Belediye Başkanı Varol, istifa açıklamasında 'Aldığımız karar, en ince ayrıntısına kadar düşünülüp halkımızın görüşleriyle desteklenmiştir' vurgusunda bulundu.
31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçiminde Yeniden Refah Partisi adayı olarak girdiği Bingöl merkez Ilıcalar Belde Belediye Başkanlığını kazanan Eşref Varol, Yeniden Refah Partisi'nden istifa ettiğini açıkladı. Varol, kendisiyle birlikte 5 Belediye Meclis Üyesinin de partiden istifa ettiğini duyurdu.
Ilıcalar Belde Belediye Başkanı Eşref Varol, istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti;
“Sizlerin değerli talepleri neticesinde başlatmış olduğumuz adaylık sürecini, büyük teveccühünüzle 31 Mart 2024 gecesi zaferle sonuçlandırdık. Aradan geçen süre zarfında sizlerle çıktığımız bu yolda ortak düşünce ile hareket ederek sizlerin taleplerinize öncelik gösterdim.
Bununla birlikte bugüne kadar bizlere kucak açan, sevgisini esirgemeyen halkımız için en doğru zeminde hizmet ve çalışmalarımızı yapma gerekliliği hasıl olmuştur. Siz kıymetli hemşerilerimizin kutsal emanetini taşıyıp, her zaman olduğu gibi yine sizlerin talebini aldık, alacağız ve her kararımızda uygulayacağız.
Aldığımız karar, en ince ayrıntısına kadar düşünülüp halkımızın görüşleriyle desteklenmiştir. Bu konuda bizlere destek veren ve büyük teveccüh gösteren Ilıcalar halkımıza teşekkür eder, hayırlı olmasını dilerim.
Gördüğümüz lüzum üzerine Yeniden Refah Partisi'nden, Belediye Başkanı olarak şahsım ve 5 Belediye Meclis Üyemizle (Murat Kaymazalp, Yilmaz Tokay, Ali Kaylıalp, Mehmet Kuyuldar ve Nihat Kuyuldar) birlikte istifa etmiş bulunmaktayız”
Bingöl Elazığ şanlı urfa siyaset arenası istişare sonucunda karar alıyorlar. Ben parti kursam bu 3 ilde il başkanlığını kurmamYeniden refahta yaptığı hataların bedelini ödüyor. Bugünü tarih olarak not edin hamamlar belediyesini borç batağına sürükleyecek demedi demeyin
Alimoğlu yeniden TASKK Genel Başkan Yardımcısı oldu
Bingöl Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Ekber Alimoğlu, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'nda üst üste dördüncü dönem yönetim kurulu üyeliğine seçilmesinin ardından yeniden genel başkan yardımcılığı görevini üstlendi.
16.10.2026
13:24
Hasbağlar resmen Kiğı'ya bağlandı!
1989'da Adaklı'ya bağlanan Hasbağlar Köyü'nün yeniden Kiğı'ya dönme talebi, temmuz ayında İl Genel Meclisi'nden geçen kararın ardından Cumhurbaşkanı onayıyla kesinleşti. Karar, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
16.10.2026
12:58
Bingöl'de öğrenciler için yeni okuma seferberliği
Bingöl Okuyor Projesi ile öğrencilerin okuma alışkanlıklarının güçlendirilmesi, anlama ve yorumlama becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında haftalık okuma saatleri, kitap mütalaaları ve okur-yazar buluşmaları düzenlenecek.
15.10.2026
16:49
Becerekli: 'Bingöl'de engellilerin önündeki engel bitmiyor!'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'de engelli bireylerin ulaşım ve erişilebilirlik alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın