KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

Bir ailenin hayali gerçek oldu

Yaklaşık 20 yıldır Kanada'da yaşayan Bingöllü iş adamı Fesih Zeki Mert'in inşa ettiği Niagara Bingöl Yaşam Evleri projesi kapsamında 156 metrekarelik 2+1 daire çekilişle hediye edildi. Çekilişin talihlisi, eşi serbest meslek sahibi olan 5 çocuk annesi Zehra Yıldız oldu.

Bir ailenin hayali gerçek oldu
25 EYLÜL 2022 PAZAR 21:30
14
5809
4
AA aa

Kanada'nın en başarılı ilk 50 şirketinden biri olan Van Horne Construction'un Yönetim Kurulu Başkanı Bingöllü Fesih Zeki Mert, memleketi Bingöl'de de konut alanında yatırımlarına start verdi. İlk olarak Niagara Bingöl Yaşam Evleri Projesini hayata geçiren Mert, kamelyalarla donatılan terası, geniş sosyal alanları, akıllı ev sistemleri ve daha birçok önemli özelliği barındıran projenin açılış programı kapsamında 1 adet 156 metrekarelik 2+1 daireyi de çekilişle hediye etti.

23 BİN 700 KİŞİ ÇEKİLİŞE KATILDI

24 Eylül 2022 Cumartesi İnalı Mahallesi'ndeki adresinde gerçekleştirilen program öncesi, hiçbir ücret ödemeden ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinde alana gelip kuponlarını alarak akşam saatlerini beklemeye başladı. Yaşanan yoğunluk nedeniyle polis ekipleri bölgede tedbir alırken, zabıta ekipleri de destek verdiler. Saat 17.00'da başlayan program için alanda bekleyen binlerce vatandaş, örnek daireleri de gezerek projenin detaylarıyla ilgili bilgi edindiler.

MERT: “BU BİR SOSYAL SORUMLULUKTUR”

Yurt içinden ve yerelden yaklaşık 30 gazetecinin takip ettiği programın açılış konuşmasını yapan İş İnsanı Fesih Zeki Mert, böylesi bir hediyeyi vermekten büyük mutluluk duyduğunu ve en ihtiyaç sahibi birine çıkmasını ümit ettiğini söyledi.

Mert: “Bir dairemiz inşallah Bingöl'de ihtiyaç sahibi bir ailemize vereceğiz. Bu arkadaşa huzurunuzda bedelsiz satış sözleşmesini ve anahtarını vereceğiz. İlk iş günü olan Pazartesi günü de tapusunu vereceğiz. Bu son olmayacak. İnşallah bundan sonrada her 3 ayda bir Türkiye'de böyle sosyal sorumluluk projelerimize devam edeceğiz. Kanada'da kazandığımız paranın yüzde 15'ini sosyal sorumluluk projelerine harcıyoruz. Burada da inşallah yüzde 20'sini bu tür projelere harcayacağız” dedi.

ARIKAN: “KUR'AN KURSU VE TAZİYE EVİNİ DE AÇACAĞIZ”

Programda bir konuşma takdiminde bulunan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ise, Bingöl'ü yeniden inşa etme adına gösterdikleri gayretin yoğun şekilde sürdüğünü ifade etti ve gerek yollar, gerek çevre düzenlemesi ve diğer önemli yatırımların aralıksız devam edeceğinin altını çizdi.

Bingöl'e vizyon katan projeler için planlamalarının sürdüğünü aktaran Başkan Arıkan; “Hizmetlerimiz devam edecek. Bugün de burada bir güzel projenin açılışı için bulunuyoruz. Başarılı bir iş olmuş. Bu anlamda Fesih Zeki Mert Bey'i kutluyor, başarılarının ve ilimize katma değer sağlayacak projelerinin devamını diliyorum. Bugün bir ev hediye edecek olan Zeki Bey kardeşimiz, Kültür Mahallesi'nde Bayan taziye evi ve 4-6 yaş gurubu çocuklarımız için Kur'an Kursu yaptırdı. İnşallah yakın zamanda onun da açılışını gerçekleştireceğiz. Çekilişin hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçenleri bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

AÇILIŞTA ŞEFFAF KUTULAR KULLANILDI

Gün boyu şeffaf kurulara atılan kuponlar, daha sonra güvenle sahneye getirildi ve halkın ve kameraların önünde önce tek kutuya aktarıldı. İki ayrı çocuk tarafından karıştırılan kuponlar, daha sonra Ankara'dan gelen bir bayan gazeteci tarafından üçüncü kez karıştırılıp çekildi.

Günlerdir beklenen çekilişin sonunda 23 Bin 700 kişi arasında talihli kişi 48 yaşındaki Zehra Yıldız oldu.

“BANA MI ÇIKAR DİYEREK GİDECEKTİM AMA BEKLEDİM”

Çekiliş sonucunun açıklanmasının ardından 156 metrekarelik 2+1 dairenin sahibi olduğunu öğrenen ve sahneye gelen, eşi serbest meslek sahibi, 5 çocuk annesi 48 yaşındaki Zehra Yıldız, heyecandan konuşmakta güçlük çekti.

Telefonla eşine haber veren ama bir türlü inandıramayan Zehra Yıldız, teşekkür ettiği Fesih Zeki Mert ile imzaladıkları sözleşmenin akabinde evin anahtarını Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'dan aldı.

Anahtar tesliminden sonra evin açılış kurdelesi de kesilip ev gezilerek teslimat tamamlandı. Tapunun ise Pazartesi günü teslim edileceği belirtildi.

Evin kendisine çıkmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Zehra Yıldız: “Onca insanın arasında bana mı çıkacak sanki diye düşünüyordum ve bir ara eve dönmeyi düşündüm ama yine vazgeçtim. Benim nasibimmiş demek. Çok muyluyum. Bir ev hayalim vardı, o da gerçek oldu. Rabbime şükürler olsun. Rabbim, Fesih Zeki Mert Bey'den de razı olsun” sözleriyle duygu ve düşüncelerini paylaştı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95611)
26 Eylül 2022 Pazartesi 11:53
Erdal Arıkan, şehrin sorunlarına çözüm bulmak yerine açılışlarla katılıyor. Geçen zaman geri gelmiyor. Kalan sürede de değişen bir şey olmayacak ve olan gelecek kuşaklara kaliteli bir şehir kalmayacaktır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95602)
26 Eylül 2022 Pazartesi 09:09
Piyangoyu devlet medya desteği ile meşrulaştırıyorlar bunun vebali hepinize yeter ayıptır günahtır
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95593)
25 Eylül 2022 Pazar 22:10
Binlerce insanda hayal kırıklığına uğradı utanın yetkililer utanın yazıklar olsun. İnsanlar kira ödeyemiyor yetkililer ise sadece bakıyor öylece
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95592)
25 Eylül 2022 Pazar 22:00
Ins ihtiyac sahibi biridir. Zenginse boss
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın