KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Kasım 2025 Cuma
°C

Bingöl'de işgem kuruluyor

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi karşısındaki 10 dönümlük araziye yapılacak olan Bingöl İŞGEM ile 220 kişiye iş kapısı aralanacak. 5 Bin 500 metrekarelik alana inşa edilecek olan projenin maliyeti 5 milyon avro.

Bingöl`de işgem kuruluyor
17 AĞUSTOS 2016 ÇARŞAMBA 23:03
0
3158
0
AA aa

Avrupa Birliği - Türkiye “Mali İşbirliği” çerçevesinde Katılım Öncesi Yardım Aracı kapsamında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın uyguladığı “Rekabetçi Sektörler Programı”ndan yararlanarak, Fırat Kalkınma Ajansı tarafından Bingöl İl Özel İdaresi, Bingöl Belediyesi ve Bingöl TSO ortaklığında yürütülen “Bingöl'de İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Kurulması” projesinin uygulama başlangıç toplantısı yapıldı.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Bingöl Belediye Başkanvekili Halim Sugü, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AB Mali Programları Daire Başkanı Murat Altun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık, FKA Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen, bakanlık ve ajans uzmanları ile projenin müşavirlik bileşeni yüklenicisi olan firma yetkilileri katıldı.

Bingöl Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda, bakanlık ve Fırat Kalkınma Ajansı yetkilileri tarafından projeyle ilgili bilgiler paylaşıldıktan sonra yüklenici firmalar tarafından projenin müşavirlik ve inşaat bileşenlerinin uygulama dönemi ile tarafların yapacağı iş ve işlemler hakkında bilgi verildi.

220 KİŞİYE İŞ İSTİHDAMI

Bingöl'ün sosyo-ekonomik gelişimine büyük katkı sağlayacak olan İŞGEM projesi tamamlandığında yaklaşık 220 kişiye iş istihdamı sağlayacak.

Projeyle, Bingöl'de bir İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) oluşturarak KOBİ'lerin ihtiyaç duyduğu yönetim danışmanlığı desteği, finans kaynaklarına erişim imkânı, uygun koşullarda iş yeri mekânı, ortak ofis ekipmanı ve ofis hizmetleri sunarak girişimciler için en kritik zamanlar olan ilk yılların sağlıklı bir şekilde atlatılması ve KOBİ'lerin büyümelerinin sağlaması amaçlanmaktadır. İŞGEM, Bingöl'de iş ortamını geliştirerek, girişimciliği desteklemeyi ve işsizliği azaltmayı amaçlanıyor.

22 İŞLİK KAPASİTEYE SAHİP

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi karşısındaki 10 dönümlük araziye yapılacak olan Bingöl İŞGEM'in toplam inşaat alanı yaklaşık 5500 m² olması planlanıyor. İçerisinde çeşitli büyüklükteki (100, 150, 500 m²) 22 atölye, soğuk hava deposu ile yönetim binasının bulunacağı Bingöl İŞGEM'de, 22 girişimciye yer verilecek. İşletmeler şeffaf, adil ve rekabete dayalı bir süreç içinde seçilecek. Girişimcilerin iş planları, profesyonel danışmanlık hizmeti sunan uzmanlar tarafından yeniden tasarlanacak ve ihracat odaklı iş planları oluşturulacak. İŞGEM için bir iş planı ve işletim kılavuzu hazırlanacak ve İŞGEM'in kurumsal kapasitesi artırılacak.

YAKLAŞIK MALİYET 5 milyon avro

Yaklaşık 4.994.000 EURO (€)'ya mal olacak Bingöl İŞGEM projesine, Avrupa Birliği – Türkiye “Mali İşbirliği, Katılım Öncesi Yardım Aracı Kapsamında, Avrupa Birliği tarafından yüzde 85 AB katkısı sağlanacak.

REKABETÇİ SEKTÖRLER PROGRAMI NEDİR

Rekabetçi Sektörler Programı, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği mali işbirliği anlaşması çerçevesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen, yaklaşık 900 milyon Avroluk bir bütçeyi projeler aracılığı ile kullandıran bir programdır. 2007 yılından bu yana yürütülen Program ile Türkiye'deki bölgesel farklılıkların dengelenmesi için KOBİ'lerin rekabet gücünün artırılarak sosyal ve ekonomik kalkınma sağlanması amaçlanıyor.

Programın, 2007-2013 yıllarını kapsayan ilk döneminde yaklaşık 500 milyon Avro bütçeyle Hatay'dan Sinop'a, Mardin'den Yozgat'a 43 ilde büyük çaplı yatırımlar hayata geçiriliyor. Rekabetçi Sektörler Programı ile KOBİ'lerin altyapı ve teknoloji ihtiyaçlarını karşılayacak ortak kullanım atölyeleri ve üretim tesislerinin kurulması, yenilikçi teknolojilerle üretimin katma değerinin artırılması, finansa erişim ve turizm altyapısının geliştirilmesini sağlayan projelere mali kaynak aktarılıyor.

Bu önemli yatırım programı, yüzlerce KOBİ ve işletmeye teknik altyapı, AR-GE, dış ticaret, pazarlama ve işletme yönetimi, lojistik ve depolama gibi alanlarda kendisini geliştirme ve bu sayede iş ve rekabet edebilme gücünü artırarak yeni pazarlara açılma şansı sağlayacak. Artan iş ve rekabet gücüyle, yaratılan yeni iş imkânlarıyla programın hedef bölgelerinde ekonomik ve sosyal refahın da artırılması hedefleniyor. Öte yandan AB-Türkiye mali işbirliğinin yeni dönemi kapsamında, önümüzdeki günlerde hedef bölgesi tüm Türkiye olarak genişleyecek olan Rekabetçi Sektörler Programı, yenilikçilik ve AR-GE gibi alanları da destek kapsamına alarak kalkınma hamlelerini daha geniş bir coğrafyaya yaymayı planlıyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
21.11.2025
12:52
İstanbul`da ‘Bingöl Tanıtım Günleri` organizasyonu
İstanbul'da 'Bingöl Tanıtım Günleri' organizasyonu
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta: 'Bingöl'ü Türkiye ve dünyaya birlikte tanıtacağız' dedi. Programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz başta olmak üzere milletvekilleri, iş insanları, bürokratlar ve İstanbul'da yaşayan Bingöllülerin katılması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın