KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Nisan 2024 Pazar
°C

Bingöl'de 'Gazze'ye destek' yürüyüşü

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen 'Gazze'ye Destek' yürüyüşü ve basın açıklaması programı gerçekleştirildi.

Bingöl`de
23 MART 2024 CUMARTESİ 22:05
16
901
4
AA aa

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen ve hekimlerin de katıldığı “Gazze'ye Destek Eylemi” yürüyüş ve basın açıklaması programı, Bingöl Ulu Caminde öğlen namazının kılınmasının ardından kalabalığın bir araya gelmesiyle başladı.

Ardından çeşitli sloganlar ve tekbirler eşliğinde yürüyüşe başlayan kalabalığa çevreden vatandaşlar da eşlik etti. Telekom Kavşağı'na kadar yürüyen ve slogan atan katılımcılar, kavşakta bir araya geldiklerinde ise “Siyonist kuşatmayı Kıran Aksa Tufanına Bin Selam!”, “Çocuk Katili Siyonist İsrail!”, “Kudüs Müslümanlarındır!” ve “Refah Sınır kapısı Açılsın!” pankartlarını açtı.

Program Cengiz Bayraktar'ın sunuş konuşmasıyla başladı.Sunuş konuşmasının ardından hekimler adına Doktor Veysel Güleç bir konuşma yaptı ve program,  Abdulmecid Akdemir'in basın açıklamasını okumasıyla devam etti. Açıklama sırasında ise ara ara sloganlar atıldı. Program Mücahid Çelik'in okumuş olduğu dua ile son buldu.

Basın Açıklamasının Tam Metni:

İşgalci Siyonist rejim, kurulduğu günden beri Filistin topraklarını işgal etmek suretiyle, on binlerce insanı öldürmüş, yüz binlerce insanı yaralamış, sakat bırakmış; mallarına, ibadethanelerine, hastanelerine, okullarına zarar vermiş ve onları evsiz bırakmıştır. İsrail terör devleti işgal ettiği Filistin topraklarında büyük bir ambargo ve kuşatma uygulayarak, Gazze'yi açık hava hapishanesine çevirmiş, Gazze halkına insani yardımların ulaşmasını engelleyerek büyük bir insanlık suçu işlemektedir.

İşgalci İsrail güçleri, 7 Ekim sonrası süreçte, silahsız ve savunmasız Gazze halkını havadan ve karadan, hedef gözetmeksizin ve asker-sivil ayrımı yapmaksızın bombalamaya başlamıştır. Bu süreçte Siyonistler okul, cami ve hastane gibi savaşta dahi mutlak surette korunması gereken insanların topluca bulundukları alanları bombalamak ve doğrudan sivilleri hedef almak suretiyle binlerce insanın ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermiştir ve vermektedir.

Dünya genelinde yapılan eylemler ve gösterilen tepkilere rağmen bu tutumundan vazgeçmeyen Siyonist rejim, 7 Ekim 2023 gününden bugüne dek geçen yaklaşık altı aylık sürede, kimyasal silahlar da kullanarak 32 binden fazla insanı katletmiş, on binlerce insanı ağır yaralamış, Gazze halkını açlık ve sefalete mahkûm etmiştir.

Bütün bu saldırılar yetmiyormuş gibi Gazze'ye insani yardımın girmesine hiçbir şekilde izin verilmiyor. Bu mübarek Ramazan ayında bile Siyonistlerin katliamları devam etmekte, Gazze halkının maruz bırakıldığı açlık ve yokluğun önüne geçilememektedir. Filistin'in her gün binlerce tır yardıma ihtiyacı varken çok az miktarda Tırının girmesine izin veriliyor. Mısır, Gazze sınırına beton barikatlar kurup jiletli teller ile sınırı güçlendiriyor. Siyonizm işbirlikçisi devletlerin ve şirketlerin, soykırıma olan aleni desteği artarak sürüyor. Bir avuç mazlumun karşısında bütün dünya zalimleri tek safta saldırmaya devam ediyor.

Bingöl'den bu mübarek Ramazan ayında bütün vicdan sahiplerine sesleniyoruz:

Filistin ve Gazze halkını yalnız bırakmamak insani, vicdani ve imani bir sorumluluktur. Ayrıca şunu da belirtmek isteriz ki mazlumları terk etmenin, dünya ve ahiretteki sonuçları çok ağır olacaktır. İşgalcileri püskürtmek, haksızlıkların ve soykırımın karşısında durmak gayesiyle ümmetin bir araya gelmesi şer'i bir sorumluluktur ve bundan vazgeçilmesi, bu sorumluluğu yerine getirmeyen herkes için çok ciddi sonuçlar doğuracaktır. Nitekim Yüce Allah bu hakikati şöyle açıklamıştır: “...Eğer siz aranızda dost olmazsanız yeryüzünde kargaşa, fitne ve büyük bir bozgunluk çıkacaktır” (Enfal, 73). Siyonist çete rahatlıkla yaptığı barbarlığı çok güçlü olduğu için değil, İslam aleminin sessizliğinden dolayı yapmaktadır.

Bu sebeple Mazlumlara destek olmak, işgalci Siyonistlerin zulmüne ve soykırımlarına her türlü vesile ile direnmek, Gazze'ye en yakın olanlar başta olmak üzere tüm ümmetin asli vazifesidir. Aksi takdirde, bunun vebali bu sorumluluğu yerine getirmeyenlerin boynunda olacak ve fitnenin de etkisiyle büyük bir kargaşanın ortaya çıkması kaçınılmaz hale gelecek, üstelik bu fitne ve kargaşa, sadece Gazze ile sınırlı kalmayıp, Gazze'nin yanında duruş sergilemeyen herkese er ya da geç ulaşacaktır.

Bizler, herhangi bir sınırlama veya koşula bağlı olmaksızın, işgalci düşmanın veya başka bir ülkenin onayını beklenmeye gerek kalmaksızın acilen sınır kapılarının açılmasını talep ediyoruz. Gıda, tıbbi malzeme ve benzeri ihtiyaçlar acilen Gazze halkına ulaştırılmalıdır.

Ülkemiz başta olmak üzere İslam dünyasındaki liderlere açık çağrımızdır:

Siyonist çeteninin gerçekleştirdiği katliamları kınamayı bırakıp, bu katliamları durdurmak için gerekli adımları atınız. Sizler, Siyonist çeteye karşı askeri müdahaleyi yapamıyorsanız bari Siyonist çetenin bombalarından kurtulan masumları ölüme terk etmeyin! Eğer bunu da yapamıyorsanız, çıkın milletinizin karşısına açıkça söyleyin ki bu konuda sizden bir umut beklenmesin. Gazze'de çocuklar açıktan ölüyor, artık neyi bekliyorsunuz! 57 İslam ülkesi tamamen Mısır ve Gazze toprağında olan Refah sınır kapısından yardımları geçiremiyor! Bu kadar mı acizsiniz! İzzet yurdunun şerefli mücahidleri, sizden askeri müdahaleyi beklemiyor, sizden sadece masum sivillere sahip çıkmanızı talep ediyor.

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu olarak;

1.) Sisi'nin zulmü devam ederken, masum insanlar idam edilirken, refah sınır kapısı kapalı dururken normalleşme olmaz diyoruz.

2.) İşgalci ve soykırımcı İsrail ordusuna, hammadde, mühimmat, silah, gıda, yapı malzemesi, yakıt ve enerji temin eden; silah yapımında kullanılabilecek ürünleri ve her türlü askeri malzemeyi ihraç edilmesinin derhal durdurulmasını, limanların İsrail'e kapatılmasını istiyoruz.

3.) İşgalci ve soykırımcı İsrail hükümetine, işgalin devamına ve yukarıda belirtilen suçların işlenmesine katkı sağlayacak nitelikte gıda, giyim ve sair yaşam ürünleri ile maden, kimyasal ürün, elektrik, yakıt ve sair enerji desteği sağlayan, gerçek kişi tacirler ile tüzel kişi şirket yöneticilerinin, tespiti ile yardım eden sıfatıyla cezalandırılmasını istiyoruz.

4.) Filistinlilere karşı uygulanan zorla yerleşim, yer değiştirme ve yıkım çalışmalarını, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksâ'ya karşı saldırılarını ve Kudüs şehrindeki tarihi yapıları tahrip etmelerini şiddetle kınıyor ve durdurulmasını istiyoruz.

5.) Siyonist İsrail'den gerçekleştirdiği eylemlerin hesabının uluslararası hukuk önünde en ağır şekilde sorulmasını istiyoruz.

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu olarak, hiçbir kutsalı ve ahlakı olmayan, çocuk, genç, yaşlı, kadın demeden soykırım yapan terörist İsrail devletini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Saldırılarda şehit olan Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Başkenti Kudüs Olan Özgür ve Bağımsız bir Filistin devleti kurulana kadar mücadelemizi durmadan, var gücümüzle sürdüreceğiz.

Kaynak: Hak Söz Haber

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108691)
26 Mart 2024 Salı 18:25
Gazze'nin aleyhine olduğunu bile bile İsrail ile ticaret ilişkilerini devam ettiren bu hükümeti İsraile ticari destek vermekten alıkoymak gerekiyor aksi takdirde yapılan yürüyüşler Gazzeli kardeşlerimize fayda sağlamayacaktır
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108621)
24 Mart 2024 Pazar 13:57
Gazzeyle ticareti kes erdoğan
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108619)
24 Mart 2024 Pazar 01:26
Hiç samimi değilsiniz. İsrail işbirlikçisi hizmetkârı AKP den vazgeçin de görelim.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108618)
23 Mart 2024 Cumartesi 23:55
oyunuz bu ay israile 8 milyon tl değerinde dikenli tel ihraç edenlere verin , bomba için amonyum nitrat satana verin.. sonra ordan starbucka gitmeyin cola almayın diye konuşun..
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın