Gazete ile birlikte 2019 yılında vergi, harç ve cezalardaki yeniden değerleme oranı da belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın hazırladığı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'ne göre bu yıl için yeniden değerleme oranı, yüzde 23.73 olarak belirlendi.

Belirlenen bu oran 2019 yılında uygulanacak olan vergi, harç ve cezalardaki artışa da esas teşkil edecek. Bu kapsamda IMEI kayıt harcı olarak da bilinen “Yolcu Beraberinde Getirilen Telefon Kullanım Harcı” da yeniden değerleme oranında artırılacak.

7 YILDA 6 KAT ARTTI

Böylece bu ayın başında 170,7 TL'den 500 TL'ye yükseltilen telefon harcı da yüzde 23.73 oranında zamlanacak. 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren yurtdışından yolcu beraberinde getirilen telefonlardan alınan harç tutarı da 118,65 TL daha artarak, 618.65 TL'ye çıkarılacak. Artan bu tutar, özellikle Apple'ın iPhone modellerini ABD'den alıp, Türkiye'de kullanmak isteyenleri olumsuz etkileyecek.

Türkiye'de yurtdışından getirilen cep telefonları için 2012 yılının ikinci yarısında yürürlüğe giren kayıt harcı, 7 yılda 6 kat artmış olacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33921)
01 Aralık 2018 Cumartesi 09:00
saray sağolsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33907)
01 Aralık 2018 Cumartesi 06:52
Arttırın arttırın , bin tl yapın ,vicdanını yitirmiş efendiler..sizede kalmaz bu saltanatlık
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33891)
30 Kasım 2018 Cuma 22:09
Artsın tabiki ÖTV vergisi aldığı ve KDV aldığı firmaların günahı ne...
14.11.2025
15:09
Bingöl`de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
14.11.2025
12:58
Bingöl`de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl'de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 350 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini ve 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.11.2025
12:02
Bingöl`de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
14.11.2025
11:25
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
Hangi sınav ne zaman? ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu.
14.11.2025
11:20
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Kış lastiği uygulaması bu yıl iki hafta erkene çekilerek 15 Kasım'da başlayacak. Yeni düzenlemeyle, ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 15 Nisan'a kadar sürecek. Şehirlerarası yollarda yolcu ve yük taşımacılığı yapan otobüs, kamyon, minibüs, çekici, tanker ve hafif ticari araçlar bu kapsama giriyor. Peki kurala uymayanlara ne kadar ceza kesilecek? Kış lastiğinin ne gibi faydaları var? İşte detaylar...
13.11.2025
15:24
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı. Operasyonda metamfetamin, sentetik ecza, hassas terazi, döviz ve TL cinsinden para ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın