KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Bingöl'ün imajı üretim ve yatırımla değişir

Kurban Bayramı öncesinde Bingöl'deki üretim tesislerini dolaşan milletvekilleri, yaşanan sıkıntıları yerinde gördüler.

Bingöl`ün imajı üretim ve yatırımla değişir
24 ARALIK 2007 PAZARTESİ 10:25
0
2459
0
AA aa
Bingöl'ün imajının üretim ve yatırımla değişebileceğini vurgulayan vekiller, önümüzdeki günlerde işadamlarıyla bir araya gelerek Bingöl'e yatırım yapmaları çağrısında bulunacaklarını söylediler
Bayram öncesi Bingöl'deki üretim tesislerini dolaşarak sıkıntıları yerinde gören AK parti Bingöl Milletvekilleri Cevdet Yılmaz, Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu, üretim ve yatırımın önemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundular. İncelemelerin sebebini, ‘yatırımcıya destek olma ve altyapı sorunlarını giderme' olarak açıklayan vekiller, bu konuda girişimlerin bulunduğunu ifade ettiler. BİNKOK Kömür Fabrikası, Bingöl Süt Fabrikası, Yem Süt Fabrikası ve Arıcılar Birliği Tesisi'ndeki incelemelerde işletme sahipleriyle bilgi alışverişinde bulunan vekiller, üretim kapasitesinin arttırılması yönündeki taleplerini dile getirdiler.
İncelemelerde sırasında sıkıntılarını aktaran işletmeciler, bir takım taleplerde de bulundular.
Firma sahipleri, Bingöl'de özel banka şubesi istiyor
İlk olarak Genç olundaki BİNKOK Kömür Fabrikası'nda inceleme yapan vekiller, fabrika sahibi Yılmaz Aslan'dan yaşanan sıkıntılar, yeni yatırımlar ve üretim konusundaki çalışmalar hakkında bilgi aldı. 24 bin ton üretim kapasitesine sahip, 10 kişinin istihdam ettiği ve üretilen kömürlerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine ihracatın yapıldığı BİNKOK Kömür Fabrikası'nın sahibi Aslan, Bingöl'de özel bir banka şubesinin olmaması nedeniyle büyük bir sıkıntı yaşadıklarını belirterek, batıdaki illere ihracatın yapılması için özel banka şubelerinin olması gerektiğini vurguladı. Bingöl'de Kalekim (fayans ve kalebodur taşlarının işinde kullanılan yapıştırıcı ) fabrikası kurulması projesinin hazırlığında olduğunu söyleyen Aslan: “Her türlü imkan var. Bu işin ham maddesi olan ‘Kum', en büyük avantajımız olacak. Genç ilçesi Murat Nehri yatağında bol miktarda kum var. Bu imkanlar varken, bizlerde bu imkanlardan faydalanarak yeni yatırımlar yapmalıyız. Bu konuda siz değerli milletvekillerimizin desteğine ihtiyacımız var. Bingöl'de bir değil daha fazla fabrika olması gerekir. Fabrika sayısı artıkça işsizlik sorunu da o kadar çok azalır” dedi.
Yılmaz: “İmajımız, üretim ve yatırımla değişir”
Aslan'ın bu açıklamaların ardından Milletvekili Cevdet Yılmaz da, ‘bu işler özün ağ kurmakla başlar' diyerek: “Ne kadar çok ağınız olursa, o kadar çok dışarıya açılma imkanınız olur. Bingöl'de 10 kişinin bu tür üretime yönelik faaliyet yaptığını düşünürsek, büyük bir sorun ortadan kalmış olacağını görmüş oluruz. Bizler tüketime alışmışız. Nerdeyse üretimi unutmuşuz. Bingöl'de çok sayıda müteahhit var, onlar bile bugüne kadar bir araya gelip bir dernek bile kuramamışlar. Bu işler bir kişiyle olmaz, birlikte hareket etmek lazım. Bingöl'ün imajı, üretim ve yatırımla değişir. Bingöl'deki iş adamlarıyla bir araya gelip yeni projeler için görüşmek istiyoruz. Bir şekilde üretimi artırmalıyız” diye konuştu.
Coşkun: “İşadamlarıyla bir araya gelmeliyiz”
Bugüne kadar hep aynı sıkıntıların yaşandığına işaret eden Milletvekili Yusuf Coşkun ise, en kısa zamanda Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı'ndan işadamlarının ve müteahhitlerin listesini alıp bir toplantı yapmak istediklerini açıkladı. Sesiz kalmakla sorunların çözülemeyeceğini vurgulayan Coşkun: “Bizim üzerimize ne düşerse bizler 3 vekil olarak yapmaya hazırız. Bingöl ve Ankara'da, Sayın Valimiz başkanlığında bir toplantı düzenleyip işadamlarımızla bir araya gelip, sorunların çözümü ve yatırım konularını ele almayı planlıyoruz. Yatırımcı kuruluşları Bingöl'e davet edeceğiz. Onlar Bingöl'e gelsin, bizlerde onlara destek olalım. Yeter ki Bingöl'deki istihdamı artıralım” şeklinde konuştu.
Ataoğlu: “Birlikte hareket etmeliyiz”
Bingöl'de yatırımın sağlanabilmesi ve üretim tesisi sayısını arttırabilmek için birlikte hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Milletvekili Kazım Ataoğlu, kalkınmanın sadece milletvekilleriyle olamayacağını söyledi ve ekledi: “Artık devlet yatırım yapmıyor. Çevre illere bakıldığında göreceğiz ki, herkes kendi memleketinde yatırım yapıyor. Bizler, sadece altyapı sorununun çözümünde etkili olabiliriz. Yatırımı yapacak olanlar, işadamlarımızdır. Bingöllü işadamlarımızı, memleketlerine yatırım yapmaya ve insanlarına faydalı olmaya çağırıyoruz. Birlikte hareket edildiği taktirde sorunları kısa sürede aşacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Ataoğlu, tek bir amaçlarının olduğunun altını çizerek, birlikte hareket edip, Bingöl'e hak ettiği hizmeti vermenin uğraşı içinde olduklarını sözlerine ekledi.
Sarı: “Süt bulamıyoruz”
Kömür fabrikasının ardından Genç ilçesinde faaliyet gösteren ‘Bingöl Süt Fabrikası'nda inceleme yapan vekiller, tesis sahibi Ramazan Sarı ile görüştüler. İşletme olarak en büyük sıkıntılarının, hayvancılığın yaygın olduğu söylenen Bingöl'de yeterince süt bulamamak olduğunu dile getiren Sarı,  bürokratik engellerden de yakındı.
20 bin ton üretim kapasitesine sahip tesiste sadece 5 ton üretim yapabildiklerine dikkat çeken Sarı: “Süt ürünleri mamulleri ile ilgili ihaleler yapılıyor ve bu ihalelerde en düşük kırımı atmama rağmen ihaleyi en yüksek kırımı atan alıyor. Hayvancılık memleketi olmasına rağmen süt bulmakta büyük sıkıntı yaşıyoruz. Devletin yanlış politikaları yüzünden hayvancılık bitme noktasına geldi” sözleriyle sıkıntılarını dile getirdi.
Milletvekilleri ise bu sıkıntıların farkında olduklarını ifade ederek, birlikte bu sıkıntıları aşacaklarını söylediler.
Beyoğlu: “En büyük sorun bürokrasidir”
Süt fabrikasında yapılan incelemelerin ardından Düzağaç'taki Bingöl Yem Süt Fabrikası'nda inceleme yapan vekiller, işletme sahibi Bayram Beyoğlu ile görüştüler. Görüşme esnasında sıkıntılarını dile getiren Beyoğlu, en büyük sorunun bürokrasi sorunu olduğuna değindi.
‘İşi bilmeyenler yüzünden bir evrak aylarca bekletiliyor' diyen Beyoğlu: “Kendi imkânlarımızla burada hizmet yapmaya çalışıyoruz. 30 yıllık bir fabrika olmasına rağmen yeterli ilgiyi göremiyoruz. Bizler bu fabrikayı ayakta tutmak için tüm imkânlarımızı kullanıyoruz. Kurumlarda bir evrak işimiz oluyor ve o ilgili kurumda işi bilmeyen personel yüzünden evraklarımız aylarca bekletiliyor. Bu sorunları aşmak istiyoruz. Bingöl'de iş sezonunda sadece 3 ay süt bulabiliyoruz. Hayvancılık sektörünün yeniden canlandırılması gerekir” dedi.
Vekiller, sıkıntıların aşılması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını ve yatırıma yönelik tesislerin işlerini daha hızlı yürütebilmeleri için gerekli olanakları oluşturacaklarını belirttiler.
Vekiller, son olarak Bingöl Arıcılar Birliği Tesisi'ni ziyaret ederek Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Yaşa'dan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.



BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın