KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Kasım 2025 Salı
°C

Bingöl'de Meme Kanseri İçin Birlikte Pedal Çevirdiler

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü'nce 'Meme Kanseri İçin Birlikte Pedallıyoruz' sloganıyla meme kanserine dikkat çekmek ve farkındalığı arttırmak için 'Pembe Bisiklet' etkinliği düzenlendi.

Bingöl`de Meme Kanseri İçin Birlikte Pedal Çevirdiler
24 EKİM 2024 PERŞEMBE 17:16
2
1022
0
AA aa

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü'nce meme kanserine dikkat çekmek amacıyla 'Meme Kanseri İçin Birlikte Pedallıyoruz' sloganıyla ‘Pembe Bisiklet' etkinliği düzenlendi.

Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi önünde düzenlenen etkinliğe Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Abdurrahman Gül, kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bisiklet Etkinliği öncesinde konuşan Vali Ahmet Hamdi Usta şunları söyledi:

Erken Teşhis Hayat Kurtarır

“Malumunuz olduğu üzere her yıl Ekim ayı, ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı' olarak değerlendirilmekte ve çeşitli etkinliklerle kamuoyunun bilgisi ve ilgisi güncellenmektedir.

Bu etkinliklerle, bugün dünyada yaklaşık 2,3 milyon kadını etkileyen bu hastalığın taranması ve önlenmesini teşvik amaçlanmaktadır.

Bizler de bugün, İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinesinde, ilgili vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, sağlık çalışanlarımızla birlikte ilimizdeki farkındalık oranını yükseltmek üzere “pembe bisiklet etkinliği”nde bir aradayız.

Ülkemizde bu konuda özellikle son yıllarda ciddi bir mesafe alındığını ve yürütülen tarama programlarının etkisi ile erken teşhis ve erken tanı oranlarımızın her geçen gün arttığını paylaşmak isterim.

3 Bin 754 kişiden 191'i üst merkezlere sevk edildi

İlimizdeki imkanlara baktığımızda ise şu an üç adet mamografi cihazımız mevcut olup, biri Devlet Hastanesinde, biri Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM içinde, biri de mobil kanser tarama aracı içinde köy köy, ilçe ilçe gezerek tarama yapmaktadır.

Bugünkü etkinliğimizin bir amacı da sahip olduğumuz imkanlardan vatandaşımızı haberdar etmek, tüm kadınlarımızı taramalarını yaptırmak için merkezlerimize çağırmak ve şüpheli bulduklarımızı bir üst merkeze sevk etmektir.

İlimizde her geçen yıl bu farkındalık daha da gelişiyor. Bunu tarama verilerinin artmasından anlıyoruz. Yılbaşından itibaren 3 Bin 754 kişiye mamografi çektik ve bunların 191'ini üst merkezlere sevk ettik. İnanıyoruz ki bu kişiler içinden erken tanı alan tüm hastalarımız yüzde yüz başarıyla tedavi süreçlerini tamamlayacaklardır.

40-69 yaş arasındaki tüm kadınlarımızı tarama merkezlerimizde taramalarını ücretsiz olarak yaptırmaya davet ediyoruz. Unutmamalıyız ki erken teşhis hayat kurtarır. Bu vesileyle, konuya gösterdikleri duyarlılık için tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyor, meme kanseri hastalarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

Pembe Bisiklet etkinliği Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi önünde başlayıp Bingöl Üniversitesi kampüs alanında devam etti. Etkinlik, kadınlara çiçek takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.11.2025
14:58
Bingöl Belediyesi güneşten ve çöpten kazanıyor!
Bingöl Belediyesi güneşten ve çöpten kazanıyor!
Bingöl Belediyesi, çevre dostu yatırımlarla hem doğayı koruyor hem de kendi bütçesiyle ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Güneş enerjisi santrali ve evsel atıklardan elektrik üreten belediye, tıbbi atıkları güvenle steril ederek her yıl milyonlarca liralık gelir elde ediyor.
04.11.2025
14:18
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Yeniden İhaleye Çıkıyor
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Yeniden İhaleye Çıkıyor
Defalardır iptal edilen ihaleler nedeniyle yenilenemeyen Bingöl Havaalanı PAT sahaları, yeniden ihaleye çıkıyor. Yaşanan ihale iptalleri, kamuoyunda yanıtı merak edilen bir soruya dönüşüyor: 'Kime vereceklerine karar mı veremiyorlar?'
04.11.2025
11:10
Yeni `Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi` Resmi Gazete`de
Yeni 'Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi' Resmi Gazete'de
Türkiye Barolar Birliği'nin belirlediği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi güncellendi. Yeni tarifeye göre kira davası açmak için avukata 30 bin lira, bu davayla ilgili icra için 9 bin lira, tahliye için ise 20 bin lira ödenecek.
04.11.2025
10:54
Bu taşıtlarda eldiven ve koruma gözlüğü zorunluluğu
Bu taşıtlarda eldiven ve koruma gözlüğü zorunluluğu
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe göre bisiklet, motosiklet, traktör ve elektrikli bisiklet kullananlara eldiven ve koruyucu gözlük gibi ekipman kullanma zorunluluğu geldi. Motosiklette arka tarafta oturan kişi de gözlük ve eldiven takacak.
03.11.2025
19:15
12 Bingölspor`dan Kayseri`de Son Dakika Puanı!
12 Bingölspor'dan Kayseri'de Son Dakika Puanı!
Haftayı bir puanla kapatan 12Bingölspor, 3. Lig 2. Grup'ta liderliğini sürdürdü ve şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha geride bıraktı.
03.11.2025
15:16
Bingöl`de modern ticaret alanı için ilk adım
Bingöl'de modern ticaret alanı için ilk adım
Bingöl Belediyesi, şehrin ticari yaşamını güçlendirecek önemli bir projede daha ilk adımları attı. Sebze hali, oto galericiler ve toptancılar için belirlenen yeni alanda saha düzeltme çalışmaları başladı. Başkan Arıkan; 'Çalışmaların tamamlanmasının ardından alan, detaylı imar ve proje planlamasına tabi tutulacak'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın