KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

Bingöllü Doktor Ankara'da Umut Oldu

Aylar süren ağrılar ve geciken tanının ardından Ankara'da ameliyat olan Çiğdem Dursun Varol, Bingöllü hemşehrimiz Op. Dr. Mehmet Ali Çaparlar'ın başarılı operasyonuyla sağlığına kavuştu. Çaparlar'a teşekkür ederek tedavi sürecindeki ilgi ve güven için memnuniyetini dile getiren Varol, tavsiyelerini de paylaştı.

Bingöllü Doktor Ankara`da Umut Oldu
09 ARALIK 2025 SALI 03:19
19
4302
5
AA aa

Yakalandığı kolon kanseri nedeniyle uzun süredir çeşitli şehirlerdeki hastanelerde şifa arayan Bingöllü Çiğdem Dursun Varol, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Onkoloji Kliniği Bölümünde görev yapan Bingöllü hemşehrimiz Op. Dr. Mehmet Ali Çaparlar tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyon sayesinde sağlığına kavuştu. Yaşadığı zorlu süreci anlatan Varol, hem mesleki birikimi hem de insani yaklaşımıyla kendisine büyük güven verdiğini söylediği Çaparlar'a teşekkür ederek, benzer rahatsızlıkları yaşayan Bingöllülere gönül rahatlığıyla tavsiyede bulundu.

“Her gittiğim yerde başka bir şey söylediler”

Varol, 31 Temmuz 2025 sabahında şiddetli karın ağrısı nedeniyle Bingöl Devlet Hastanesi'ne başvurduğunu, yapılan tetkiklerde belirgin bir bulguya rastlanmadığı için uzun süre tanı konulamadığını ifade etti.

Ağrıları devam eden Varol, sonraki günlerde yeniden hastaneye başvurduğunu, farklı bölüm ve uzmanlarda yapılan kontroller neticesinde durumunun netleşmediğini belirtti.

Sürecin devamında Elâzığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde muayene olduğunu, verilen tedavilere rağmen şikâyetlerinin sürdüğünü söyleyen Varol, kesin tanının kolonoskopi sonucunda ortaya çıktığını aktardı. Alınan biyopsiyle kötü huylu tümör tespit edildi.

Varol: “Her gittiğim doktor farklı bir şey söyledi. Net bir açıklama olmadığı için ameliyattan da çekiniyordum. Günlük hayatım etkilenmeye, şikâyetlerim artmaya başladı.” diye konuştu.

“İlk görüşmede bile güven verdi”

Tanı sonrası farklı merkezlerde doktor arayışına giren Varol, yaşadığı süreçten dolayı Bingöl'de ameliyat olmama kararı aldığını, bu nedenle Ankara'da alanında uzman bir hekim aradığını dile getirdi.

Ankara'da tavsiye edilen bir doktorda muayene olduğunu, ameliyatını da bu doktorda olmayı planladığını ancak Gazze hassasiyetine dokunan bir manzara nedeniyle buradaki tedaviden vazgeçtiğini anlatan Varol, bu aşamada bir yakınının tavsiyesi üzerine Bingöllü Op. Dr. Mehmet Ali Çaparlar ile iletişime geçtiğini belirtti.

Varol: “Daha ilk görüşmede inanılmaz bir açıklıkla her şeyi anlattı. Neden bu rahatsızlığı yaşadığımı, ameliyatın neden gerekli olduğunu ve sürecin nasıl geçeceğini tane tane izah etti. İlk defa kendimi bu kadar güvende hissettim.” sözleriyle o anı ifade etti.

“İlgileri ve güler yüzleri bana güç verdi”

Varol, Dr. Çaparlar'ın kendisine hızlı şekilde dönüş yaptığını ve süreci titizlikle takip ettiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Doktor Bey, ilk görüşmemizde beni hemen hastaneye davet etti. Tüm tetkikler kısa sürede tamamlandı ve ameliyatım iki hafta içinde gerçekleştirildi. Kendisi ve ekibi çok ilgiliydi, her sorumuza sabırla yanıt verdiler.”

“Korktuğum her şey boşa çıktı”

Doktor Çaparlar'ın gerçekleştirdiği operasyonun son derece başarılı geçtiğini açıklayan Varol, ameliyat sürecini şu sözlerle anlattı:

“Açıkçası çok tedirgindim ama ameliyat düşündüğümden çok daha rahat geçti. Uyandığımda ağrılarım kontrol altındaydı, doktorum sürekli yanımdaydı. Aileme de anlık bilgilendirmeler yapıldı. Korktuğum her şey boşa çıktı. Ameliyatım başarılı geçti, şu an iyileşme sürecindeyim ve kemoterapi sürecim devam edecek. Doktoruma her ulaştığımda aynı ilgi ve samimiyetle cevap veriyor.”

“Sanki yıllardır taşıdığım yük kalktı”

Operasyonun ardından beklenenden daha hızlı toparlandığını söyleyen Çiğdem Dursun Varol, bu sürecin aynı zamanda psikolojik bir rahatlama da sağladığını vurguladı:

“Yıllardır çektiğim sorunlardan kurtulmuş gibiyim. İlk haftadan itibaren toparlandım. Kontrollerimde Mehmet Ali Hoca her ayrıntıya dikkat etti, hiç yalnız bırakmadı. Sanki üzerimden yıllardır taşıdığım bir yük kalktı.”

“Hastayla iletişimi mükemmel”

Varol, doktorun yalnızca uzmanlık açısından değil, hasta iletişimi bakımından da örnek bir yaklaşım sergilediğini belirtti:

“Tıbbî bilgi zaten ortada ama bir doktorun hastasına bu kadar ilgili ve açıklayıcı davranması bambaşka bir güven veriyor. Sabırla dinledi, aklımdaki her soruyu cevapladı. Bir telefon kadar yakındı.”

“Gönül rahatlığıyla öneriyorum”

Yaşadığı süreci Bingöl halkıyla paylaşmak istediğini ifade eden Çiğdem Dursun Varol, benzer sağlık sorunları olan herkese Dr. Çaparlar'ı tavsiye etti:

“Eğer benim gibi yıllarca çözüm aradıysanız, kuşkunuz varsa, korkularınız varsa… Mehmet Ali Çaparlar hocayı gönül rahatlığıyla öneriyorum. Allah kendisinden razı olsun. Hemşehrimiz olması da ayrı bir gurur. Böyle bir süreçte iyi bir doktora denk gelmek gerçekten çok önemli. Benzer sorunlar yaşayan Bingöllü hemşehrilerimizin de bu kıymetli doktordan haberdar olmasını istiyorum.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_117110)
09 Aralık 2025 Salı 20:09
Polikliniklerde doktorların hangi şartlarda hasta muayene ettiğini görüyoruz. Muayene esnasında en az 5-6 hasta oda içerisinde kümelenmiş halde bekliyor; aletlerin yetersizliği cabası ve bütün bunlar karşısında mesleğine olan ilgisini, ne yaparsa yapsın hastalarına faydalı olabileceğine dair umudunu, sistemin düzelebileceğine dair inancını kaybetmiş doktorlarımız...Sayın Varol siz şanslı yurttaşlarımızdansınız anlaşılan. Doktor Mehmet Ali Çaparlar'ı tebrik ediyor ve şatlarının diğer doktorlarımıza da nasip olmasını diliyoruz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_117176)
14 Aralık 2025 Pazar 00:09
@Misafir Kullanıcı Okuduğunuzu iyice okuyup öyle yorum yapsaydın keşke. Kadın kaç zaman Bingöl'de Elazığ'da doktora gidip gelmiş teşhis koyamamislar en son kolonoskopi ile teşhis konulabilmis.sehr dışından doktor arayışına girmiş M.Ali hocayida tavsiye üzerine bulup gitmiş.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_117100)
09 Aralık 2025 Salı 14:17
Rabbim sayılarını artırsın gurur duyuyoruz bu haberlerle
Misafir Kullanıcı (@Misafir_117099)
09 Aralık 2025 Salı 13:24
Gurur duyuyoruz hemşehrimiz ile,ALLAH razı olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_117087)
09 Aralık 2025 Salı 06:57
Allah razı olsun Mehmet Ali hocadan. Rabbim sanada şifa eylesin.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
15.10.2026
15:13
Benzine indirim geliyor!
Benzine indirim geliyor!
Akaryakıtta beklenen indirim için geri sayım başladı. Benzinin litresinde 5 lira 65 kuruşluk düşüş öngörülürken, indirimin gerçekleşmesi halinde 50 litrelik bir depoda 282,50 TL, 60 litrelik depoda 339 TL tasarruf sağlanması bekleniyor.
15.10.2026
14:07
Ticaret Bakanlığı`ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'nın taksitli satışlara ilişkin düzenleme yetkisi genişletildi. Yeni yönetmelikle satış sonrası taksitlendirme ve ödeme erteleme işlemleri de kapsama alınırken, taksit sayısı ve sürelerine ilişkin yeni bir sınır henüz belirlenmedi.
15.10.2026
13:45
Karlıova`da sokaklar göle döndü!
Karlıova'da sokaklar göle döndü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. İş yerlerine ulaşmakta zorlanan esnaf, tıkanan mazgalları kendi imkânlarıyla açmaya çalıştı.
14.10.2026
19:38
Bingöl`de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın