KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ekim 2025 Çarşamba
°C

Bingöl'e haksızlık!

Hükümetin Meclis'ten geçirmeyi planladığı 15 yeni üniversiteye ilave olarak ‘ileride değerlendirilecek' 10 yeni üniversitenin kurulacağı iller belli oldu. 15 yeni Üniversiteye ilave 10 yeni üniversite kurullacak iller arasında, Kilis, Karabük, Artvin, Bilecik var, Bingöl yok!.

Bingöl`e haksızlık!
21 KASIM 2005 PAZARTESİ 13:00
0
2402
0
AA aa
Milli Eğitim Bakanlığı'nın YÖK'ün görüşüne başvurduğu çoğu Bingöl'den daha küçük iller şöyle: Karabük, Karaman, Ağrı, Sinop, Siirt, Nevşehir, Kilis, Çankırı, Artvin ve Bilecik. Bu 10 üniversitenin 2006 yılında Meclis'e gelebileceği belirtiliyor. Bakanlığın başvurusuna YÖK'ün aralık ayında görüş bildirmesi bekleniyor. Kanun gereği bir üniversite kurulması için YÖK'ün görüşünün alınması gerekiyor; ancak bu görüşünün ‘olumlu' olma mecburiyeti bulunmuyor. Hükümetin bir yılı aşkın süredir söz verdiği 15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısının ise önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu'ndan Meclis'e sevk edilmesi bekleniyor. ‘Üniversitelerin ülke geneline dengeli dağılımını sağlamak amacıyla' hazırlanan ve bakanların imzasında olan kanun tasarısında; 15 yeni üniversite kurulması öngörülüyor. Bunlar arasında Bingöl yok, ilave olarak üniversite kurulacak 10 yeni vilayet arasında yine Bingöl yok. 2005 yılı bitmeden 15 yeni üniversite için kanun çıkarılması halinde Türkiye 2006 yılına 92 üniversiteye sahip bir ülke olarak girecek.

HABER
BİNGÖL GAZETESİ
www.bingolgazetesi.com
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.10.2025
17:47
TOKİ 500 bin konut için kritik açıklama
TOKİ 500 bin konut için kritik açıklama
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yüzyılın Konut Projesi'ne ilişkin, '24 Ekim itibarıyla üzerinde tapu varsa o vatandaşlarımız başvuramayacak. Çünkü biz, projeyi 24 Ekim itibarıyla duyurduk, 10 Kasım'da başvuruları alacağız.' dedi.
28.10.2025
17:46
Kızıl tilki kadrajda!
Kızıl tilki kadrajda!
Bingöl'de yiyecek arayan kızıl tilki, doğa fotoğrafçısı tarafından görüntülendi.
28.10.2025
17:46
Bingöl`de Cumhuriyet kutlamaları başladı
Bingöl'de Cumhuriyet kutlamaları başladı
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 102. yıl dönümü etkinlikleri, Bingöl'de Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.
28.10.2025
10:24
Kupa ateşi Konya`da yanacak! 12 Bingölspor tarih yazmak istiyor
Kupa ateşi Konya'da yanacak! 12 Bingölspor tarih yazmak istiyor
12Bingölspor, Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda Süper Lig temsilcisi Konyaspor ile deplasmanda karşılaşacak. Bugün son hazırlıklarını tamamlayacak 12Bingölspor, yarın Konya'ya gidecek.
28.10.2025
09:47
Bingöl`de iki firari hükümlü yakalandı!
Bingöl'de iki firari hükümlü yakalandı!
Bingöl'ün Genç ilçesinde jandarma ekipleri, huzur ve güven ortamının sağlanması amacıyla yürüttükleri çalışmalar kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan iki firari hükümlüyü yakaladı.
28.10.2025
09:34
Bingöl`de kaç konut yapılacak?
Bingöl'de kaç konut yapılacak?
500 bin sosyal konut projesi kapsamında Bingöl'de yapılacak konut sayısını açıklandı. Konutlar, dar gelirli vatandaşlar için yüzde 10 peşinat ve 240 aya kadar vade seçeneği ile satışa sunulacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın