KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Bingöl'den yönetilmiyoruz!

Bingöl’ün dışa bağımlılığına dikkat çeken Karasu; “Bingöl birçok konuda Bingöl’den yönetilmiyor, iki ayrı merkezden yönetiliyor. Bunlardan biri Ankara, diğeri Elazığ’dır. Bu etki kırılmadıkça Bingöl’ün istenen düzeyde hizmet alması mümkün olmayacaktır”

Bingöl`den yönetilmiyoruz!
26 MAYIS 2015 SALI 01:37
0
2227
0
AA aa

 Bingöl Sosyal, Kültürel Ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, Bingöl'ün dışa bağımlılığından kaynaklı sıkıntılarına ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

Bölge Müdürlüğü sistemini ‘Bir ilin diğer bir ilin kaynaklarını, planlamada ve kaynakların adil dağılımında, sömürme sistemidir' olarak değerlendiren Karasu, “Gücün, kaynakların yerelde değil merkezde planlanmasıdır. Bingöl birçok konuda Bingöl'den yönetilmiyor, iki ayrı merkezden yönetiliyor. Bunlardan biri Ankara'dır, diğeri ise Elazığ'dır. Kalan kısmı da Bingöl'den yönetiliyor. Her iki idari yapılanma da Bingöl'ün yerelden yönetilme gerçeğine terstir. Elazığ'ın Bingöl üzerindeki bürokratik, idari ve siyasi etkisi ortadadır. Bürokratik, idari ve siyasi kurum ve güçlerimizin zayıflığı Elazığ'ın Bingöl üzerindeki tahakkümünü ve etkisini artırmaktadır. Bölge Müdürlüklerinin çoğunun Elazığ'da olması, kurumsal hiyerarşik olarak Bingöl'ü Elazığ'a bağımlı kılmıştır. Bu etki kırılmadıkça Bingöl'ün istenen düzeyde hizmet alması mümkün olmayacaktır” dedi. 

“BAĞLILIK BERABERİNDE BAĞIMLILIĞI DA GETİRİYOR”

Bölge müdürlüklerin çoğunun Elazığ'da olduğunu kaydeden Karasu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bingöl'deki yatırımcı kuruluşların hemen tamamı şube düzeyindedir ve Elazığ'a bağlıdır.  Bu bağlılık beraberinde bağımlılığı da getirmektedir. Planlama, yönetim, koordinasyon, kaynak aktarımı, projelendirme, denetim vb. alanlarda idari yetersizliklere, hizmet aksamalarına neden olmaktadır. Yatırımcı kuruluşların Elazığ'da gerçekleştirdiği hizmetlerin kalitesi ve sayısı ile Bingöl'de gerçekleştirdiği hizmetlerin kalitesi ve sayısı arasında dünya kadar fark vardır. Yollara, sulama kanallarına, köprülere, enerji şebekelerine, vb. bakıldığında bu gerçek çok bariz bir şekilde görülür. Elazığ'da yapılan yollar ve bu yolların kalitesi ile Bingöl'de yapılan yollar ve yolların kalitesini karşılaştırdığınızda bu kanaate sahip olursunuz.”

“KARAYOLLARI BİR KAVŞAĞI DAHİ FAZLA GÖRÜYOR”

Bingöl-Genç-Havaalanı ayrımına bir kavşağın dahi fazla görüldüğünü vurgulayan Karasu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Karayolları Bölge Müdürlüğü ya bunu göremeyecek kadar basiretsizdir, ya art niyetlidir, ya da o noktaya bir kavşağı fazla görmektedir. Bir kavşağın yapılmamış olması birçok kazaya sebep olmaktadır. O bölgede her zaman ölümcül kazalar yaşanmaktadır. Bir kavşak yapmak çok mu zordur? Havaalanı yol ayırımına bir kavşak yapmak Karayolları Bölge Müdürlüğü çalışanlarının aklına gelmeyebilir. Uçak dışında yolculuğu tercih etmeyen Bingöllü siyasetçilerin ve bürokratların aklına kavşağın gelmemesi normal midir? Bölge Müdürlüklerinin uhdesinde olan hizmet ağı acayipliklerle doludur. Karakoçan yol ayırımındaki kavşağı nasıl izah edebiliriz? Bilaloğlu'ndaki kavşağı nasıl izah edebiliriz? TOKİ kavşağını nasıl izah edebiliriz? Bu kavşakları görünce Bölge Müdürlüklerinin Bingöl'e bakışını net olarak görebiliriz. Bölge Müdürlüklerinin bulunduğu illerin ulaşım şebekesi ile bu illerin sömürgesi durumunda olan illerin ulaşım şebekesini karşılaştırdığımızda olayın vehameti ortaya çıkıyor. Bölge Müdürlükleri ve idari bağımlılık Bingöl'ün geleceğini ipotek altına almıştır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın