KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Nisan 2026 Pazartesi
°C

''Bingöl’de sanat eğitimi şart''

Bingöl (Online) - Bingöl Belediyesi Kültür ve sanat Merkezi Sanat Danışmanı Niyazi Buğu, Bingöl'de kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yeterince desteklenmediğini belirterek, kısıtlı imkânlara rağmen çeşitli alanlarda kurs açıp halkı bilgilendirdiklerini söyledi.

``Bingöl’de sanat eğitimi şart``
15 ŞUBAT 2006 ÇARŞAMBA 17:28
0
1783
0
AA aa
2006–2007 Eğitim-Öğretim sezonuna hızlı bir başlangıç yapan Bingöl Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi, ikinci eğitim döneminde de atak da bulundu. Kültürel ve sanatsal faaliyetlerin sadece amatörce yapıldığı, bunların da desteklenmediği Bingöl'de profesyonelliği öne çıkardıklarını belirten Bingöl Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Sanat Danışmanı Niyazi Buğu, açılan kurslara bayanların yoğun ilgi gösterdiğini, kursiyer sayılarının 200'ü aştığını söyledi.
Bayanların, büyük bir heyecanla katıldıkları kurslardan geleceğe yönelik iş planları yaptıklarını ifade eden Buğu; “Bayanlara yönelik Takı Tasarım, Ahşap Boyama ve Ebru Sanatı kurslarını başlattık. Bu kurslara 50 bayan kayıt yaptırıp öğrenimlerine başladılar.
Bayanlarımız sanatın gerçekleriyle tanışmaya, imkânları değerlendirmeye başladı. Katıldıkları kurslardan edindikleri bilgi becerilerle kendilerine istihdam sahaları oluşturma hazırlıkları yapıyorlar. Oluşturdukları aile ortamıyla çalışmalarını zevkle yapıyorlar. Bu da bizleri son derece mutlu ediyor. Ayrıca bu kurslarda üretilen ürünler eğitim sezonu sonunda düzenlenecek şenlik havasındaki açık hava sergisiyle halka sunulacak” dedi.
Kursların Takı Tasarım, Ahşap Boyama ve Ebru Sanatı ile sınırlı kalmadığını, bilgisayar ve İngilizce gibi önemli kursların da devam ettiğini aktaran Belediye Kültür Sanat Merkezi Koordinatörü Mehmet Gül ise, bu kursların bitiminde kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı sertifika verildiğinin altını çizdi.
 
Toplam 4 sınıfta verilen bilgisayar eğitimine 15 -25 yaşa arsı toplam 60 öğrencinin katıldığını kaydeden Gül, uzman öğretmen ve eğitmenler nezaretinde açılan bu kursların devamının geleceğini ve halkın fırsatlardan istifade etmesi gerektiğini vurguladı.

Bingöl'de kültürel faaliyetlerin yeterince desteklenmediğini, anne-babaların ise bazı gerçekleri göz ardı ettiğini ifade eden Niyazi Buğu, sosyal ortamlarda yetişen bir çocuk ile kahvehane kültüründe yetişen bir çocuğun aynı karaktere ve izlenime sahip olmadığına dikkat çekti. Gençliğin giderek kötü alışkanlıklara sürüklendiği bir dönemde sosyal faaliyetlere uzak kalınmasına bir anlam veremediğini belirten Buğu; “Gençlerimizin geleceğe daha olumlu bir şekilde hazırlanmaları için sosyal faaliyetlere gereken önemi vermeliyiz. Sosyal faaliyetler sadece yukarıda saydıklarımız değil. Atletizm, kayak, basketbol ve benzeri sporlarda gençlerimiz için gereklidir. Anne-babaları çocuklarına farklı ortamlar sunabilmeleri için sosyal faaliyetler yürüten kurum ve kuruluşları ziyaret ederek gerçekleri görmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.
Keman, Yan Flüt, Bağlama, Gitar, Bingöl yöresi halkoyunları ve Yedi Renk Halkoyunları Gösteri Gurubu kurslarıyla çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Buğu; “Özellikle Yedirenk gösteri grubunun bu yıl sergileyeceği gösteri sabırsızlıkla bekleniyor. Öte yandan bahse konu kurslara katılarak yetenek ve becerilerini geliştirmek isteyen vatandaşlarımızın Belediye Kültür ve Sanat Merkezine gelerek kayıt yapması yeterli olacaktır” diye konuştu.
Buğu, son olarak büyük bir özveriyle kursiyerleri eğiten öğretmen ve eğitmenler ile böyle bir hizmet kurumunu Bingöl'e kazandıran Bingöl Belediyesine teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.04.2026
03:34
Verdiği sözü tuttu! Özturan:
Verdiği sözü tuttu! Özturan: 'Bu daha başlangıç, sırada stat var'
12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, 2. Lig'e yükselmenin ardından hem memlekete hem de babasına verdiği sözü tuttuğunu söyledi. Şampiyonluk sevincinin ortasında konuşan Özturan, 'BAL'dan aldığımız takımı 2. Lig'e taşıdık. Şimdi hedefimiz stat… Bu şehir dışarıda kalmayacak' dedi.
06.04.2026
03:32
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
Bingöl-Yamaç grup köy yolunda heyelan riskine karşın 400 metrelik kısımda fore kazıklar çakıldı, 6 Bin ton demir kullanıldı ama yine de çare olmadı! 2023'te davetiye usulüyle verip 193 milyon TL harcanarak yapılan yol bir kez daha çöktü. Yol trafiğe kapatılırken kamu zararına yönelik eleştiriler yeniden gündeme geldi.
06.04.2026
03:31
Anşin:
Anşin: 'Teknikerlerin yetki, tanım ve istihdam sorunları çözülsün'
5 Nisan Teknikerler Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Teknikerler Derneği Başkanı Sadık Anşin, teknikerlerin yıllardır çözüm bekleyen mesleki tanım, yetki ve istihdam sorunlarına dikkat çekerek, teknik ara kadronun güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması çağrısında bulundu.
06.04.2026
03:22
Murat Nehri ve Genç Köprüsü`nün eşsiz manzarası…
Murat Nehri ve Genç Köprüsü'nün eşsiz manzarası…
Bingöl'de karların erimeye başlaması ve devam eden yağışlarla birlikte il sınırlarından geçen Murat Nehri'nde debi yükseldi. Tarihi köprüyle birlikte oluşan eşsiz manzara havadan görüntülendi.
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın