KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Bingöl'de telefon ve internetsiz köy kalmayacak

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, tüm köylerin telefon ve internete kavuşması için başlatılan çalışmalarda pilot ilin Bingöl olarak seçilmesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Sağlıktan ticarete birçok alanda önem taşıyan iletişim, özellikle halkın mutlu olmasına katkı sağlayacaktır" dedi.

Bingöl`de telefon ve internetsiz köy kalmayacak
07 EYLÜL 2010 SALI 20:10
1
2302
1
AA aa
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'a, Bingöl Valiliği Brifing Salonu'nda Türk Telekom'un tüm köylere telefon ve internet ulaştıracağı son teknoloji ürünü hakkında bilgi verildi. Brifingin ardından bir açıklama yapan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, bu çalışmanın Bingöl için çok hayırlı bir hizmet olduğunu belirterek ulaşım ve iletişimin çağın temelini oluşturduğunu söyledi. Bingöl'ü pilot il olarak belirleyerek bu dev yatırımı yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a teşekkür eden Bakan Yılmaz, gayretli
çalışmalarından dolayı Türk Telekom Başmüdürü Mustafa Yiğitbaş'a da teşekkür etti. Bakan Yılmaz, "3 milyon Dolar tutarındaki bu yatırım bölgenin iletişimi için büyük öneme sahip. Bu yatırım Bingöl için çok hayırlı bir hizmet. Sağlıktan ticarete birçok alanda önem taşıyan iletişim, özellikle halkın mutlu olmasına katkı sağlayacak. Çalışmaların hızlı bir şekilde yürütülmesinde Bingöl bürokrasisi olarak Valimiz İrfan Balkanloğlu gerekli desteği sunacak" dedi.
Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu da, Bakan Yılmaz'ın girişimleri ile geçtiğimiz günlerde yapılan çalışma ile Karer bölgesinin telefon hizmetine kavuştuğunu belirterek sistemin kurulmasında üzerlerine düşen her şeyi yapacaklarını ifade etti.
Türk Telekom Bingöl Başmüdürü Mustafa Yiğitbaş ve firma yetkilileri, en ücra köy ve mezralara kadar telefon ve internet hizmeti verecek Yazılım Tabanlı Radyo Sistemi (WİMAX) hakkında slayt gösteri eşlinde bilgi aktardı. Türk Telekom Bingöl Başmüdürü Mustafa Yiğitbaş, Ulaştırma Bakanlığı tarafından pilot il olarak belirlenen Bingöl'de uygulanacak son teknoloji ürünü iletişim sistemi ile telefonu ve interneti olmayan köy kalmayacağını belirterek, bu sistemin birçok yeniliği de beraberinde getireceğini dile
getirdi. Yiğitbaş, 3 milyon Dolar tutarındaki bu yatırım ile tüm köylerin son teknoloji iletişim sistemine kavuşacağını ifade etti.
Türk Telekom Başmüdürü Mustafa Yiğitbaş ve Çinli ZTE firması yetkilileri pilot il olarak belirlenen Bingöl'de en ücra köylere ve mezralara bile telefon ve internet hizmeti verecek WİMAX hakkında detaylı bilgiler verdi. Çinli ZTE firması yetkilileri pilot il olarak belirlenen Bingöl'de 106 köyü telefon ve internete kavuşturacak proje hakkında sunumlarını yaptı.

Bu yıl sonuna kadar altyapısını oluşturarak hizmete geçirecekleri son teknoloji ürünü sistem ile birlikte tüm köylerin telefonun yanı sıra
kablosuz internet imkanına da kavuşacağını belirten firma yetkilileri, "Bingöl'ün her köyüne ve mezrasına internet, telefon ve internet televizyonu hizmeti gidecek. Ekim ayı başlarına kadar yer belirleme çalışmalarını, Kasım ayı ortasında da sistem için gerekli kuleleri yerleştirmeyi hedefliyoruz.

Aralık ayı ortalarına kadar sistemi devreye sokacağız. Bölgenin iklim koşullarını göz önüne alarak çalışma planımızı uygulayacağız. Çalışmalarımızı kuzeyden Karlıova bölgesinden başlayacağız. Bu sistem 3G'den 4
kat daha hızlı ve kurulduğunda 4G sistemine geçmiş olacak şekilde tasarlanmıştır. Sistemin yaklaşık 2 yıl içinde 3 bin köye yayılması hedefleniyor" ifadelerini kullandı.

WİMAX sisteminin dünyanın bazı ülkelerinde 2006'da uygulandığını belirten firma yetkilileri, bunun 3G'den çok daha hızlı ve teknolojik bir sistem olduğunu ifade etti. Türk Telekom'un bu sistem sayesinde 4G'ye direkt geçiş yapacağını hatırlatan firma yetkilileri, slayt gösterisi eşliğinde sistem kapsamında kullanılacak teknoloji ve cihazlar hakkında da bilgi verdi.
Toplantıya, Adalet ve Kalkınma Partisi Bingöl milletvekilleri Yusuf Coşkun, Kazım Ataoğlu ve telekom teknikerleri katıldı.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97567)
21 Ocak 2023 Cumartesi 14:10
Bingöl Kıran köyünde 5 yıldır internet yok wimax da verilmiyor, internet alt yapısıda çekilmiyor. Şikayet ve taleplerimizde hiç bir yetkili yardımcı olmuyor, kurulu düzeni ve cihazları bilinçli bir şekilde bozdular. Sorunsuz çalışan sistemi teknik bilgisi olmayan kişilere verip, halka daha yüksek ücretler ile satış yapmak için modem ve sahalarda arızalar yaratıyorlar. Yetkili kurum BTK ve UAB bakanlığıda 2023 bütçesinde bu hizmeti veriyoruz 2 katına çıkacağız diye bütçe istiyor, icraata gelinde böyle bir hizmet yok, milleti kandıranlar, devletin paras�
06.05.2026
17:51
Bingöl`de süt üreticisine destek
Bingöl'de süt üreticisine destek
Bingöl'de DAP Kalkınma İdaresi desteğiyle yürütülen proje kapsamında 40 süt soğutma tankı üreticilere teslim edildi, sürü yönetimi kursunu tamamlayan 62 kursiyere sertifika verildi.
06.05.2026
17:50
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrencilere haftanın 7 günü ücretsiz hizmet verecek Murat Etüt Merkezi düzenlenen törende dualarla açıldı. Merkezde ders desteğinden deneme sınavlarına kadar geniş kapsamlı imkanlar sunulacak.
06.05.2026
17:49
Genç`e kütüphane ve etüt merkezi
Genç'e kütüphane ve etüt merkezi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın seçim vaatleri arasında yer alan etüt merkezi ve halk kütüphanesi projesi ihale aşamasına geldi. 400 kişi kapasiteli merkezin 2026-2027 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.
06.05.2026
17:48
Bingöl`de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 1 Mayıs'ta evden çıktıktan sonra kaybolan emekli öğretmen Kutbattin Keskin'i bulmak için 3 ilden gelen ekiplerin de katılımıyla 229 personelle arama çalışması yürütülüyor.
05.05.2026
14:54
Başkan Arıkan
Başkan Arıkan 'Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek duyurdu!
Seçim döneminde 'Vizyon Proje' olarak duyurduğu 'askeri alanın tahsisi' konusunda 'İmzaları attık, Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek müjdeyi veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 350 dönümlük askeri alanın devir protokolünün imzalandığını duyurdu. Arıkan, yakın zamanda ihaleye çıkacak önemli projelerle ilgili de mesajlar verdi.
05.05.2026
14:42
Resmi Gazete`de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Resmi Gazete'de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Araç sahiplerini ilgilendiren yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Noterlik Kanunu Yönetmeliğinde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, araç sorgulamalarında ücret ödenecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın