KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Bingöl'de 'havalı' açılış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce yapılan Bingöl Havalimanı 12 Temmuz'da Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açılıyor. İlk yolcu uçuşu ise Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Biletler şimdiden tükenmek üzere.

Bingöl`de `havalı` açılış
10 TEMMUZ 2013 ÇARŞAMBA 01:27
0
8019
9
AA aa

Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve geçici kabullerinin ardından işletilmek üzere 4 Temmuz'da DHMİ Genel Müdürlüğüne teslim edilen Bingöl Havalimanı 12 Temmuz'da, Şırnak Havalimanı ise 26 Temmuz'da hizmete girecek.

Valilikçe inşaatına başlanıp bitirilemeyen Bingöl Havalimanı, daha sonra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na devredildi. Havalimanının yapımı, bölgenin stratejik konumu, ekonomik ve sosyal yapısı da göz önüne alınarak gelişmesini sağlamak, Bingöl ve yöresinin hava ulaşımı ihtiyacını karşılamak amacıyla planlandı.

Şehir Merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafede Çeltiksuyu Köyü mevkiinde inşa edilen Bingöl Havalimanı, yıllık 500 bin iç hat yolcu kapasitesine sahip olacak.

AÇILIŞI BAŞBAKAN ERDOĞAN YAPACAK

Uçuşa hazır hale getirilen Bingöl Havalimanı'nın resmi açılışı, 12 Temmuz 2013 Cuma Günü saat 15.00'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Açılış törenine katılmak isteyen vatandaşlar, çarşı merkezinden ücretsiz olarak havalimanına taşınacak.

Beraberindeki bakanlarla birlikte özel uçakla Bingöl'e gelecek olan Başbakan Erdoğan, açılışın ardından halkla birlikte iftar açacak. Programın detaylarının henüz netleşmediği belirtilirken, Erdoğan'ın akşam saatlerinde tekrar özel uçakla Ankara'ya döneceği kaydedildi.

İLK YOLCU UÇUŞU CUMARTESİ GÜNÜ

Cuma günü yapılacak açılışın ardından ilk yolcu uçuşu Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Saat 13.20'da İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yapacak olan Türk Hava Yolları'na ait uçak, saat 15.15'te Bingöl Havalimanına iniş yapacak. Saat 16.00'da ise Bingöl'den İstanbul'a uçuş gerçekleştirilecek.

Önümüzdeki haftadan itibaren her Salı, Perşembe ve Cumartesi günü Bingöl-İstanbul ve İstanbul-Bingöl seferleri yapılacak. İstanbul uçuşları Atatürk Hava Limanı'ndan gerçekleştirilecek. Ankara seferleri ise uçak sıkıntısı nedeniyle önümüzdeki günlerde planlanacak. Uçak biletleri, Türk Hava Yolları internet sitesi ile bilet satış noktalarından temin edilebilecek. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
abdullah (@Misafir_14468)
16 Temmuz 2013 Salı 20:40
bi bingöllü olarak yapılan hizmetlerde emeği gecen herkese tşk ederim.. ama şu menfaati olan yandaş yorumlara bakınca cok üzülüyorum..biri serdar atalayı met etmiş.bingöl belediyecilikte hic bu kadar rezil bir dönem yaşamamıştı..su cenneti olan bir il olmamıza ragmen 3 yıldır su sorunu var yollar zaten allaha emanet..her taraf toz pislik icinde..sakın havalimanı ve üniversiteyi serdar atalay yaptı demeyin :) yaşlı saf amca ve teyzeleri kandırabilirsiniz..ama gencliği asla kandıramazsınız...
nedime nelazım (@Misafir_14420)
13 Temmuz 2013 Cumartesi 15:07
3 yıl önce il olan yerlerde yapılan hizmetler ! üniversitenin olduğu şehirlerin hangisinde bu saydıklarınız yapılmamış merak ediyorum? tabi siz kendinizi böyle bir hayata laik görüyorsunuz onun için onlarda size bunu veriyorlar. hükümetin partisinden belediyen olacak, bakanın olacak, oyların yüzde yetmişini akp ye vereceksin ve sana verilenlere lütüf gözüyle bakacaksın helal olsun. suyun yok yalan mı? yolun yok yalan mı? şehrin tecavulerle gündeme geliyor ve tecavüzcüler tutuklanmıyor bile sorun yok sizin açınızdan elinsaf diyorsunuz öyle mi?
Öz bingollü (@Misafir_14419)
13 Temmuz 2013 Cumartesi 14:04
BDP ye Bingöl Siyasi propaganda malzemesi kalmadı.... Havalimanı dediler açıldı,viyadük dediler yapılacak,Doğazlgaz gelmek üzere,Alt yapı üst yapı yapılıyor yollar düzelecek sahi Bdpliler artık bingöl'de nasıl propaganda yapacak :)))))))))))))))))))))))
kadirr (@Misafir_14405)
12 Temmuz 2013 Cuma 16:28
hatıce hanım şu mubarek ayda şükür etseniz diyorum siz halen propakanda peşindesiniz,memlketemize havaalanı yapılmış siz halen gelip birilerini camur atmayaa çalışıyorsunuz,zaten sen ve senn giblerr memlketmızın gelişmesine engel oluyorsunuuz,sizlerden olmasaydı ne biz şimdi gurbetlerdee sıkıntı yasardık nede siz orada su sıkınıtsı yasardınız
ALIN SİZE HİZMETLER! (@Misafir_14398)
12 Temmuz 2013 Cuma 14:30
Alt yapı yapılıyor,Üst yapı yapılıyor, Diş hekimliği fakültesi kurulacak,Çapakçur köprümüz Viyadük yapılacak,Havalimanı açılıyor,Genç'e sağlık meslek lisesi yapılacak 50YATAK kapasiteli genç devlet hastanesi açıldı,Adalet sarayı yapılıyor,Emniyet binası yapılıyor,Servi yolu yapılacak,Gülbahar barajı hakeza aynı Ağız diş hastanesi bitmek üzere,Devlet hastanemiz yanında yeni bir hastane yapılıyor,Y.okulda yeni öğrenci yurdu yapıldı hastane karşısında yurt açıldı hala hizmet yok diyorsanız helal olsun bingöl bu dönem en parlak dönemini yaşıyor
tahsin varolgüneş (@Misafir_14367)
10 Temmuz 2013 Çarşamba 18:32
serdar atalay taş üstüne taş koymadı diyen hatice kaya hanım selhatin kayanın nnesi oluyorsunuz bilmem ama birazcık insaf daha önceki başkanlar ne yaptı bingölle maşallah bingöl şantiyeye dönmüş gözleriniz görmüyor yada görmek istemiyorsunuz...
Orhan aybek (@Misafir_14362)
10 Temmuz 2013 Çarşamba 18:02
Bingol hava alani simdiden deyerli bingol halkina hayirli ve ugurlu olsun bingol halki her guzelige layik selam ve dua ile hayirli ramazanlar
hatice kaya (@Misafir_14361)
10 Temmuz 2013 Çarşamba 17:29
suyumuz yok , yolumuz yok. havaalanı açılışı yapmak gösterişten başka bir şey değil. serdar atalay bu şehirde taş üstüne taş koymamış.
ferit balcı (@Misafir_14352)
10 Temmuz 2013 Çarşamba 02:57
tüm hemşehrilerimizin bu yatırımları hiçbir görüş farketmeksizin alkışlamalı ve ülkemize milletimize huzurun muhabbetin gelmesi için cenabı hakka dua etmeliler Allah bu millete zeval vermesin
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın